Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Death Note

NMA

Rekomendowane odpowiedzi

Uczeń
Opublikowano

7131731.3.jpg?l=1185190085000

Opis:

Yagami Light (Raito) jest licealistą, geniuszem. Jednak jest on znudzony swoim życiem, uważa świat za zepsuty. Pewnego dnia znajduje on notes, tytułowy "Death Note", według instrukcji która znajduje się w notesie, jeżeli wpiszemy czyjeś imię i nazwisko do zeszytu widząc jego twarz to ta osoba umrze, Yagami będąc realistą podchodzi sceptycznie do możliwości notesu, jednak już po niedługim czasie przekonuje się iż instrukcja mówiła prawdę, Po spotkaniu właściciela notesu Boga śmierci, Ryuka Light postanawia stworzyć nowy świat wolny od przestępstw, "eliminując" przestępców, których uważa za przyczynę zepsucia świata.

W niedługim czasie po wzroście nagłych śmieci przestępców, sprawą zaczyna się interesować Międzynarodowa Organizacja Policyjna (IPO), tą sprawą zainteresował się także tajemniczy detektyw znany jako "L". L szybko dochodzi do wniosku że seryjny morderca nazywany Kira (wymowa japońska słowa "Killer") znajduje się na terenie Japonii. Light szybko zrozumiał że jego największym przeciwnikiem w "byciu Bogiem nowego Świata" będzie L. Tak rozpoczyna się wyścig dwóch największych geniuszy w celu udowodnienia swojej wyższości.

Odcinki: 37 + 3 specjalne

Autor Mangi: Tsugumi ?ba

Reżyser Anime: Tetsur? Araki

Premiera: 4 października 2006

Emisja: Zakończona

Gdzie można oglądnąć:

http://death-note.kreskowka.pl/

http://www.kreskoweczki.pl/death-note/

http://www.anime-shinden.info/1898-death-note-online.html

2zs64qb.png

Opublikowano

Na pewno jedno z najbardziej znanych anime. Świetna fabuła, dobrze wykreowane postacie, trzyma w napięciu do samego końca.

Polecam każdemu, nie ważne czy jesteś fanem anime - spodoba Ci się :)

1364561328-U384748.png

sygna by b4rt4z

Opublikowano

Anime bardzo fajne, nie dziwne, że zyskało popularność. Jedynie super inteligencja bohaterów jest drażniąca. Czasami jest to zbyt nienaturalne i troszkę odrzuca.

7m9a.png

Opublikowano

Podstawa każdego szanującego sie fana anime. Fabuła miodna, kreska zajebista, pierwszy opening rozjebał. nawet moja matka ze mną Death Note'a oglądała :O

Działałem na szkode forum :c

Jest mi tak przykro, że ja pierdole ^,^

Opublikowano

Oh tak ;-) Jedno z najlepszych anime jakie obejrzałam. Kreska bardzo dobra, fabuła...eh, fabuła to chyba najlepsze co może być w tym anime. Postacie bardzo interesujące, nie mdłe, czy jak to często bywa w anime, jakieś porąbane (nie licząc Raito, który mimo wszystko w łebku miał zdrowo namieszane). Oczywiście moja ulubiona postać to słodziak "L". <3 Oglądałam również kinówki i również byłam pod wrażeniem, jak super reżyserzy odzwierciedlili to anime. Zdarza się, że openingi z tego anime słucham nawet do dzisiaj ;-)

Opublikowano

Anime było naprawdę genialne. Fabuła, postacie, OP i ED'ki, i kreska też niczego sobie. Trudno przyznać, ale "L" nadal utrzymuje się u mnie na 1-szym miejscu jeśli chodzi o postacie z anime..Pozycja obowiązkowa.

Opublikowano

Jedno z moich ulubionych ^_^

Dobra kreska, świetne postaci i ich charaktery, fabuła też ciekawa, świetna akcja.

Bohaterowie są naprawdę genialni. Oglądając nie mogłam się oderwać, nie nudziło mi się jak na niektórych seriach.

Polecam każdemu :rolleyes:

tumblr_o19rjjpQB21udwsc5o3_540.gif

.icon_eq.gif

Opublikowano

Przesadzacie kreska jest normalna :) Co do muzyki - cudna. A co do samej fabuły i bohaterów - istny majstersztyk w kategorii anime.

Polecam każdemu, kto zaczyna przygodę z anime (właśnie tym anime wciągnąłem jednego kumpla do oglądania innych :) )

Mój kanał na YT :

http://www.youtube.com/user/TheDaxanGo?feature=mhum

Opublikowano

Jedno z moich ulubionych. Fabuła + muzyka świetne. Intro do 14tego czy 15tego odcinka świetne. Końcówka lekko mi się nie podobała, ale całą serię mogę polecić. Uwielbiam <3:)

2070d6e5f8b5c.png

By Cristiano.

Opublikowano

Nie będę powielał, bo już wypisano wyżej czemu... Jedno z 2-3 najlepszych anime jakie oglądałem :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Najlepsze anime jakie wyszło *.* Genialna kreska oraz fabuła! Oraz to szaleństwo w oczach Kirusia *.*

10/10 :D

"Music is an incredibly personal and intimate way of addressing people and expressing ones inner life."

Music_Signature_by_xKonayukii.png

Opublikowano

Heh uwielbiam anime w których głowni bohaterzy to złe typki z nieprzeciętną inteligencją.Ci którym spodobało się to anime mogę polecić jeszcze Code Geas.

kirito_signature_final_by_trayylolz-d6jp

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Bardzo dobre anime jednak końcówka już nie taka rewelacyjna jak całe anime. Serdecznie polecam bo anime jest intrygujące i wciągające :P

58815786.jpg

Opublikowano

Słyszałem od kuzyna że bardzo dobre anime i po jego opowiadaniach muszę je zobaczyć :)

Zaraz załączam pierwszy odcinek i jutro albo po jutrze skończę to dodam tu moją opinie :D

edit:

No już 9 odcinków obejrzałem a teraz trzeba iść spać bo prawie 4 na zegarku.

Co do anime to jest genialne, z pewnością skończę dzisiaj oglądać ;)

edit2:

Oglądnąłem całe anime i powiem że jest naprawdę dobre tylko że strasznie krótkie.

Wszystkie odcinki obejrzałem w 2 dni i musiałem jeszcze iść do szkoły. Zacząłem nawet

oglądać film ale jakiś taki głupi jest. Anime w porównaniu do filmu jest 100x lepsze ;)

HBV27j.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...