Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jakich języków muszę się nauczyć?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, otóż mam pytanie jakich języków muszę się nauczyć aby zrobić grę typu "strzelanka", ale żeby było tak jak w gladiatus chodzi mi między innymi oto że nie musimy hostować serwera, a gracze zakładali by "roomy". Chciałbym dodać iż w mojej grze sterowało się za pomocą w,s,a,d i myszki.

jOABuHG.png

Opublikowano

Jeśli roomy zakładają gracze itd. to polecam Action Script + Flash (Najlepiej jakąś książkę do tego bo tuty ciężko znaleźć), tworzenie sieci P2P między graczami i przesyłanie niezrozumiałych stringów i tablic między kompami tak by hacker nie wiedział za dobrze jak to edytować. Bo jest pewnie jakaś możliwość przejęcia stringa.

Opublikowano

Właśnie nie kamil bo on nie chce by jego strona hostowała im serwer ,a oni sami - wtedy trzeba tworzyć sieć P2P. Przykładem może być torrent - użytkownicy wysyłają między sobą fragmenty plików ,których jeszcze nie mają ,lecz torrent jest o tyle lepszy ,że chyba każdy pełni rolę serwera i klienta.

Opublikowano

Zgadzam sie z kolega wyzej najlepszy jest as i flash (podobno html 5 ma zastapic flash ale jeszcze nie ma specjalistow). Przez jquery i ajax nic nie zdzialasz bo musialbys naprawde wymyslec dobry system zeby wydajnie gra pracowala.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...