Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pokemon

Gnabry

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

pokemon-forever.jpg

Autor: Satoshi Tajiri

Lata wydania: 1996 do nie wiem kiedy

:D

Głównym bohaterem serialu jest Ash Ketchum, który wyrusza w podróż, aby zdobyć tytuł Mistrza Pokémon. W trakcie podróży spotka nowych przyjaciół (Misty, Brock, Tracey, May, Max, Dawn, Iris i Cilan), przysporzy sobie wrogów (Zespół R, Zespół G,Zespół Magma, Zespół Aqua i Zespół Plasma), stoczy wiele pojedynków z lokalnymi mistrzami Pokémonów, aby zdobyć odznaki, które pozwolą dostać mu się do finałów i ważniejszych turniejów. Pierwszym Pokémonem Asha jest Pikachu, którego dostaje od profesora Oaka. Po drodze nie raz spotkał także swojego rywala, Gary?ego Oaka, wnuka profesora Oaka, z którym Ash często się komunikuje, aby zasięgnąć porady. Od profesora dostał także Pokédex (urządzenie, w którym skatalogowana jest cała zebrana przez profesora Oaka wiedza o Pokémonach). Ash często odwiedza też którąś z oficerów Jenny lub sióstr Joy (w każdym mieście są identycznie wyglądające, różnią się charakterem). Pokémony, łapane przez trenerów, są najczęściej przechowywane wPokéballach (choć istnieją również inne Balle). Ich właściciele mają obowiązek opiekować się nimi. Każdy Pokémon należy do jednego z osiemnastu typów, zna ataki, które stosuje podczas bitwy między trenerami Pokémonów, ma własne statystyki (atak, obrona, szybkość, specjalny atak, specjalna obrona, specjalność), itp.

lLinki do obejżenia:

http://www.ikreskowki.pl/pokemon-pl,90c.html

Hehe ;_;

pozdrawiam heniuś

Opublikowano

Chyba nie ma osoby która nie widziałaby pokemonów ;)

Wklej ten tekst ściągnięty z jakiejś strony do notatnika a dopiero potem wklej na stronę bo jest to białe gówniane tło i źle się czyta.

HBV27j.png

Opublikowano

Lub po prostu daj edytuj i kliknij 'usuń formatowanie', bo faktycznie źle się czyta :D

Co do anime, to hmm. Chyba jasne, że pewnie każdy oglądał. Anime na swój sposób ciekawe, ale bardzo przewidywalne.

Momentami zabawne, wzruszające itp. Ale sądzę, że teraz już bym tego nie obejrzała ;d

tumblr_o19rjjpQB21udwsc5o3_540.gif

.icon_eq.gif

Opublikowano

Moja ostatnia stycznosc z pokemonami miala miejsce kiedy konczyla sie druga seria/generacja whatever

Pamietam ze jak konczylem to ogladac pokemonow bylo 250 czy tam 255 teraz jest chyba cos kolo tysiaca chyba

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Heh, pamiętam jak nas przedszkolanka straszyła, że Pokemony robią wodę z mózgu :D

Opublikowano

Heh, pamiętam jak nas przedszkolanka straszyła, że Pokemony robią wodę z mózgu :D

też tak miałem zamknąłem ją w swoim pokeballu

Pokemony były super ale jak kiedyś z ciekawości włączyłem te nowsze nie mogłem uwierzyć że aż tak je teraz zmienili to jest teraz jakieś gówno

1330007971-U359964.png

Opublikowano

Pokemony oglądam nawet teraz jak gdzieś lecą, lecz na tych programach telewizyjnych zjebali, bo w tym samym czasie mówi po japońsku i po polsku i nic nie można zrozumieć ; _ ;

469811415538581269916.jpeg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...