Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PolishModPack] Już wiemy co będzie !

garguleczek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zacytuję na początku pierwszą cześć tematu.

Dość dużo pracy nas czeka, poniżej przedstawię swoje pomysły i realizację co będzie.

Na pewno:

-3 dodatkowe biomy

a)Jądro ziemi

opis:

Znajdzie się on poniżej piekła będzie tam jak w. wspomniane jądro ziemi, które będzie można zniszczyć co spowoduje brak równowagi całego świata, dodatkowo do pokonania będzie tam bos, nie będzie można się tam budować ponieważ temperetura będzie za wysoka, wejść tam będzie można po skraftowaniu odpowiedniego ubrania. Co więcej? to już tajemnica.

Kosmos

opis:

Będzie znajdował się dużo powyżej latających wysp, dostać się tam będzie można używając specjalny JackPack (odrzutowy plecak) Potrzebny do podróżowania nam będzie specjalny skafander. Z kosmosy nie będziemy mogli dostać się na ziemie, ponieważ nie obowiązują tam prawa grawitacji. Będą przelatywać różne meteory komety z, których oczywiście zdobędziemy materiał do stworzenia innych ciekawych rzeczy, zapewniam że to tylko 50% tego co tam będzie, ufo jest naprawdę.

c)Atlantyda

opis:

jak sama nazwa wskazuje, mapa będzie zdecydowanie większa i szersza co spowoduje generowanie się miasta pod wodą oraz nowych npc, które dadzą nam nowe możliwości, król oceanów może dać nam niesamowite dobra, które przydadzą nam się w dalszej grze, oraz pojazdy bez których nie dotrzemy do miasta, ciśnienie wody jest strasznie duże a miasto leży bardzo głęboko.

Wszystkie biomy opisane powyżej są tylko przedsmakiem tego co oferować będzie nam Mod PMP.

Nowe zbroje i przedmioty:

Nie tylko kilof i siekierka, ale także koparka oraz szyb naftowy, tak w świecie pojawi się ropa i rafineria, one przydadzą się do tego by podróżować, pamiętacie powyżej jak pisałem o biomach i co w nich będzie zawarte? tak aby uruchomić jakiśpojazd potrzebujemy paliwa a je uzyskamy z ropy którą wcześniej przerobimy w naszej rafinerii ale hola, potrzebujemy prądu... skąd go wziąć ? oczywiście mamy piękne słońce i specjalny sprzęt

O zbrojach, skafandrach nie muszę wspominać, zmianie ulegną wszystkie przedmioty w grze oraz ich grafika w jakości HD.

Wioski:

Przy każdym generowanym świecie pojawi się 1 miasto i 2 wioski, co dodaje nam NPC

z NPC nowych pojawią się tacy jak.

Technik - będzie nam uczył szkoły latania i sprzedam nam części do naszych unikalnych pojazdów i skafandrów.

Król - to on sprawuje władzę w podwodnym mieście, i tylko on może dać wam to czego potrzebujecie za drobną przysługą.

Mieszkańcy - jeśli dobrze się z nimi dogadasz mogą ci w walce z bosami i nie tylko, ich pomoc będzie ci potrzebna do walki z jednym najważniejszym bosem po którym zmieni się wszystko.

Ufo - uważaj oni porywają, ale zawsze możesz się wyślizgnąć i zabrać im coś czego nie zauważą.

Kryształy

Bloki

Będzie ich jeszcze więcej...

to tylko część tego co mogę opowiedzieć, resztę pozostawię tajemnicą. Choć nie ukrywam że z biegiem czasu i prac będę opisywał co raz to nowe rzeczy i pokazywał zdjęcia jak to będzie wyglądać.

Poniżej przestawiam co już na pewno będzie, i co zostało dodane.

Co co czytaliście powyżej już jest, ale:

166 - nowych zbroi i nowych właściwości.

123 - broni, magicznych, dystansowych jak i nietypowych.

46 - narzędzi do wydobywania surowców.

9 - środków transportu:

-Koparka (kopie 4x4 posiada dopalacz, który pomoże wydostać się nam z dołu) jest napędzana paliwem

-Statek kosmiczny (jest napędzany paliwem)

-Batyskaf (jest napędzany kryształami)

-Koń (można go skraftować i stworzyć pegaza, tylko na biomie hallow) musi jeść aby miał siły nas wozić, wymyśl dobrą dietę.

-Niedźwiedź (Stwórz siodło i jedź) musi jeść ale inaczej niż koń

-Pegaz (piękny magiczny koń z rogiem i skrzydłami, ma magiczne właściwości

-Kret (to on dostanie się do jądra ziemi)

Pozostałe zostawiam tajemnicą.

