Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Propozycja] Single Player - Skyrim

razzeY

Skyrim  

6 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy chcesz aby powsta? dzia? Skyrim?

• Tak
      1
    • Nie
      5
    • Nie wiem - nie gra?em.
      0

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema!

Propozycja dotyczy dosyć znanej gry Skyrim, stała się nawet szybko popularna i pewnie większość osób z MPC w nią gra.

Dlaczego Skyrim ma zostać dodane?

Otóż jest wiele innych gorszych gier od podanej powyżej, Skyrim znacznie "upiększyło" by forum ;)

Teraz trochę informacji o grze :

- Esencja fantasy powraca. Skyrim na nowo definiuje pojęcie otwartego świata, ustanawiając nowe standardy w rozgrywce i technologii.

- Żyj innym życiem, w zupełnie innym świecie. Zanurz się w świat gry, grając kim tylko zapragniesz i robiąc, co tylko zechcesz. Legendarna już wolność wyboru w prowadzeniu fabuły i przeżywaniu przygód w grach The Elder Scrolls wraca do życia z pełną mocą.

- Zupełnie nowa grafika i silnik gry. Nowy silnik gry Skyrim jest w stanie oddać pełen życia świat, pokazując płynące chmury, górskie szczyty, zatłoczone miasta, żyzne pola oraz starożytne lochy.

- Jesteś tym, kim grasz. Możesz wybierać spośród setek broni, czarów i umiejętności. Nowy system tworzenia postaci pozwala na bezprecedensową dowolność gry, a także na definiowanie swojej postaci przez jej wybory.

- Powrót smoków. Walka ze smokami to prawdziwie nowe doznanie. Jako zrodzony ze smoków nauczysz się ich sekretów i przejmiesz ich moc.

Minimalne wymagania sprzętowe :

Procesor: Dual Core 2.0 GHz

Pamięć operacyjna: 2 GB RAM

Karta graficzna: 512 MB, kompatybilna z DirectX 9.0c

Dysk twardy: 6 GB

System operacyjny: Windows XP / Windows Vista / Windows 7

Rekomendowane wymagania sprzętowe :

Procesor: Quad Core

Pamięć operacyjna: 4 GB RAM

Karta graficzna: 1 GB, kompatybilna z DirectX 9.0c (GeForce GTX 260 / Radeon 4890 lub lepsza)

Dysk twardy: 6 GB

System operacyjny: Windows XP / Windows Vista / Windows 7

Kilka słów ode mnie :

Skyrim to nowy, ulepszony The Elder Scrolls Oblivion, lepsza grafika, większa wolność, nowe przedmioty - wszystko czego zapragniesz. Możesz być magiem i wojownikiem jednocześnie, łucznikiem i magiem - jak chcesz! Krótka gra? Nic z tego! Tej gry prawie nie da się przejść, kończąc główny wątek gra się nie kończy - jeszcze czego? Ktoś kończąc na tym etapie grę jest głupi, po prostu. Świat jest wielki, przy czym jest tyle lokacji i modów ulepszających grę.. Na oko do końca wątku fabularnego i troszeczkę dalej przebyłem ze 30 jaskiń, robiąc kilka ważniejszych misji. Skyrim nie oferuje multi-player? Z tego co wyczytałem, jeden z moderatorów Skyrim stworzył taki mod który umożliwia grę dwóch osób na trybie single-player. Jeszcze nie próbowałem tego modu, bo nie miałem z kim zagrać. We wszystkich grach gram człowiekiem, znudziło mi się To! Na szczęście w Skyrim możesz grać nie tylko człowiekiem, lecz jaszczurem, elfem a nawet orkiem! Poniżej znajdziesz spis ras

- Argonianin (jaszczur),

- Cesarski (człowiek),

- Breton (człowiek),

- Nord (człowiek),

- Redgard (człowiek),

- Mroczny Elf,

- Elf wysokiego rodu,

- Khajit (coś jak wilk),

- Ork,

- Leśny elf.

