Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Gragas vs LeBlanc

KaXper

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Leblanc na wybicie się z elo 800 może i jest dobra, ale słabnie w late.

Gragas - dobrze rzucony ult to zawsze frag ( w przypadku 1v1 ) a w tf to wygrany tf ;d, jest tanky-ap, a do tego ma dasha co chyba 3-4 sekundy z E.

Tylko trzeba opanować skillshoty gragasa, tak właściwie to jeden skillshot.

Osobiście polecam gragasa.

Opublikowano

Polecam gragasa:

+Bardzo mobilny, mój ulubiony dash ;]

+same skillshoty AoE

+przywracanie many

+selfheal, niewielki z pasywa ale zawsze

+ult bardzo dobre do teamfightów

+obniżenie AS, MS

+fajnie wygląda, ta postać ma klimat

+Dość spory bazowy MS

+free ad ze skilla chyba 30-70, ale nie jestem pewien(ułatwia nam lasthitowanie, robienie blue, starcia 1v1)

+obniżenie obrażeń nie chcę cie okłamać, ale ok 10-20%

-skillshoty, trzeba nabrać wprawę żeby trafiać

-mele

-trochę gruby, na ekranach poniżej 18cali może być ciężko z zobaczeniem mapy

-jego ulti może bardzo pomóc, ale również zepsuć TF

Skilshoty są w plusach i minusach ponieważ zaletą jest użycie tych skilli w TF'cie i trafienie 3-5 osób lub wygodna farma,

a wadą jest, że na linii może nam być ciężko trafić (ja z tym problemu nie mam, ale widywałem różnych gragasów)

A co do leblanc:

Zabójcza na linii, grzech nie mieć 6/0 w 10minucie, bo jak masz ult to walisz full combo + ignite i masz na 95% killa.

Mobilna aczkolwiek moim zdaniem 3,4 sekundowego dasha gragasa nie przebije.

W teamfight;cie może zabić jednego kolesia i przez resztę teamfightu być useless.

Oczywiste, że bierz grubasa.

Opublikowano

Gargas ma skille ktore moga zatakowac kilku graczy ale ciezko nimi trafic (nie wliczajac ulti) i jest Championem latwym na poczatku gry do farmienia, za to LB ma skille atakujace zazwyczaj 1 chamiona ale za to maja znakomite DMG combo to najlepiej uzywac na walki 1 vs 1 (E + W + Q + R ) zazwyczaj ofiara ginie chociaz ze jest to Tank , combo na gangi to (Q + R ) +(W uzywac do ucieczki a jesli sie uda to mozna uzyc E zeby oszolomi i uzyc combo (Q + R i W uciekac) Wiec jak dla mnie lepsza jest LB ma skille ktore maja 99% celnosc w wrogich championow.

Opublikowano

Jeśli mowa o DMG no to zdecydowanie LeBlanc . Jest to w końcu zabójca, a jej combo jest jedno z najlepszych jak nie najlepsze w grze . Każdy pada na jej combo, a co do mobilności to myślę, że również LB góruje nad Gragasem . LeBlanc ma 2 dashe(ult), które pozwalają uciec czy doskoczyć to rywala

Opublikowano

Lb najlepsze combo w grze? Proszę nie żartuj :O

Annie ma dużo lepszy nuke.

Nie, nie każdy pada na jej combo, tylko mega papierowi casterzy na midzie. Gragasowi walnie masz 3/5 hp z Q+R na 6 lvl a jako że ma długo CD zaraz po użyciu dasha i Q+R jest podatna na gank i kontrę.

League of Legends

EU WEST - konto sprzedane.

EU NE - http://www.lolking.net/summoner/eune/29743227

Opublikowano

2xUP

Gragas jest bardziej mobilny, bo co z tego że leblanc ma 2dashe jak na nich ma długi CD i dasha z ult się w bardzo wyjątkowych sytuacjach używa.

A gragas sobie spokojnie dashuje co 4-5s, za jedynie 50many.

A co do największego combo: veigar.

On jest wstanie walnąć 100000 do potęgi x, wystarczy farmić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...