Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Czy jest to oplacalne?

!.Szymcio:*

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich bardzo serdecznie! Mam Netbooka, 1GB RAM / Procek 1.80GHz, na ktorym jest Windows 7 Starter. Chcialbym ten system zastapic Ubuntu ktorego mam na plycie, dostalem w jakims sklepie zupelnie za darmo. Chcialbym to zrobic poniewaz na tym Netbooku i tak nie bede gral w zadne gry, uzywam go szczegolnie do przegladania internetu. Jest to orginalny system, ale mi na nim nie zalezy zabardzo poniewaz mam na kompie Win7 Home Premium, a go mi juz troche szkoda :D Jeszcze chcialbym sie spytac - Jak usunac Win7 z Netbooka i w 100% zastapic go Ubuntu?

Pozdrawiam

61093c6efb.png

Opublikowano

Po pierwsze to ubuntu i tak jest darmowe także możesz się jedynie cieszyć z darmowej płyty xD

A po drugie to musisz ustawić w bosie botowanie płytki wrzucasz włączasz formatujesz dysk instalujesz :)

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

nie ma napędu mówisz..... hhhmm może też z pendriva....

W trakcie jak ci się komp odpala poszukaj gdzie pisze Boot menu albo coś w tym stylu i do tego jest przypisany przycisk... A jak nic nie masz to podczas odpalania zanim odpali się kompa klikaj F12, delete..... wszystkie F..... i jak wejdziesz do biosu to tam szukaj bootowania pendrive albo coś takiego..... jak znasz angielski to będziesz wiedział czy trafiłeś ustawiasz na on albo jak tam jest żeby wykrywało, nie pamiętam bo robiłem to bardzo dawno.... I wtedy resasz kompa odpalasz w penem i rusza instalka..... może być też tak że żadnego grzebania w biosie to nie wymaga i ruszy samo..... zgraj zawartość płytki na pena podłącz i zobacz czy ruszy instalacja :)

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

może być... O ile wykryje od razu... bo nie wiem czy taki przez USB na biosie pójdzie......

Zobacz jak masz myszkę kiedy się włącza laserek...... Bo mi się wydaje że to dopiero Windows ładuje sterowniki... Albo można włączyć chyba w biosie porty USB ale co i jak z tym akurat nie wiem..

Opublikowano

Dobra, chyba mam ... zobacze wrazie czego bede pisac.

Wogole nie czaje tego! Klikam F2 to mi sie wlacza jakies menu, zmienilem zeby mozna bylo przy starcie kompa odpalic plyte, odpalam i sie wiesza :P

@EDIT: Moze sie spytam tak, jak odinstalowac win7?

61093c6efb.png

Opublikowano · Ukryte przez Wredna, 3 Sierpnia 2012 - linki
Ukryte przez Wredna, 3 Sierpnia 2012 - linki

Szymcio, poczytaj sobie w goole. Wysyłam Ci linki www.wss.pl

windows7forum.pl

support.microsoft.com

tam przeczytasz wszystko na temat Twojego problemu.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...