Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] dotyczące zakupów postaci

z1xeN

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam .

Mam takie pytanko, czy opłaca się kupować dużo postaci ? Bo ja zamierzam kupić 4 postaci, aby pasowały na każdą linię, a później zbierać na runy .. Mam Ahri na mid, Irelię na top . Teraz kupuję sobie Fizz'a (na każdą linię dobry) i mam zamiar jeszcze kupić jakiegoś AD Carry -> najprawdopodobniej Dravena . I teraz takie pytanie . Czy dobrze robię ? Czy powinienem kupić sobie więcej postaci czy jak ?

A moje 2 pytanko brzmi tak. Czy dobre będą te postaci na swoje linie ? Ahri, Fizz, Irelia, Draven . Czy lepiej wymienić coś??

Opublikowano

Powinienes miec po 3 postacie na kazdą rolę tzn. Jungler, Solo top, Mid, Ad Carry, Support.

mowisz ze fizz dobry na kazdą linię. Jako junglera rzadko go widuje ale ujdzie, ad carry i support nie za bardzo czyli zostają dwie :)

Wtedy zrob 2 strony run: AD/AP

5_SurvingIgnite.gif

Opublikowano

Na radnkedy i tak potrzebujesz minimum 14 postaci, taki jest wymóg.

Poza tym czemu kupujesz postacie za 6300? Przecież za 450 czy 1350 można kupić sporo mocnych champów.

Jeśli będziesz mieć jedną postać, to przeciwnik picknie contre i ty nic nie będziesz mógł zrobić.

A support? Nie masz zamiaru grać supportem? Die in hell.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

nie oplaca sie kupowac champow za 6300

przyklad

na mida morgana

ad acarry- ashe

jungler-warwick (typowy nie za trudny)

top- jax

jest duzo alternatyw na linie za duzo mneij niz 6300

kupuj tansze postacie ale wiecej , takie jest moje zdanie

­

Opublikowano

Dokładnie, kup sobie tanie postacie, które kontrują wiele postaci:

top: ww, olaf

mid: morgana, ryze

bot: tristana, sivir, ashe

jungle: ww jeżeli nie masz run

supp: soraka, alistar jedne z najlepszych

Opublikowano

Ale bez suppa i jungli?

Polecam tak.

Jax jungle,Olaf top,Veigar mid,Sivir bot,Janna\Alistar bot.

Jeden z tańszych wyborów.

Co do tematu,to najpierw runy,a te champy co piszesz są ok.

random.jpg

,,Odi profanum vulgus et arceo"

2lvpyc.jpg

by Cristiano.

1353427424-U307916.png

by MrSpritex1 (ja)

Opublikowano

Ale bez suppa i jungli?

Polecam tak.

Jax jungle,Olaf top,Veigar mid,Sivir bot,Janna\Alistar bot.

Jeden z tańszych wyborów.

Co do tematu,to najpierw runy,a te champy co piszesz są ok.

Chyba najpierw moze niech wbije 30 lvl bo rozgrywka rankingowa znacznie sie rozni od zwyklej.. ale ja bym gral na twoim miejscu tym co mam i wbijal lvl.. w ten sposob odblogujesz masterki i miejsca na runy wtedy je kupujesz i rozdajesz wlasciwie :) a i oni maja racje kupuj tansze postacie one nie sa w niczym slabsze od tych za 6300 czy 4800 tylko porpostu roznia sie nowoscie :)

Opublikowano

Chyba najpierw moze niech wbije 30 lvl bo rozgrywka rankingowa znacznie sie rozni od zwyklej

EUNE? Na EUW nie widać różnicy... Bodajże od 20-25 lvlu już zawsze grasz na metę.