Screens :

skyrim10.jpg

theelderscrollsvskyrim1.jpg

theelderscrollsvskyrim0.jpg

Pisałem to sam, jedynie wymagania skopiowałem z strony Skyrim.

Przeszukałem kilka stron i nie znalazłem propozycji z działem Skyrim.

To będzie na tyle, pozdrawiam ;>

challenger.png

Opublikowano

Na tak, gra jest świetna a dzięki modom ma "forumowy" potencjał. Niestety, tutaj powiedzą, że jak nie ma Multi to dział jest bez sensu więc sug. Nie przejdzie jak znam życie...

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

Ehh, patrzcie na inne działy w sp. Są w nich jest taki mały ruch, że..jprdl. Jest dział sp więc korzystajcie z niego. :)

8can.png

|| CPU: I5-2500 || GPU: MSI Gtx 660 Titan || Ram: DDR3 8GB GoodRam || Zasilacz: Antec 500W || Płyta Główna: Asrock H61M ||

Opublikowano

@@TheJeron

Niestety nie każda gra jest jak Skyrim, jednak warto zaryzykować ;)

Skyrim jest na prawdę świetną grą, tyle wolności, misji - tak jak napisałem ;>

challenger.png

Opublikowano

Ale najpierw popatrz czy ludzie interesują się tą grą. Są jakieś tuty/ludzie mają problemy pytania. W sp czasami jest coś o skyrimie ale tego jest bardzo mało.

8can.png

|| CPU: I5-2500 || GPU: MSI Gtx 660 Titan || Ram: DDR3 8GB GoodRam || Zasilacz: Antec 500W || Płyta Główna: Asrock H61M ||

Opublikowano

Ja cię przepraszam, ale:

1. Gra nie ma multiplayer'a

2. Modować możesz tylko przez Steam Workshop lub Nexus Mod Manager(w obu przypadkach oryginał potrzebny)

3. To nie jest gra. To jest bugolandia.

4. Bardzo krótka. Robiąc questy fabularne grę kończy się na 6-7 poziomie., jedynie co ją ratuje to questy poboczne.

5. Gra potrafi przyciąć na dobrym sprzęcie

6. Nie każdy kupi oryginał, żeby modować grę.

Opublikowano

Ja też Cię przepraszam, ale

1. Napisałem wyraźnie - do działu Single Player.

2. Jak ludzie kupują MineCraft za 90 zł, to można też kupić Skyrima za 120.

3. Bugów tam nie widziałem, a gram od jakiegoś czasu.

4. Wątek główny skończyłem na 31 poziomie, przy czym robiłem kilka misji pobocznych.

Wszystkich misji mi się nie chciało robić, zostawiłem to na potem.

5. Mi nie przycina, a sprzęt mam już od 2 lat. Jak się ma drewniany komputer, to rozumiem.

6. Jak w punkcie drugim.

Edit : Jeszcze jedno, dopisałem chyba że jest możliwość grania z innymi w trybie Single Player dzięki modowi.

Zwróce się jeszcze to Twojego punktu 6. Jeżeli ludzie potrafią kupić Assasins Creed, Wiedźmina i inne bardzo dobre gry, to mogą kupić Skyrim.

challenger.png

Opublikowano

2. Jakie 90zł. O ile dobrze się orientuję to klucz 40zł kosztuję

3. Nie widziałeś? Może nie zwracasz na nie uwagi. Idź np. do Niebiańskiej Kuźni w Białej Grani, włącz kod na ghost moda(tcl) i pod kuźnią masz skrzynkę, a w niej surowce etc. :)

4. To chyba się wysiliłeś i łaziłeś po lasach etc.

5. Jeśli taki sprzęt nazywasz drewnem to pozdro.

CPU: Phenom 955BE @ 4.2GHz GHz cooling by Zalman Performa.

