Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Data i godzina

luki1301

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Od kilku miesięcy borykam się z problemem daty i godziny systemowej. Po odłączeniu komputera od zasilania data i godzina się resetuje. Próbowałem już to naprawiać, ale nic to nie daje.

Kupiłem nową bateryjkę i nic to nie dało. Przywróciłem ustawienia fabryczne BIOSU, a nawet wyczyściłem CMOS zworką na płycie głównej. Co prawda synchronizacja czasu od razu po włączeniu komputera weszła mi już w nawyk, ale lepiej by było gdyby data i godzina była cały czas "normalna". Tak więc proszę o pomoc.

Opublikowano

Nic to nie da robiłem już formata, ale nie z tego powodu. A tak nawiasem mówiąc format to nie żadne wyjście, wolę powalczyć.

Opublikowano

kup nową płytę albo wymień układ biosu , masz uszkodzony zegar rtc boisu

system czy format nie ma nic do tego i w żaden inny sposób nie naprawisz

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

przecież napisał że WYMIENIAŁ i dalej to samo

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

robem ty naprawdę taki nie czający czy tylko udajesz?

Opublikowano

Dobra, dzięki za odpowiedzi. Jakoś będę musiał to przeżyć bo nie mam siana na nową płytę. Temat do zamknięcia.

Opublikowano

Jak masz plyte glowa z wyjmowalna kostka biosu to zalatw sobie druga taka sama, zrob hot flash na obu kosciach biosu kompatybilnego z twoja plyta glowna i potem sprawdz czy bedzie dzialac.

Mozesz zrobic tez poprostu reflash biosu, ale jak cos padnie to bedziesz musial zalatwic sobie programator (albo oddac plyte do serwisu) itd.

Unbanned :]

Wszelkie pytania/wiadomości kierować na

Misiekantos253

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...