Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]: Kilka pytań na niskim poziomie.

superkacpi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jestem trochę zielony, ale większość w LoLu pojmuję. Tu pytania:

1.Co to znaczy, że ktoś jest Carry? Czemu załóżmy Sivir jest, a np. Ahri nie?

2.Czemu niektórzy robią Mastera Yi i Katarine pod magię, skoro wyglądają na używających AD.

3.Skąd mogę poznać kto jest czyją kontrą i co wgl. znaczy ta kontra?

4.Gdy Diana (nowa postać) wali autoattackiem z tej jej broni, a skille ma

takie, że widać że używa czarów, to pod co ją robić?

5.Co to Harass?

6.Co to nuke?

P.S Za odp serdeczne dzięki, a gdyby jakieś pytania mi się nasunęły to będą pod tematem.

Kapi757_eune_92_3_nozg.png

Opublikowano

1.Co to znaczy, że ktoś jest Carry? Czemu załóżmy Sivir jest, a np. Ahri nie? Postać AD Carry ( Range ) czyli jednym słowem mówiąc Carry to postać walcząca z dystansu która ma obrażenia fizyczne

2.Czemu niektórzy robią Mastera Yi i Katarine pod magię, skoro wyglądają na używających AD. Katarina AP tylko , Master Yi można go robić pod AP lecz jest mało pożyteczny w team fightach

http://www.lolcounterpicks.com

takie, że widać że używa czarów, to pod co ją robić? Robi się ją pod full AP , gdyż nawet jej pasyw jest AP który zadaje ogromny dmg , jak dodasz troche spellvampa jest nie do ubicia

P.S Za odp serdeczne dzięki, a gdyby jakieś pytania mi się nasunęły to będą pod tematem.

Opublikowano

1. ad cary - kryty,as,ad ,duży damage z auto ataku - sivir,ashe,graves,vayne,draven

ap cary- dużo ap,główny dmg ze skili w teamie - ahri,veigar itd.

2.kata jest ap,a master w ad słaby na rankach,w ap na mida ok jest.

random.jpg

,,Odi profanum vulgus et arceo"

2lvpyc.jpg

by Cristiano.

1353427424-U307916.png

by MrSpritex1 (ja)

Opublikowano

5. Harras - jest to oddalanie przeciwnika od farmy ( czyli od zabijania minionów ) nie tracąc przy tym minionów.

6. Nuke - jest to postać która ma dobry startowy dmg jak i końcowy

Opublikowano

5. Harass - bicie przeciwnika, tak żeby zbijać mu powoli hp. Jak podchodzi trochę bliżej to bić go czymkolwiek.

6. Nuke - zadanie ogromnych obrażeń w bardzo małym czasie. Jest kilka postaci, które na combo (wszystkie skille) mogą zabić przeciwnika z całym życiem. I to jest właśnie nuke. Np: 2000 dmg w 1.5 sec.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

5.harass- zabieranie hp przeciwnikowi samemu nie narazajac sie na jego atak

6. Nuke- zadawanie duzej ilosci obrazen w krotkim czasie, zazwyczaj skillem inicjujacym jest jakies cc np. E Talona, E Veigara. Nukerow cechuja dosc dlugie cooldowny, czyli robisz combo i albo zabijasz, albo jestes chodzacym free fragiem przez 10-15sek. Na chwile obecna najlepszymi nukerami sa Talon, Veigar, Le Blanc, Malzahar, Ap tristana, Ahri

Opublikowano

Master Yi pod AP mało pożyteczny w teamfightach, ku*** zrozumiałbym jakby to napisał ktoś kto ma 5 postów na forum i nie ogarnia ale kidmod LoLa pierdoli takie smuty.. Master Yi pod AP to rzeź w teamfightach ze względu na dobre przeliczniki pod Q, jak nie ma na nim cooldowna to sie leczy medytacją po nienormalne liczby na sekunde, a jak mu się skończy heal to ma następne Q i latwo można zgarniać penty... Kate sie kiedyś robiło pod AD jak gunblade nie był znerfiony i reszta.

Opublikowano

nuke to duże obrażenia na 1 skillu - np Q mastera, ult nunu

dużo obrażeń w krótkim czasie to burst

dps - obrażenia na sec.

harras - obijanie przeciwnika w celu odciągnięcia go od farmy

Opublikowano

1.Co to znaczy, że ktoś jest Carry? Czemu załóżmy Sivir jest, a np. Ahri nie? Postać AD Carry ( Range ) czyli jednym słowem mówiąc Carry to postać walcząca z dystansu która ma obrażenia fizyczne

2.Czemu niektórzy robią Mastera Yi i Katarine pod magię, skoro wyglądają na używających AD. Katarina AP tylko , Master Yi można go robić pod AP lecz jest mało pożyteczny w team fightach

http://www.lolcounterpicks.com

takie, że widać że używa czarów, to pod co ją robić? Robi się ją pod full AP , gdyż nawet jej pasyw jest AP który zadaje ogromny dmg , jak dodasz troche spellvampa jest nie do ubicia

Punkt 1 i 2, większej bzdury napisać nie mogłeś ?

1. Carry jest to postać zarówno stricte AP jak i AD wyróżniająca się bardzo dużym DPSem. Postacie te mogą być zasięgowe, ale nie muszą (Lepiej jak są) np. Taki Tryndamere czy też Kassadin są kolejno AD Carry i AP Carry. Carry jest też określeniem postaci, która będzie kierować mecz ku wygranej.

2. Master Yi AP w team fightcie nic nie robi ? Doprawdy 500+ DMG z Q na wszystkich wrogów co kilka sekund to mało do tego medytacja zapewniająca nietykalność dopóki ktoś nie rzuci ignite'a. Według mnie bardziej przydaje się AP Yi niż AD, ponieważ AD pada w 3 sekundy od pierwszej lepszej postaci...

________________________________________________________________________________________________________________________

Teraz odpowiem na resztę pytań i nie sugerować się tym panem (Dami3345)

3. Kontra/Kontrowanie jest to postać/odpowiednie przedmioty, które mogą w znacznym stopniu pokonać przeciwnika. Kontry do postaci oraz przydatne przedmioty można znaleźć na tej stronie, która jest cały czas aktualizowana: https://docs.google....1E&toomany=true

4. Diana będzie postacią stricte AP, lecz na pewno będzie można ją zrobić na różne sposoby (offtank, hybryda).

5. Harass - Atakując przeciwnika pojedynczymi umiejętnościami wypychamy go z linii utrudniając mu tym swobodne farmienie i zdobywanie doświadczenia.

6. Nuke - Właściwie powinno się chyba mówić "burst" właściwie to chyba, żadna różnica. W każdym razie chodzi o zabijanie przeciwnika wykorzystując swoje kombo np. Malzahar, LeBlanc, Ryze. Są to głównie postacie AP Carry.

S29zdDNrMl9fX2V1bmVfX180NzlfX19ONV9fXzJfX18xMDBfX19Qb2xhbmQucG5nX19fNF9fXzJfX18wMDAwMDBfX19zb2xv.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...