Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Karta wędkarska

JestemSlepy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich. Jestem zainteresowany posiadaniem karty wędkarskiej. Ponieważ u mnie w rodzinie nikt jej nie posiada to ciężko mi się czego kolwiek dowiedzieć. Wiem tylko, że trzeba mieć ukończone 14 lat. Więc proszę o odpowiedzi na pytania :

1) Co muszę wiedzieć, aby przystąpić do egzaminu

2) Ile się płaci za kartę wędkarską

3) Gdzie mogę zdać na kartę wędkarską w Krakowie

4) Skąd mogę nauczyć się wszystkiego co mi potrzebne do egzaminu

5) Jeśli trzeba, to co ile muszę ponownie zaliczyć test

6) Czy muszę płacić za rozłożenie wędek na łowisku

Jeśli czegoś nie dodałem, a jest to ważne to prosiłbym o napisanie o tym. Jestem również gotowy do kupywania różnych książek z których mógłbym się czegoś nauczyć tylko muszę wiedzieć ewentualnie jakie są nazwy tych książek.

Kocham mame

Opublikowano

Ja jak miałem 13 lat to zrobiłem jakiś papierek na łowienie bez żadnego egzaminu. Zapłaciłem chyba z 20zł i miałem to na cały rok. Idź do sklepu wędkarskiego i się o to zapytaj, tam ci powiedzą.

6) Na jedną karte wędkarską możesz mieć maksymalnie 2 wędki. Zależy też na jakie jezioro pojedziesz. Na jednym zapłacisz 10zł, a na drugim 20zł, wszystko zależy od miejsca. Tylko jak wykupisz sobie łowienie na jakimś jeziorze to zazwyczaj są jakieś limity np. możesz złowić tylko 3 karpie itp., jak złowisz więcej to ci te ryby zabierają albo musisz dopłacać kase, ale nie wiem dokładnie jak to jest.

1398258449-U383457.png

Opublikowano

1. Nie

2. Do 16 lat masz jakieś 50%, a cena zależna najprawdopodobniej od regionu.

3. Czytaj punkt 1.

4. Czytaj punkt 1.

5. Czytaj punkt 1.

6. Nie. To pytanie chyba było jednym z najgłupszych.

Ale twoja karta będzie nie ważna, przepisy są takie ,że osoba do 16. roku życia nie może łowić sama. Musi być maximum 100 metrów od dorosłego opiekuna posiadającego kartę wędkarską. I pamiętaj ,nie możesz łowić na spinning jeżeli nie masz 18. lat - bardzo głupi przepis.

Pozdrawiam

Opublikowano

1. Nie

2. Do 16 lat masz jakieś 50%, a cena zależna najprawdopodobniej od regionu.

3. Czytaj punkt 1.

4. Czytaj punkt 1.

5. Czytaj punkt 1.

6. Nie. To pytanie chyba było jednym z najgłupszych.

Ale twoja karta będzie nie ważna, przepisy są takie ,że osoba do 16. roku życia nie może łowić sama. Musi być maximum 100 metrów od dorosłego opiekuna posiadającego kartę wędkarską. I pamiętaj ,nie możesz łowić na spinning jeżeli nie masz 18. lat - bardzo głupi przepis.

Pozdrawiam

Ale chyba jakiś kurwa egzamin muszę zdać. Poza tym z tego co wiem na niektórych łowiskach ( np. jeziora ) trzeba płacić za możliwość łowienia ryb. Jeżeli ktoś jest z Krakowa to raczej wie gdzie jest Przylasek Rusiecki. Na przylasku trzeba zapłacić 100-150 zł rocznie za możliwość połowu ryb ( z tego co się orientuje ). Proszę o konkretniejsze odpowiedzi.

Kocham mame

Opublikowano

KURWA, aż tak boli ruszyć dupę z przed kompa i iść do okręgu łowieckiego? Kurwa wam sie w dupie poprzewracało.

"Ale chyba jakiś kurwa egzamin muszę zdać" chwilę potem "Nie wiem ja w tym zielony jestem ;d "

ja pierdole -,-

Opublikowano

po chuj ci egzaminy, za flaszke i 3 dychy bedziesz mial karte wyrobiona bez zadnych zbednych testow ;)

1xbQbvo.png

"Znalazłem w sobie radość wynikającą  ze świadomości, że chcę wałczyć" - Witold Pilecki

Gość Fiv3Elem3nt
Opublikowano

Ja się nie będę rozpisywał po prostu postaw na swoim idź i się sam spytaj tych rzeczy ,których chcesz wiedzieć Bo to co napisali up'y

To w tym przypadku jest zapewne w ich regionie .

Opublikowano

KURWA, aż tak boli ruszyć dupę z przed kompa i iść do okręgu łowieckiego? Kurwa wam sie w dupie poprzewracało.

"Ale chyba jakiś kurwa egzamin muszę zdać" chwilę potem "Nie wiem ja w tym zielony jestem ;d "

ja pierdole -,-

"Ja w tym jestem zielony" było odniesieniem do tego, że nigdy nawet wędki nie trzymałem w rękach więc jak Cię nie uczyli Języka Polskiego to niestety czas wracać do szkoły.

Poza tym nie masz pojęcia gdzie mieszkam. Z tego co znalazłem to okręg łowiecki w Krakowie znajduje się na ul. Bulwarowej czyli 40 km od miejsca mojego zamieszkania. Żeby się tam dostać muszę przejechać przez cały Kraków co mi zajmie sporo czasu.

Kocham mame

Opublikowano

@Ref

Byłem dziś w okręgu, doyptałem się o wszystko i dowiedziałem się, że egzamin mam za darmo, ale karta wędkarska kosztuje 200 zł rocznie. Da się jakoś na lewo załatwić ? ;d

Kocham mame

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...