Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Shōnen Bleach

Enzil

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

6992658.3.jpg?l=1185190085000

Autor: Tite Kubo

Lata wydawania anime: 2004 - 2012

Stan: Zawieszone

Jeden z czołowych japońskich Shōnenów, Opowiada historię Ichigo - chłopca o niezwykłej umiejętności widzenia ludzkich dusz. Anime rozpoczyna się, gdy Bóg Śmierci Rukia oddaje mu swoje moce przez co wplątuje go w odwieczną walkę między Shinigami a "Pustymi"

Gdzie obejżeć:

http://www.bleach.com.pl/news.php

http://www.bleach.wbijam.pl/pierwsza_seria.html

http://www.kreskoweczki.pl/bleach/

http://www.anime-shinden.info/970-bleach.html

1364561328-U384748.png

sygna by b4rt4z

Opublikowano

Obejrzałem wszystkie odcinki łącznie z filerami w 4-5 tygodni i powiem że to najlepsze anime jakie widziałem. Strasznie mnie wciągnęło tylko szkoda że to już koniec, została manga

Opublikowano

Według mnie nie warto męczyć się filerami. Są po pierwsze kiepskie, po drugie często kłucą się z fabułą. Anime dobre, ale raczej nie najlepsze :)

//Zakaz gifów-Dektored

Opublikowano

Kocham bleach, aż mi się smutno zrobiło gdy dowiedziałem się że już więcej odcinków nie będzie.

Naprawdę wspaniałe anime.

HBV27j.png

Opublikowano

Aizen.

Smutek to skutek chęci w kontekście skutku

raczej niefrasobliwej wzglądu o treści zgryźliwej

ma postać walca co jeździ nam po palcach.

Opublikowano

Byłem uprzedzony do tego anime, bo mam kolegę, który uważa się za otaku będąc fanem Bleacha (nic poza tym).

Obejrzałem (oczywiście bez fillerów) i okazało się nawet znośne. Fabuła nie powala. Wkurzało mnie, że Ichigo ciągle wygrywał, nawet z niby najlepszymi.

Zaraz zacznie się "dyskusja" Bleach vs Naruto :3

najlepsze anime jakie widziałem
Mało widziałeś ^^
Opublikowano

Bleach jest zawieszony... Będzie kontynuacja, gdyż manga cały czas wychodzi ;)

Proszę o dodanie tego info do tematu.

8wjJf.jpg

by vPaN

exMod Konsole •  exMMT Montażysta

Opublikowano

Byłem uprzedzony do tego anime, bo mam kolegę, który uważa się za otaku będąc fanem Bleacha (nic poza tym).

Obejrzałem (oczywiście bez fillerów) i okazało się nawet znośne. Fabuła nie powala. Wkurzało mnie, że Ichigo ciągle wygrywał, nawet z niby najlepszymi.

Zaraz zacznie się "dyskusja" Bleach vs Naruto :3

Mało widziałeś ^^

!Spoiler alert!

Wygrywał bo wszystkie jego walki były ustawione przez Aizena, więc to nie był przypadek.

@UP

Pierwsze słyszę. O czym jest manga, skoro główny wątek w anime został wyczerpany?

Opublikowano

Bleach był jednych z moich pierwszych anime, skończyłem oglądać, gdy...

Nel miała swoją prawdziwą postać

ponieważ wtedy dotarłem do momentu, w którym anime jeszcze było wydawane, a trochę do końca musiałem poczekać. Bleach jest tasiemcem to fakt, ale nie najgorszym. Kreska jest w miarę, muzyka też na dość dobrym poziomie. A fabuła interesująca, trzymająca człowieka przy tym anime. A filery to istny zabójca ciekawości. Oczywiście koniec 1 serii był najlepszy i nic tego nie zmieni :)

Polecam, ale nie zmuszajcie się do oglądania, bo nie ma nic na siłe (trochę czasu się "zmarnowało" na oglądnięcie wszystkich odcinków...).

"aż mi się smutno zrobiło gdy dowiedziałem się że już więcej odcinków nie będzie"

Wstrzymali nadawanie anime, ale nie jest powiedziane, że przestoną go robić...

Według mnie nie warto męczyć się filerami. Są po pierwsze kiepskie, po drugie często kłucą się z fabułą. Anime dobre, ale raczej nie najlepsze :)

Tu się z tobą zgodzę, jest jakaś walka, a tu filer i cała atmosfere...

