Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Zostaniesz połączony z serwerem...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema! Mam problem z moim serwerem, otóż: chciałem sobie założyć serwer dla mnie i dla kolegi, żebyśmy mogli pobawić się w GM'ów. Serwer stoi na plikach by Rain z 2008r. (Nie śmiać się! Mam internet z limitem danych więc nie mam czasu na ściąganie :D). Ściągnąłem launchera, wrzuciłem do niepatchowanego metka z 2010r. skonfigurowałem serverinfo.py z pliku root i serverimfo.py z launchera dodając moje IP z hamachi z końcówką .100. Odpalam serwer, sysinstall skonfigurowałem, netmask dałem na 255.0.0.0. Przed komendą "./start" daje "netsat -ant" i odblokowuje porty w portmapie, daje ./start ,serwer się włącza i na końcu jest OperationTimedOut kilka razy, wpisuje "cd /usr/rain/auth" potem "./auto.sh" i jak odpalam metka to jest "CH1 NORM" bo bez "./auto.sh" jest ...., loguje się i mam ciągle "Zostaniesz Połączony Z Serwerem". Mógłby ktoś pomóc?? Może ściągnięcie Metina z 2008r. pomoże?? Z góry thx!

a6xn.png

Opublikowano

Dobra dzięki. Ściągnę Metka z 2008r. spróbuje i dam edit ;)

@edit

Ściągnąłem metina z 2008r. zrobiłem spol. i wkleiłem do niepatchowanego. Włączam, loguje się i mam "Błąd podczas łączenia się z serwerem"!

Już nie mam siły! Proszę o pomoc co mam zrobić! Leci + za chęci :)

a6xn.png

Opublikowano

Dobra jednak nie do zamknięcia... Wszystko skonfigurowane IP w sysinstall też, karte przełączyłem na Hamachi Network Interface... Na serwer przed chwilą wbiłem. Wylogowałem się bo chciałem dodać swoje konto i GM'a i teraz znów mam Zostaniesz Połączony Z serwerem a jak wpisze złe passy to mam Sprawdź swoje wejścia. Kopiuje wszystko od nowa. Może to pomoże ;) Mam nadzieje...

a6xn.png

Opublikowano

Gdy łącze się z filezillą mam coś takiego:

Status: Łączenie z 5.243.50.100...
Odpowiedź fzSftp started
Polecenie: open "[email protected]" 22
Polecenie: Trust new Hostkey: Raz
Błąd: Przekroczony czas oczekiwania na połączenie
Błąd: Nie można połączyć się z serwerem

Hamachi odpalone serwer też włączony ;) Nie wiem o co w ogóle chodzi. Kiedyś normalnie śmigał, że aż miło. A teraz to...

a6xn.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...