Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] walka na midzie

z1xeN

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam takie pytanie, mam zamiar kupić teraz Fizz'a, którym bym chodził na mid / solo top.

I w tym moje pytanie, jeśli poszedłbym na mida, a miałbym za przeciwnika kogoś kto bije z dystansu to jak ja powinienem dać sobie radę skoro walczę z bliskiej odległości ? Jak powinna wyglądać moja gra i czy mam szanse wygrać?

A przy okazji spytam . Jakie postaci polecacie mi z "rangą" zabójca . Najbardziej podobają mi się te postaci i kupuje je . (Jeśli chcecie polecić mi również inne postaci to proszę pisać.) :)

Opublikowano

Szanse masz ze względu na q.Co do innych champów to do Wybieranie championów.

random.jpg

,,Odi profanum vulgus et arceo"

2lvpyc.jpg

by Cristiano.

1353427424-U307916.png

by MrSpritex1 (ja)

Opublikowano

Masz ogromne szanse. Dzięki "e" możesz unikać skilli przeciwnika i jesteś bardzo mobilny. "Q" także dodaje sporo mobilności. Doskakujesz do gościa z "q" z włączonym "w" bijesz go kilka razy i odchodzisz. Jak trafisz z ulta, to możesz się starać o killa. Ogólnie Fizz jest kontrą na sporą ilość miderów.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Fizzem ogolem trzeba grac agresywnie, bo wtedy przeciwnik nie da Ci farmic, a wlasnie to Ty masz odciac go od farmy.

@up Fizz ma dobra farme, latwo lasthitowac z autoatacku za pomoca W.

Opublikowano

Prawda jest taka ze fizz ma male szanse przeciwko np ahri

wlanczasz W potem Q bijesz 2 razy uciekasz z E ale jak dostaniesz te serduszko na ryj to nie ty zabierasz polowe hp tylko ona.

Prawda jest taka ze stun go niszczy.

Opublikowano

To że on bije z bliska, może być i jego zaletą, wraz z doskokiem, 90% miderów wtedy panikuje i po prostu ucieka, Ty walniesz im combo za pół hp i odskoczysz z E ;P później 2 podejscie z Sharkiem i ignite i kill ;P

Opublikowano

wlanczasz W potem Q bijesz 2 razy uciekasz z E ale jak dostaniesz te serduszko na ryj to nie ty zabierasz polowe hp tylko ona.

LOLOLOLOLOLOLOLOLO się dośmiałem xDDDDD

Jak widzę tylko na rankedzie pick ahri to mam odruch > insta lock fizz. Ahri NIE MA SZANS. Może jedynie postarać się nie dać zabić i nie tracić za wiele farmy za pomocą Q chodź i tak straci dużo. Charm Ahri? Proszę Cię, Fizz ma to w du... :) Wystarczy trochę obycia i postacie typu ahri, brand, cassiopeia nie mają szans z naszą rybką :>

Opublikowano

No jak się nie ogarnia fizza to się dostaje z serduszka ahri. Jak się ogarnia ogólnie lola to po użyciu e skaczesz za swoje miony lub w bok (mała szansa ,że ahri wogle odważy się walnąć serduszkiem po oberwanie z W>Q bo dmg ogromny)

Poza tym można powiedzieć ,że każdą postać niszczy stun no może z wyjątkiem GP. Prawda jest taka ,że stun 1-2 sec może zniszczyć tylko papiery a fizz nim nie jest.

Wracając do tematu powiem ci tak.

Na midzie są championy AP czyli to ,że biją z AA z daleka nic im nie daje bo dmg zerowy. Ogólnie postaaci bijące z daleka mają przesrane z fizzem bo on do nich doskakuje i AA dystansowy na nic sie im nie zda.