" tylko szkoda że to już koniec, została manga"

Wstrzymali nadawanie anime, ale nie jest powiedziane, że przestoną go róbić...

Wkurzało mnie, że Ichigo ciągle wygrywał, nawet z niby najlepszymi.

Tak jest zazwyczaj w anime, więc to nie jest nowością... (zawsze musi coś nastąpić, gdy bohater mówi "nie mogę tu umrzeć"...)

Mój kanał na YT :

http://www.youtube.com/user/TheDaxanGo?feature=mhum

Opublikowano

W bleachu wkurzają mnie całkowicie nieuporządkowane walki. Z jednej strony Ichigo pokonuje kapitana już na początku anime, jednak później ten sam kapitan pokonuje wroga z którym on sam niema żadnych szans.

Więcej jest zagmatwań dotyczących siły postaci, eh. Porucznik Głównodowodzącego został zatrzymany samymi pięściami, jednak niedawno w mandze okazało się, że jest najsilniejszym spośród poruczników - osiągnął poziom kapitana. Fabuła dla mnie 7/10, jednak walka aizena z kapitanami to wg. mnie najlepsza walka w historii anime :)

1364561328-U384748.png

sygna by b4rt4z

Opublikowano

Enzil, coś Ci się spoiler nie udał :D

@

999sdb

No kurwa jebnę. Przecież anime jest na podstawie mangi >.>

manga - rysunki

anime - animowane

8wjJf.jpg

by vPaN

Opublikowano

Enzil, coś Ci się spoiler nie udał :D

@

999sdb

No kurwa jebnę. Przecież anime jest na podstawie mangi >.>

manga - rysunki

anime - animowane

Wiem. Pytałem się o czym jest manga po momencie, w którym kończy się anime.

Opublikowano

@up

Gotei zostaje zaatakowane przez Quincy (jakoś tak to się piszę). Potrafią odbierać ban-kaie więc z leksza shinigami mają prze**bane ;)

1364561328-U384748.png

sygna by b4rt4z

Opublikowano

@ Enzil

A jednak !

Wiedziałem, że Ishida nie może być jedynym Quincy !

8wjJf.jpg

by vPaN

Opublikowano

@up

Gotei zostaje zaatakowane przez Quincy (jakoś tak to się piszę). Potrafią odbierać ban-kaie więc z leksza shinigami mają prze**bane ;)

Warto to czytać, czy to jakiś wymuszony wątek? Z tego co napisałeś, to wygląda mi to na coś podobnego do filera, który nie będzie się trzymał kupy.

Będzie tego ekranizacja?

@Down

No raczej że nie filler :D

Opublikowano

Jeśli będzie więcej części mangi to będzie kontynuacja anime ;)

To nie filler.

8wjJf.jpg

by vPaN

Opublikowano

No to może lekka zmiana tematu. Kto jest waszym ulubionym bohaterem z bleach?

Proponuję wymieniać jedną kobietę i jednego mężczyznę :)

Moją ulubioną postacią w wersji żeńskiej jest Matsumoto Rangiku. Uwielbiam ją za te żarty, lenistwo no i za kłótnie z Hitsugayą.

Gdyby nie Rangiku bleach byłby dużo bardziej nudny. Naprawdę żywa i zabawna postać :)

No to teraz płeć przeciwna. Moim ulubionym bohaterem w wersji męskiej jest Byakuya Kuchiki. Bardzo lubię w nim to że kieruje się

honorem, jak sobie coś postanowi to tak jest no i zawsze jest stanowczy. Zawsze zachowuje się tak jak przystało na głowę rodziny szlacheckiej.

Nie zadaje się z plebsem no i w ogóle jest to bardzo fajna postać :)

Teraz czekam na was. Chętnie poczytam co tam naskrobiecie :)

HBV27j.png

Opublikowano

Super anime, nic dziwnego że tyle odcinków tego wyszło. Dla mnie bezapelacyjne 10/10

Co do ulubionych postaci Soi Fong <3 i ten jej vice kapitan grubas ^_^ A no i oczywiście Kon.

ItgMSFz.gif­

Opublikowano

Ulubione postacie

-Matsumoto Rangiku (jej tekst:"Ja nie moge spac na plecach bo one sie tak na boki rozchodza i mnie boli ;<" <3 kocham to ")

-Aizen

-Kuchiki Byakuya

-Kurosaki Ichigo

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...