Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Google Nexus 7 vs Apple iPad (1)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie :P Ze swoim skromnym budżetem (~1k) postanowiłem kupić sobie jakąś dachówkę ^_^ Padło na Google Nexus 7 (tak wiem że nie ma go w polsce, ale to nie problem) oraz Apple iPad (pierwszy).

Teraz pytanie, który z nich? Jestem osobiście bardziej przekonany do Nexusa bo:

• nowy
  • rozdzielczość (większa niż w iPadzie)
  • android 4.1
  • też porządna firma (czyt. ASUS)
  • 1GB RAM
  • Tegra na pokładzie :)
  • iPad to używki najpewniej w tej cenie
  • pierwsza generacja iPada (o ile dobrze mi wiadomo) już nie jest wspierana - chodzi mi tutaj o najnowszą akutalizację iOS'u
  • Mała rozdzielczość w iPadzie (1024x768)

Wielkość jest mi obojętna, 7" jest również atutem bo dobrze leży w ręce (wiem bo trzymałem) i jest naprawdę wystarczający do swobodnego przeglądania internetu, wielkość iPada też mi nie przeszkadza :)

No to jak? Nie mogę się zdecydować.

Aha, ważna rzecz, za tą cenę pierwszego iPada pewnie znajdę z 3G - czy będzie tam działał ten darmowy internet Aero2? Bo karta już w drodze do domu ;)

Opublikowano

Wiem, bo wsumie iPad to pomysł sprzed chwili :D No ale chciałem spytać się o wasze zdanie ;) Mam nadzieję że Nexus nie będzie wyglądał przy mnie jak chińska zabawka tableto-podobna z jOS xD (czyt. chińska podróbka iOS) :) z Nexusem tyle bólu że 30-40% droższy przez to że trzeba go sprowadzić przez czyjeś łapy - za to dużo biorą :( Może poratuje mnie przyjaciółka mojej matki która mieszka na wyspach :D (o ile tam jest ogólnodostępny o.O )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...