Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem][S:ZP] Z XrayEngine

Vulgaris

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie.

Otóż mój dziadek gra w Stalkera już ze 2 lata, w zew prypeci od niedawna, i ostatnio zawołał mnie do siebie abym zobaczył co to za problem.

Problem polega na tym, że jak włączam stalkera żadne save'y nie działają, oprócz jednego pod tytułem "3".

Gdy włączam na przykład AutoSave, na którym skończył grę a potem pokazuje się to:

http://desmond.imageshack.us/Himg96/scaled.php?server=96&filename=problempg.png&res=landing

Nie wiecie jak to naprawić? byłbym wdzięczny :)

== Weteran Silkroad International ==

Varios = 74Lv

Bow//Fire//Cold

Serv - Mercury = Isro

[*] 7 sierpnia rocznica kradzieży [*]

Opublikowano

Hmm, powiem szczerze że jak od lat gram we wszystkie częście Stalkera, to ani razu nie miałem tego błędu ani nigdy nie miałem problemów z sejwami.

Znalazłem na stronie Cenegi coś takiego:

Gra wyłącza się z komunikatem "Program X-Ray 1.6 Engine przestał działać"

Proszę wykonać kroki:

- odinstalować grę, usunąć wszelkie pliki pozostałe po instalacji gry, następnie zainstalować grę ponownie, przy instalacji nie podając nazwy użytkownika

- wejść do folderu gdzie przechowywane są dane gry, standardowo C: Użytkownicy Nazwa użytkownika Dokumenty S.T.A.L.K.E.R. - Call of Pripyat,

lub C: Użytkownicy Publiczny Dokumenty S.T.A.L.K.E.R. - Call of Pripyat

- skasować całą zawartość tego folderu, łącznie z podfolderami.

- uruchomić grę poprzez plik Stalker-COP.exe (z folderu gdzie gra została zainstalowana).

Po uruchomieniu gry należy w ustawieniach grafiki wybrać oświetlenie statyczne zamiast dynamicznego.

Spróbuj, może pomoże.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...