Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Multiverse

Boru

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy dobrze skonfigurowany multiverse (bedzie tam kilka swiatow... poszczegolne swiaty na dzialki) nie bd lagowal?

Opublikowano

MultiVerse nie da się raczej skonfigurować źle czy dobrze.

Zależy od tego jaką masz maszynę, ile ram itd.

Jeżeli masz serwer na jakimś tanim hostingu i mało ramu (mniej niż 1GB) to możesz sobie darować kilka światów, bo będzie Ci lagowało o ile w ogóle świat się stworzy.

Ja ogólnie nie polecam mieć powyżej 2 światów z MultiVerse. Nawet najlepszą maszynę może przytkać. ;)

Opublikowano

Ja stawiam na sored - vps 2 gb ram 30 slotów. Kilka światów chcę mieć dlatego ponieważ moje mapki nie ważą po kilka mb tylko więcej. Ostatnio zleciłem aby wyrównali mi mape na 10k klocków z każdej str w mcedicie a ten już nie ładował chunków i zaczął tworzyć nowe biomy blisko spawna po resecie (mapa zajmowała wtedy 700mb) A to będzie świat główny ... tzn miasto i działki 15x15 na następnym świecie działki 30x30 i 50x50 jak i 100x100 i dzialki 150x150 i 200x200... więc trochę tego jest

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...