Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Python i jego zagadnienia?

Gość AvalonV2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Chciałbym zacząć poznawać język python od podstaw. Szczerzę to bardzo mnie on zainteresował i wiem, że wiele osób poszukuje znawców właśnie z wyuczonym tym językiem programowania. Jeśli ktoś zna i/lub przeszedł jakiś darmowy kurs tego to proszę o linki. Za wszystko będzie lajk. ;)

Opublikowano

Ja pierdolę... to po co piszesz jeśli nie znasz? -.-

Opublikowano

Trudno znaleźć? pierwsze lepsze forum polskie o pythonie

tam masz python od podstaw etc

http://pl.*******.org/forum/

zamiast * wpisz python

1354749589-U576612.jpg

By miko213

Opublikowano

Jesli jest to Twoj spontaniczny pomysl i jestes poczatkujacym programistom, to nie ma szans na sukces. Maks za kilka dni Ci sie znudzi. Polecam kupienie ksiazki(nie pobranie PDFa, bo tez sie znudzi). Taka ksiazka motywuje do dzialania.

Jesli jednak juz masz wiecej doswiadczenia w programowaniu, to dziwie sie, ze tutaj szykasz pomocy. Jako progtamista powinienes myslec logicznie i wiedziec, ze google wie wszystko :))

4166086824bcdebc547729.png

Jesli pomogłem, daj 'Lubię to!'.

Opublikowano

Do metinka musisz znac troche podstaw, petle, moduly itp.

Potem tylko komendy, obeznanie struktury skryptow pythona i duuuuuuzo logicznego myslenia.

nikt ci na tacy nie poda, musisz kombinowac sam.

Unbanned :]

Wszelkie pytania/wiadomości kierować na

Misiekantos253

Opublikowano

To powodzenia w szukaniu tych ludzi co poszukują takich znawców :)

Twoja stara robi catch the clowny w Game Makerze.

Opublikowano

woBniaR za samą profesjonalną edycję chociażby clienta Metin2 i zmienienie go nie do poznania płacą po kilka tysięcy, a Python to prosty język, jeśli nie mamy mówić o modułach itp. ;)

Opublikowano

Python to dobry język, jednak na początek zalecam Ci naukę czegoś lżejszego (Free Pascal, Virtual Basic) lub jak jesteś ambitniejszy (C++, C+). Pythona zostaw na deser :)

Nie czekaj - zagraj już dzisiaj !

Weteran
Opublikowano

Python to dobry język, jednak na początek zalecam Ci naukę czegoś lżejszego (Free Pascal, Virtual Basic) lub jak jesteś ambitniejszy (C++, C+). Pythona zostaw na deser :)

Python to język skryptowy i porównywanie go z tymi językami jest bezsensu.

Dobrze znać python`a, bo czasem się przydaję, ale na pewno nie napiszesz w nim żadnego programu, a co najwyżej dasz instrukcję do wykonania jakiejś operacji dla jakiegoś zewnętrznego programu.

Opublikowano

E tam da się zrobić w pythonie dobrą aplikację, choćby Frets on Fire jest w nim zrobione, z tym że wystarczy popatrzeć na jej stabilność i jak dla mnie to świadczy najlepiej o tym języku (choć może to tylko nieumiejętność programistów, nie wiem).

Twoja stara robi catch the clowny w Game Makerze.

Opublikowano

Python to język skryptowy i porównywanie go z tymi językami jest bezsensu.

Dobrze znać python`a, bo czasem się przydaję, ale na pewno nie napiszesz w nim żadnego programu, a co najwyżej dasz instrukcję do wykonania jakiejś operacji dla jakiegoś zewnętrznego programu.

Mocno słowa, w szczególności "co najwyżej". Python jest bardzo popularnym językiem, który ma bardzo, bardzo szerokie zastosowanie w praktycznie każdej dziedzinie.. Widzę, że mocno nie doceniasz Pythona i jego sporej roli w świecie programowania, mimo, że piszesz, że "kreujesz oprogramowanie w językach wysokopoziomowych", a Python jest przecież jednym z najpopularniejszych z nich (źródło: http://www.tiobe.com/index.php/content/paperinfo/tpci/index.html). Myślę, że da Ci to trochę do myślenia i zrozumiesz, że to nie jest język do "co najwyżej dania instrukcji do wykonania jakiejś operacji dla jakiegoś zewnętrznego programu."... :)

Opublikowano

Python popularniejszy niż Perl? To po co ja opanowywałem najpierw ten drugi... nie wiem, chyba po ataki SQL, ale i tak nie ma już po co tego robić, chyba wyrosłem i dlatego szukam czegoś nowego. :) C++, Pascal, C czy VisualBasic na razie odpadają, bo nie przydadzą mi się w najbliższym czasie. Ja po prostu chcę się nauczyć pythona i tworzyć coś naprawdę, a nie na poradnikach - to się przyda.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...