Tylko w tym problem, że ja akurat wolę te droższe postaci ..;x ;d

Bo są droższe? A może tak jak mój znajomy kupował, Riven, Ahri itd. Bo najładniejsze? Jak na moje to na 15 lvlu nazbierać 8-10k IP poskładać jedną stronę run, kupić kilka postaci, dokupić drugi komplet... Robiłem tak ja i moi znajomi i nie narzekam. Gra z runami a bez to jest całkiem co innego. Btw co do Morgany i tego typu postaci - nie są one taką alternatywą, bo często leci na nie ban. Polecam też wybrać sobie jedną pozycję i jej się uczyć, resztę grać tak, żeby dobrze umieć zagrać.

Opublikowano

Tylko w tym problem, że ja akurat wolę te droższe postaci ..;x ;d

To troche bedziesz zbieraj na te drozsze :P ja tz zbieralem na Varusa i co 3 dni pogralem i kupilem warwica i o wiele lepiej gra sie w jungli bo na poczatku gry dobra kase + gankujesz i itemki moment zrobione :). a Varusa jak kady ad carry papier i bez dobrego teamu sam duzo nie zdzialasz a na normalach czesto dostajesz lipny team lub taki gdzie 2 osoby afkuja..;/ ale co jak co koledzy wyzej dorze C podpowiadaja i raczej sluchajac ich zle nie wyjdziesz.. sam pewnie niektore ich rady zastosuje :)

Opublikowano

EUNE? Na EUW nie widać różnicy... Bodajże od 20-25 lvlu już zawsze grasz na metę.

Bo są droższe? A może tak jak mój znajomy kupował, Riven, Ahri itd. Bo najładniejsze? Jak na moje to na 15 lvlu nazbierać 8-10k IP poskładać jedną stronę run, kupić kilka postaci, dokupić drugi komplet... Robiłem tak ja i moi znajomi i nie narzekam. Gra z runami a bez to jest całkiem co innego. Btw co do Morgany i tego typu postaci - nie są one taką alternatywą, bo często leci na nie ban. Polecam też wybrać sobie jedną pozycję i jej się uczyć, resztę grać tak, żeby dobrze umieć zagrać.

Nie dlatego, że są droższe, czy ładniejsze. Kupuję droższe, ponieważ wolę te niż tańsze, dlatego że bardziej mi się podobają pod względem skilli itd... Nie wiem, ale ja wole te droższe postaci, ponieważ fajniej mi się nimi gra..;x

Zamierzam kupić takie postaci : Ahri, Fizz, Irelia, Draven . A później zbierać na runy . Co o tym sądzicie? Ew. myślę jeszcze nad Diana . ???

Opublikowano

Nie dlatego, że są droższe, czy ładniejsze. Kupuję droższe, ponieważ wolę te niż tańsze, dlatego że bardziej mi się podobają pod względem skilli itd... Nie wiem, ale ja wole te droższe postaci, ponieważ fajniej mi się nimi gra..;x

Zamierzam kupić takie postaci : Ahri, Fizz, Irelia, Draven . A później zbierać na runy . Co o tym sądzicie? Ew. myślę jeszcze nad Diana . ???

Wolisz droższe niż tańsze dlatego kupujesz droższe. swietny argument haha!

A tak serio to nie rozumiem ludzi z takim tokiem myslenia. Najczesciej okazuje sie ze to wlasnie te postacie za 450/1350 carruja gre. Ryze potrafi cala rozgrywke wycarrowac latajac co jakis czas na ganki.

Co do pytania; Draven to mega syf, diana jeszcze nie wyszła i będzie się trochę różniła przelicznikami niż na PBE więc skąd te pytanie -.-, Ahri jest mobilna ale są lepsze picki na mida.

Solotop: Ryze, Irelia, Renekton, Nasus, Malphite

Mid: Morgana, Ryze, Brand, Annie

Bot: Soraka, Taric, Graves, kog'maw

Jungla: Lee sin, Nautilus, Jax

Opublikowano

Nie kupuj Dravena!! Sa lepsze adeki no bota, np. Graves jest idealnie zaprojektowany(Troche CC, skill obszarowy, boost do AS, dash i dobry finisher z ulta).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...