Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT]MSDN czyli poszerzamy wiedzę i zapobiegamy skrajnie podstawowym pytaniom.

Gość LastPhoenix450

Rekomendowane odpowiedzi

Gość LastPhoenix450
Opublikowano

Cześć.

Na samym wstępie pragnę przypomnieć ,że, niektóre zwroty (problematyczne lub i takie, o ,których możliwe ,że nie wiesz wszystkiego co musisz wiedzieć) lub nawiązania czy podsumowania są czasami podkreślone fioletowym kolorkiem. Oznacza to, iż są to hiperłącza. Miłej lektury i fajnie by było podpiąć.

Postanowiłem przypomnieć użytkownikom działu gdzie się urodzili i, że warto tam wrócić. Mówimy tutaj o MSDN.

Zanim zacznę opowiadać o MSDN i o tym jaki on jest pomocny przypomnijcie sobie skąd pobieraliście IDE?

Teraz już powinieneś wiedzieć o czym mówimy. Jeszcze na podsumowanie naszego pierwszego prawdziwego akapitu zacytuję co jest w MSDN:

Centra tematyczne MSDN zawierają treść i materiały poświęcone określonym produktom i technologiom. Zapewniają dostęp do przykładów kodu, witryn społeczności, publikacji, dokumentacji, informacji o nadchodzących wydarzeniach oraz innych danych. Każde centrum tematyczne oferuje przejrzyste wskazówki ułatwiające zrozumienie i obsługę wybranych rozwiązań technicznych.

MSDN pomoże nam zacząć "przygodę" od zera do VB programera. Mimo, iż strefa Visual Basic jest dostępna jedynie w języku angielskim (nie wiem jak inne) to domyślam się ,że znasz język angielski, a przynajmniej jego podstawy ponieważ sam język jest stworzony na podstawie składni BASIC, dzięki czemu zawiera kilkaset instrukcji, funkcji i słów kluczowych w języku angielskim.

Jednakże zdecydowałem się spolszczyć nasz start w dziale Visual Basic...

MSDN_1.JPG

Jak widać jest tu sporo przydatnych, i bogatych w treść działów. Zachęcam do zapoznani się z ich treścią. Można się tam naprawdę wiele dowiedzieć. W ramach prezentacji przydatności MSDN możecie zobaczyć dwa, pierwsze z brzegu, tutoriale - Twój

pierwszy i drugi program w Visual Basic. Przykładowa sekcja dla bardziej zaawansowanych.

Na zakończenie pragnę zwrócić uwagę na to ,że gdy wpiszemy do wyszukiwarki internetowej np.

Visual Basic reading txt file

To pierwszy wynik jaki zwróci wyszukiwarka będzie właśnie MSDN.

To by było na tyle. Jeśli masz jakąś sugestię, pytanie czy coś w tym rodzaju wal śmiało na pw.

Wszelkie niedociągnięcia etc. również proszę zgłaszać na pw.

Myślę ,że jeszcze dużo się w tym tutki zmieni...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...