Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dragon Ball

Endynem_

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam !

Napisałem ten temat ,aby zobaczyć jakie są wasze opinie,odczucia na temat mangi Dragon Ball ;]

Wychowałem się na DB i według mnie jest to najlepsza manga jakąkolwiek widziałem ;]

2uiyzh2.png
Opublikowano

Chyba prawie każdy oglądał DB, a Ci którzy piszą/mówią, że nie po prostu się do tego nie przyznają ;-) Cóż, ja też się można powiedzieć na tym wychowałam. Ogólnie na wielu anime lecących na RTL 7, a później tvn 7 ;-) Bardzo lubiłam to anime, ale ostatnio próbowałam obejrzeć na jakimś innym kanale i niestety, już inne odczucia :P Po pierwsze kreska mnie odrzucała no i lekko fabuła ;) Ale tak czy inaczej, miłe mam wspomnienia i odczucia względem tego tytułu.

Opublikowano

Jak przypominam sobie stare polskie tlumaczenie i chujowego lektora na tle francuskiego dubbingu to az tak milo nie jest

Piccolo = szatan serduszko i wiele innych zmian ktore uwazam za niepotrzebne

anime lubie ale nie takie jakim bylo emitowane na rtl7/tvn 7

Opublikowano

Wredna, nie wierzę, że jesteś kobietą. Myślałem, że wtedy płeć piękna oglądała tylko Czarodziejki z Księżyca. ;) DB to dzieciństwo i miliony wspomnień. Teraz manga/anime może nie zachwycać, ale na tamte czasy, to był hit. BTW. Najlepszy moment z DBZ to dla mnie SSJ Kakaroto i Gohana.

Opublikowano

Ja nie mogę znaleć Mangi Dragon ball'a ;/ ale wychowałem się na tym :D pamiętam jak brat nie pozwolił mi oglądać ostatniego odcinka ;/ miałem 6 lat i karę dostałem ;D bo się z nim pokłóciłem hahahahha

Opublikowano

Ja nie mogę znaleć Mangi Dragon ball'a ;/ ale wychowałem się na tym :D pamiętam jak brat nie pozwolił mi oglądać ostatniego odcinka ;/ miałem 6 lat i karę dostałem ;D bo się z nim pokłóciłem hahahahha

Masz linka do wydawcy. Kupując wesprzesz polską scenę a&m.http://www.jpf.com.pl/index.php?content=cont_naszemangi.php&tytul=Dragon%20Ball&log=nie

Opublikowano

Obejrzałem wszystkie serie niedawno i kiedyś jakoś lepiej się to oglądało.

Dragon Ball GT trochę zawiodło moje oczekiwania (kiedyś widziałem tylko DB/DB Z)

Według mnie GT to słaba seria

Opublikowano

@UP napewno 5 miesięcy poczekamy ;/ jak wyjdzie na płytach

Na fansuby poczekasz długo. Licz 6/12 miesięcy na premierę DVD/etc.. Potem angielski przekład(tu już będzie szybko) i w końcu polski. Jeżeli ktoś w ogóle to przetłumaczy.

Opublikowano

Nie wiem czy dobrze kojarzę ale fusion reborn i wrath of the dragon miały polski dubbing , tłumaczenie i brzmienie było chujowe

Angielski/japoński + napisy polskie/angielskie byle nie polskie tłumaczenia

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...