MOBO: Asus Sabertooth 990FX

GPU: GTX560(non ti) @ 1030/2050/2060 MHz

PSU: OCZ StealthXStream2 600W

RAM: 8GB Geil Enhance Plus @ 1047MHz 2x2GB i 1x 4GB

CASE: Cooler Master HAF X

HDD: Segate Barracuda 12 7200RPM 1TB

SDD: Crucial M4 128GB

Opublikowano

Nie interesuje mnie Twój sprzęt, to że Ci się Skyrim tnie to tylko Twoja sprawa. Ja nie mam żadnych problemów :)

Ostatnio było 90zł. Nie sprawdzam ile kosztuje klucz. Co do 3 punktu, wystarczy wpisać kod "coc qasmoke" i masz to samo pomieszczenie :)

Według mnie bug oznacza błąd gry bez używania kodów. Nie łaziłem po lasach, chyba że po to by zrobić misję. Nie dziwne że skończyłeś grę na 7 poziomie, jak co level

wpisujesz "player.setlevel 1", by mieć więcej punktów umiejętności.

challenger.png

Opublikowano

4. Bardzo krótka. Robiąc questy fabularne grę kończy się na 6-7 poziomie., jedynie co ją ratuje to questy poboczne.

Co z tego, że misje poboczne ratują gre; tak jest w wielu produkcjach, np mass effect, TW, Dead Island, Wiedźmin itp. Gre można przejść w 10 h albo być dopiero częściowo zagłębionym w fabułe po 60 godzinach, jak mój kolega, robiący wszystkie misje poboczne, szukający wszystkiego i wszędzie :).

Opublikowano

Według mnie bug oznacza błąd gry bez używania kodów. Nie łaziłem po lasach, chyba że po to by zrobić misję. Nie dziwne że skończyłeś grę na 7 poziomie, jak co level

wpisujesz "player.setlevel 1", by mieć więcej punktów umiejętności

Ja bez kodów przeszedłem główny wątek geniuszu.

Bugi to też kody. Dlaczego twórca gry dawałby kody do itemów, do wszystkiego? Och znikające tekstury, postać wypadająca po za mapę też nie jest bugiem? :)

Co z tego, że misje poboczne ratują gre; tak jest w wielu produkcjach, np mass effect, TW, Dead Island, Wiedźmin itp. Gre można przejść w 10 h albo być dopiero częściowo zagłębionym w fabułe po 60 godzinach, jak mój kolega, robiący wszystkie misje poboczne, szukający wszystkiego i wszędzie :).

Podkreśliłem, że ratują ją questy poboczne, ale to nie dla mnie. To trzeba mieć cierpliwość.

Opublikowano

Gothic nie przeszedł bo się nie rozwija (straszna beka bo jest że tak powiem w chuj modów ciągle tworzonych od Gothica) i mimo multi gra ponoć nie będzie miała szans bytu na forum, więc skyrim też nie. Czemu Gothic ma być gorszy? ;)

Popieram argumenty Endymion'a_

Jestem na nie

1388363882-U262029.png
Opublikowano

Gothic nie przeszedł bo się nie rozwija (straszna beka bo jest że tak powiem w chuj modów ciągle tworzonych od Gothica) i mimo multi gra ponoć nie będzie miała szans bytu na forum, więc skyrim też nie. Czemu Gothic ma być gorszy? ;)

Gothic ktory ma multi i mody nie przeszedl to czemu skyrim? NIE

­

Opublikowano

Póki co jestem przeciwko.

Narazie nie widzę większego zainteresowania Skyrimem w dziale SP.

A poza tym... Nawet jeśli miałby dział powstać, to nie rozdzielać go tylko na jedną część z serii, tylko ogólnie stworzyć dział o serii, czyli o wszystkich grach Elder's Scrolls.

Opublikowano

bla bla bla "na razie jestem przeciwko wszelkim grom do single", "po kilkunastu tematach wyczerpie się możliwość rozmów i działy będą puste" - makin

Tak jak Gothic i Hitman - gry, które się nie rozwijają (czyt. wydawca nie wypuszcza ciągłych łatek / gra nie umożliwia przechodzenia za każdym razem w inny sposóB) nie będą dodawane.

Nie

1364561328-U384748.png

sygna by b4rt4z

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...