Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dl]Serverfiles by Panth

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć.

Chciałbym zrobić swój serwer hamachi, jednak do tego potrzebuję czystych, spolszczonych i w pełni odbugowanych (w miarę możliwości) plików.

Znalazłem pliki niejakiego Panth'a

• Oprogramowanie: FreeBSD 8.2 / 32bit
  • Dysk dynamicznie rozszerzany (Maksymalny rozmiar plików 50GB)
  • Brak jakichkolwiek questów, wszystkie questy wgrywacie sami do ścieżki : /usr/home/rw3/share/locale/germany/quest/
  • Zabezpieczone przed GM-Mode, oraz Bash-Panelem
  • Zainstalowana najnowsza wersja mysql 5.5.25
  • Dodano wiele skryptów min. Automatyczne wznawianie logowania (5min), Automatyczne czyszczenie serwera ze śmieci i logów(5min), manualne czyszczenie z śmieci i logów : /dellog , /delfile , komenda ./start i ./stop
  • Tylko jeden Channel !!
  • Spolszczone w 100% locale_string.txt
  • Brak spolszczonej bazy danych (Czysta z 2010 roku)
  • Czyste Game_2089 rozpakowane.
  • Wszystko profesjonalnie skonfigurowane
  • Brak błędów, dzięki czemu diagnostyka nowego błędu spowodowanego przez Was jest bardzo szybka
  • Czysta Baza Danych beż GM, Userów, Adminów, Postaci, Kont etc.

I moje pytanie brzmi, a raczej pytania.

1. Czy wersja mysql 5.5.25 jest najnowsza? Taraz w tym czasie ;>

2. Mam rozumieć że te pliki same co 5min będą się czyściły z logów i śmieci tak? nic nie będę musiał robić?

3. Jak dodać 2 channel? Tzn żeby było ch1 i ch2, w pełni działające i odbugowane?

4. co to locale_string.txt? :D to jest to np. nie możesz użyć skilla w tym miejscu?

5. "Brak spolszczonej bazy danych (Czysta z 2010 roku)" Co mam zrobić żebym miał w pełni spolszczoną? itemki i moby? co pobrać i gdzie wgrać?

6. Czy te pliki są w 100% dobre, bezpieczne, iii same z siebie się nie psują? Polecacie je na początek?

To wszystko :)

Czekam na odp <3

Wybaczcie, ale jestem zielony, dopiero zaczynam zabawę z plikami.

Opublikowano

No te pliki będą prawie całe czyste bez niczego. Moim zdaniem są dobre.

1368908122-U621182.png

Moderator Tworzenia stron WWW , ex.Moderator Dark Orbit,ex. Moderator Diablo, Helper Pogaduszek, Metin2, Dobre programy, Fan Art, MPC Media Team Recenzent.

Opublikowano

1 nie

2 tak

3 poradniki na MPC

4 nazwy nad mobami np. pies mowi ,,ale ladny dzien''

5 pobrac spolszczone item proto/mob proto i wgrac do /var/db/mysql/player nazwy mobow zmieniasz w mob_proto client

6. na początek hm.. polecic mozna.

*̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡* ٩(͡๏̮͡๏)۶

Opublikowano

5 pobrac spolszczone item proto/mob proto i wgrac do /var/db/mysql/player nazwy mobow zmieniasz w mob_proto client Podaj mi dl do tej bazy 2010. Znalazłem od pawemola ale one podobno jakieś zbugowane.

Opublikowano

a co z mob proto?

/var/db/mysql/player <-- mam to tu wgrać i zamienić te 3pliki tak? trzeba te prawa 777 dawać?

tak.

mob_proto:

http://www.mpcforum.pl/topic/303557-dlspolszczone-mob-proto-2010/

http://www.mpcforum.pl/topic/669756-dlspolszczona-tabela-mob-proto-na-czyste-sf-2010/ bardziej te polecam, od paweloma shity są..

*̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡* ٩(͡๏̮͡๏)۶

Opublikowano

Nie chciałem robić nowego tematu, tu tu napiszę

Czy serwer włączył mi się prawidłowo? bo na to nie wygląda. Nie sprawdzałem na cliencie, ponieważ na razie testuje pliki czy działają :P

1344189952-U509176.png

Serwer się uruchomił dobrze w 100% tak? jak nie to co źle zrobiłem i co mam poprawić?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...