Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Katarina Poradnik

furgolek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Q,W,E,R,E,W,Q

Bez sensu jest walenie najpierw Q a później W. Bo po co redukować heala jak już użyjemy Q?

Combo powinno wyglądać tak:

W, Q, E, R. I tak na zmianę.

Opublikowano

@up

W, Q, E, R nie ma sensu bo jak wbijemy z ulti szybko padniemy

Q>W>E>R>E>W>Q jest najlepszr bo przed ulti mamy większy def jak przed E damy W

Opublikowano

Jak się potrafi grać i ma się dobry build to nie można paść...

Jest coś takiego jak cc i focus... twój post rozbawił mnie do bUlu

Opublikowano

Tak przeciwko Swainowi , też nie dasz pierwszego W a potem Q bo po co , lepiej niech się leczy w chuy .

PS.

Poziom 300 ELO NIECH TU LEPIEJ NAWET NIE PISZE

Opublikowano

Dlatego napisałem "jak się potrafi grać". Wiadome, że nie wbije się pierwszy... Ten moment trzeba wyczuć, najlepiej jak przeciwnicy zużyją cc i pierwszy wbije się tank żeby focus na niego poszedł.

Opublikowano

Tak przeciwko Swainowi , też nie dasz pierwszego W a potem Q bo po co , lepiej niech się leczy w chuy .

PS.

Poziom 300 ELO NIECH TU LEPIEJ NAWET NIE PISZE

Podaj nick na west/east/na zobaczymy 300 elo :>

Opublikowano

Osobiście wole Q>W>E>R. Chyba że jest postać z typu Swain/Volibear, wtedy W>Q>.. żeby zredukować ich leczenie, jednak pierwsza opcja daje nam większa szanse, że przerzyjemy ;)

Opublikowano

Katarina jest postacią, którą nie można pchać się ot tak w teamfight. Jej dmg z ulti zadaje ogromne obrażenia i każdy w TFie zwraca uwagę na to gdzie ona jest. Jej ulti bardzo łatwo można zinterruptować, właśnie dlatego gdybyśmy wbili w pierwszych sekundach walki, lub zainicjowalibyśmy teamfight - nasze ulti zostałoby szybko przerwane i bylibyśmy łatwym killem dla drużyny przeciwnej.

Moje combo nią jest o wiele odmienne od waszego: W>E>R>(E)>?>Q, dlaczego tak?

Czekając na moment podczas teamfight'u, rzucamy na siebie W. Po użyciu Shunpo (czyli "E"), będziemy otrzymywali zmniejszone obrażenia od skilli, etc. co może nam uratować dupsko. Wtedy też od razu rzucamy R i gdy nasze ulti się skończy - rzucamy Q w najbardziej papierową postać/na dobicie kogoś. Jeżeli zdobyliśmy jakiegoś killa, możemy jeszcze do kogoś doskoczyć - a przy dwóch, mamy znów ulti po chwili.

Pomogłem? Polub mój post :3

Opublikowano

Na lini: q>w>e>r> wyjątkami są swain, vlad, postacie opierające się na leczeniu, wtedy: w>q>e>r.

A podczas tf: q>w>e>r.

Uwierzcie te survi z w+e, podczas teamfightu 5v5 się bardzo przydaje.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...