Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Build] Lux

Mesye Sitwon

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

buty + 3 poty -> x2 doran's ring -> Sorcerer's shoes -> Rabadon -> Lich Bane -> void staff -> zhonya's -> Will of the ancients

masterki 21/0/9

Opublikowano

A lux czasem nie robi sie pod cooldown reduction? nie znam buildu bo dawno nia nie gralem ale tu chodzi o zbicie cooldownu z ulti do ~22sec

Opublikowano

Lux rzadko gram, ale raczej złym pomysłem będzie rushowanie rabadona.

Imho build to zaczęcie od butów, poźniej katalizatora, buty na ss, dokończenie RoA i później możesz rabadona, lb, void staff i dalej zaleznie od sytuacji. Dodatkowo jaki jest sens skladac zhony'e na Lux?

Opublikowano

Ja ja składam zazwyczaj tak

- Buty+3 poty <hp> / Buty + 2 Hp poty + 1 mana ->

- 2x doran / 1 << Jeśli gra dobrze idzie i można kupić bardzo szybko item :D

- Mejaj / Rabadon << W zależności od gry jeśli widzisz i czujesz ze nie "pofarmisz" killi na enemy teamie to Rabadon

- Sorcerer's shoes <<--- Po Mejaj / W trakcie budowy Rabadona

- Lich blane

Jeśli budujesz pierwszy mejaj to po nim budujesz Rabadon <jeśli nie kolejności mam bez zmian jak wyżej :D

Czyli mamy już w zależności od gry 3/4 itemy. Jeśli widzisz ze na enemy team będzie ci potrzebne Hp to buduje pierwsze ROA a potem jak wyzej :D

Na kolejny item ja kupuję zazwyczaj Abyssala

I masz w sumie 1 / 2 sloty wolne na item który ci się przydaje :D

To tak po mojemu ^^

Opublikowano

Co wy macie z tym składaniem doranów?

Mój build to zazwyczaj:

Buty Szybkości oraz 3 red potki.

Później kupuje Joniańskie buty (cooldown), następnie składam rabadona, a później to już jak mi do głowy wpadnie, byle z AP. Pamiętaj żeby zainwestować w AP i cooldowna, bo wtedy możesz mieć ulti co 30 sek.

Game Over

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...