Będzie ropa i rafineria w niej przerabiamy ropę na paliwo, a w tedy możemy tankować swoje pojazdy i podróżować, system jest bardzo realistyczny ponieważ używając turbo dopalaczy szybciej zużyjemy paliwo niż jak byśmy korzystali normalnie, zawsze miej przy sobie beczkę paliwa :)

Grafika ulegnie zmianie, jakość HD, więcej detali, milsze dla oka.

NPC, też będą nowi

Będzie ich aż 11 nowych!!

min.

Król- to on daje nam zadania do wykonania i zrzuca na nas kary :) np deszcz meteorytów.

Diabeł - ??

Bóg - ??

Domyślajcie się w 3 biomach będzie po kilka NPC do zdobycia, każdy z NPC będzie miał swój charakterek, więc urządź mu wille bo będzie wybrzydzał :)

NOWE ZJAWISKA POGODOWE !!!

-Deszcz meteorytów

-Deszcz

-Kwaśny deszcz

-Grad-Błyskawice

-Tornada

-Trzęsienia ziemi

Jeśli nie wykonasz zadania może bóg zesłać na ciebie nieszczęście, ale jest to generowane też losowo, więc uważaj gdzie się budujesz.

NOWY SYSTEM WODY !!!

Pamiętacie jak kopaliście pod wodą, jeden klocek ją blokował a woda się nie przelewała ?

To się zmienia, woda będzie realistyczna, będzie miała ciężar i jeśli woda jest wysoko nas a my nisko i wykopiemy dziurę to będzie mocno tryskała.

Nowe mechanizmy, wcześniej mieliśmy kabel a w nim prąd dziwne? skąd ten prąd, teraz będziesz musiał stworzyć elektrownie!

To i jeszcze więcej wkrótce!...

Źródło :

http://terraria.net....&pid=90#post_90

Opublikowano

Nie możesz zrobić jednego tematu i w tym jednym temacie nas informować o postępach przy tworzeniu PMP ? Co chwilę jakiś nowy temat robisz w kółko i prawie to samo. Postępy widzę, ale tylko w tekście. Może nas zaszczycisz i uchylisz rąbka tajemnicy ?

xKaMaSx

exMod

Memory

Opublikowano

Jest coś również interesującego dla posiadaczy telefonów komórkowych

Źródło:

http://terraria.net.pl/forum/viewthread.php?thread_id=58&pid=326

Oraz dla niecierpliwych :D

Źródło :

http://terraria.net.pl/forum/viewthread.php?thread_id=54&pid=306#post_306

Opublikowano

Jak słyszalem terraria ma byc w 3D ale mam jeden problem bo Minecraft mi sie dziala bo mam zrytego kompa igrafike. Terraria w 2D nie wymaga tyle co Minecrafi. Czy Terraria w 3D będze wymagała tyle co Terraria w 2D ?? Karte graficznom mam 520 mb wjęc to bardzo mało. Czy bedze pirat gry terraria 3D ?? wiem, że nie popierasz piractwa ale tylko w ten sposób dowiem sie czy będzie mi działało i czy bedze mi sie podobało :)

PS. Prosze o odpowieć.

Opublikowano

Jak słyszalem terraria ma byc w 3D ale mam jeden problem bo Minecraft mi sie dziala bo mam zrytego kompa igrafike. Terraria w 2D nie wymaga tyle co Minecrafi. Czy Terraria w 3D będze wymagała tyle co Terraria w 2D ?? Karte graficznom mam 520 mb wjęc to bardzo mało. Czy bedze pirat gry terraria 3D ?? wiem, że nie popierasz piractwa ale tylko w ten sposób dowiem sie czy będzie mi działało i czy bedze mi sie podobało :)

PS. Prosze o odpowieć.

A ja proszę o używanie słownika ;)

Opublikowano

A skąd wiesz że będzie terraria 3D ? :)

YouTube ?

http://www.youtube.c...I&feature=g-upl

Będzie ci działał idealnie, silnik testowany na sprzęcie 64 mb :)

A może mobilna ?

http://www.youtube.c...4&feature=g-upl

Co do pirata gry,,, PMP to zupełnie inna gra, terraria jest tylko podstawką a PMP nakładką, która nie ingeruje w żadne pliki i kod źródłowy, wszystko po ty by było wszystko zgodne z Polskim Prawem,

Zaś PMP 3D to zupełnie inna gra!

Opublikowano

Dowiedziałem sie z Terraria.Net.pl :)

Tylko mam nadzieje że zadziała. Bo nie zrozumiałem trzeba ją kupić czy można było by ją pobrać ??

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...