Fizzem ciągle harasuj przeciwnika W>Q> i cofasz się z E jak 2x zrobisz te combo to za 3 wbij mu z ulti R>W>Q>E i kill 100%

Dużym + Fizza jest to ,że jest praktycznie do zgankowania dzięki E i nie do trafie z większości ultimate dzięki E np. karthus robi ulta ty dajesz E

i nic ci nie weźmie

A z zabójców polecam ci Akali

Opublikowano

No jak się nie ogarnia fizza to się dostaje z serduszka ahri. Jak się ogarnia ogólnie lola to po użyciu e skaczesz za swoje miony lub w bok (mała szansa ,że ahri wogle odważy się walnąć serduszkiem po oberwanie z W>Q bo dmg ogromny)

Poza tym można powiedzieć ,że każdą postać niszczy stun no może z wyjątkiem GP. Prawda jest taka ,że stun 1-2 sec może zniszczyć tylko papiery a fizz nim nie jest.

Wracając do tematu powiem ci tak.

Na midzie są championy AP czyli to ,że biją z AA z daleka nic im nie daje bo dmg zerowy. Ogólnie postaaci bijące z daleka mają przesrane z fizzem bo on do nich doskakuje i AA dystansowy na nic sie im nie zda.

Fizzem ciągle harasuj przeciwnika W>Q> i cofasz się z E jak 2x zrobisz te combo to za 3 wbij mu z ulti R>W>Q>E i kill 100%

Dużym + Fizza jest to ,że jest praktycznie do zgankowania dzięki E i nie do trafie z większości ultimate dzięki E np. karthus robi ulta ty dajesz E

i nic ci nie weźmie

A z zabójców polecam ci Akali

Fizz jest papierem.

@Top

farmisz sobie, wbijasz w przeciwnika z q gdy masz odpalone w, bijesz 1-2 aa, i odskakujesz z e, 2 takie combo i kill murowany,.

Opublikowano

Fizz combo na mida.

włączasz W, podskakujesz z Q, uderzasz autoattack, rzucasz ulti, JUMP ON YOUR STUFF.

Najlepiej to idzie na smartcastach.

Opublikowano

Fizz jest papierem.

@Top

farmisz sobie, wbijasz w przeciwnika z q gdy masz odpalone w, bijesz 1-2 aa, i odskakujesz z e, 2 takie combo i kill murowany,.

Fizz jest papierem? o.O zaskoczyłeś mnie. Jak się go nie umie budować to tak jest.

@TOP

Fizz bardzo dobry na mida dzięki q i e ma duzą mobilność

5_SurvingIgnite.gif

Opublikowano

Nie kluccie sie, jak ktos jest dobry to i sona zbije fizza;) widzialem takie akcje;d. generalnie postacie sa tak zbalansowane ze fizza latwiej scisnac jakas postacia niz inna:D ja np zjechalem fizza 1on1 olafem:D wiec wszystko jest mozliwe zalezy od doswiadczenia i skilla obydwóch stron

Opublikowano

Nie kluccie sie, jak ktos jest dobry to i sona zbije fizza;) widzialem takie akcje;d. generalnie postacie sa tak zbalansowane ze fizza latwiej scisnac jakas postacia niz inna:D ja np zjechalem fizza 1on1 olafem:D wiec wszystko jest mozliwe zalezy od doswiadczenia i skilla obydwóch stron

Bo skill>kontra

Dobry Kassadin pojedzie slabego Talona

Dobra Irelia pojedzie slabego Olafa

Itd.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Może odkop ale... Fizz jest papierem. Kto mówi że nie jest? A co budujecie? RoA? Ojej, ale fajnie mam 2.5k hp i 0 bursta :) Akurat fizz jest jedną z postaci, która sustainu nie buduje, bo dobry fizz uniknie focusu, a jeśli tego nie zrobi, to i tak swoją robotę wykona. A może zróbmy RoA na rush jak to buildy polecają? OK! Lecimy, 1st recall mamy catalyst protector... Wow, dat damage from fizz is insane! Niestety, chcąc grać czymś, co ma w nazwie "carry" przygotujcie się na focus i nauczcie się go minimalizować/unikać. Wyjątkiem chyba jedynie są galio i urgot.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...