Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Volibear czy Shen czy Amumu

RuSt

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zalezy mi na: Kto z tych trzech postaci jest najprzydatniejszy do Team kto więcej wezmie na klete i kto ma najsilniejsze Dmg

Dodatkowe info; + i -

Sorry ze nie przez generato ale mam przeglądarke Opera a na Oprze nie działa

Opublikowano

Volibear mnóstwo hp i duża regeneracja życia + podrzucenie.

Shen spell podobny do rammusa pozwalający bić siebię przydatny przy wieżach i jeszcze teleport ulti + pochłąnięcie obrażeń 180 sek odnowienia.

Rammus Dobre ulti+spell na celu zmuszenia wroga aby on go bił+dobry w jungli.

Sion Duze ad na poczatkowych levelach już na 5 lvl można u niego spotkać 175 dmg a tu dużo + stun + ulti co na 18 lvl mógby się leczyć 1-4k hp + Uzycie ulti w grupie pozwala na regenracje hp drużynie, podczas bicia stworków/bohaterów.

Według mnie dobrym tankiem jest Blitz niedość że ma przyciąganie i to na daleki zasięg i wnerwia graczy drużyny przeciwnej gdy ten przyciągnie do pod wieżę + naturalny spell na tarcze gdy bd miał wyznaczoną liczbę % hp + Dobry pod AD Polecam

one_piece_anime_1600x1200_wallpaper_9674

Opublikowano

Shen to świetny solotoper, kontra na wiele, wiele postaci. Globalny ult, niestety ostatnio mocno znerfiony. Niezły burst, taunt, leczenie, tarcza.

Amumu podatny na konter dzungle, nie da sobie rady bez blue na początku, przed 6 lvl ganki zależą od trafienia z Q. W late budowany na mage tanka zmienia losy tf zadając przy tym niemały dmg.

Volibear nada się do dżungli i solotop. Kontrują go postacie z ignite i z wbudowanym zmniejszeniem efektów leczących. Slow, podrzucenie do tyłu, świetny dmg z ugryzenia, przydatne w tf ulti.

Opublikowano

Więc tak

Shen- Bardzo małe dmg bardzo przydatne ulti

Volibear- duża regeneracja zdrowia przydatny pasyw na teamfighty o wiele większe dmg niż Shen często jest focusowany

Moim zdaniem kupuj Shen-a

Dlaczego ?

Ponieważ jest tańszy oraz trudno przeciwko niemu się gra to jest typowy tank i dzięki ulti po troszku support

oynk.png

Opublikowano

UP Volibear jest często focusowany? Kolego volibear jest najczesciej offtankiem enemy mają go na celu dopiero po 2-3 killach.

A takto polecam amumu bardzo przydatne ulti w tf ! BARDZO :)

5_SurvingIgnite.gif

Opublikowano

Dokładnie jak napisali koledzy powyżej - bierz Amumu ma on dobre ganki oraz dmg (przelicznik robi swoje) Volibear bardzo ciekawy ale nie grało mi się nim dobrze a Shen to twardy zawodnik którego baaaardzo ciężko ubić 1vs1 :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...