Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wymagania sprzętowe na serwer dedykowany.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Chcę postawić serwer dedykowany na kimsufi za 250zł miesięczie.

Trzeba mieć jakieś wymagania sprzętowe? Internet, komputer?

Opublikowano

Mam nadzieje że wiesz że kimsufi = francja?

A co do twojego kompa to musi też być super szybki

Co prywatny komputer kurde do dedyka pytam się do uja pana?!

@ topic, twój komputer może być największym głewnem ale i tak to ni ma nic wspólnego z dedykiem. :D

Opublikowano

Serwer dedykowany jest jakby wirtualnym lepszym komputerem.

Po to go kupujesz, aby wszyscy bez żadnych obciążeń mogli grać na serwerze.

Co do tego komputera. Koledzy UP nie wyśmiewajcie się. Internet trzeba jakiś mieć, żeby na tego dedyka wysłać wszystkie pliki :)

1368908122-U621182.png

Moderator Tworzenia stron WWW , ex.Moderator Dark Orbit,ex. Moderator Diablo, Helper Pogaduszek, Metin2, Dobre programy, Fan Art, MPC Media Team Recenzent.

Opublikowano

Ech, nigdy nie stawiałem serwera, nie mam też znajomych, którzy go stawiali, tak więc po prostu się pytam czy ma to znaczenie.

To są jakieś wymagania żeby nie było lagów?

A ten serwer kimsufi jest dobry? Bo ponoć jest dobry, lecz czy naprawdę.

Opublikowano

Nawet nie musisz mieć komputera, a serwer będzie działał....

Serwer dedykowany (wydzielony) - oddzielny komputer pełniący rolę serwera dla jednego, określonego usługobiorcy, oferowany przez firmy hostingowe. Na takim serwerze klient może instalować oprogramowanie oraz dowolnie konfigurować domyślnie zainstalowany i skonfigurowany system operacyjny. Taki typ serwerów wykupują głównie firmy oferujące usługi internetowe, np. poczta, serwery, strony www, radia internetowe, TV internetowe, czat i dowolne inne aplikacje, hosting.

Serwery dedykowane zarządzane są głównie przez klientów firm hostingowych poprzez protokół SSH, jeśli na serwerze zainstalowany jest system Linux lub pulpit zdalny, jeśli zainstalowany jest Windows, pośrednicy dużych serwerowni często dodają w pakiecie monitoring lub zarządzanie serwerem w przypadku awarii systemu w zamian za wyższą cenę usługi.

źródło.: wikipedia.

bijons.jpg

Pomogłem daj Lubię To!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...