Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wysłanie klawisza Do Gry "Muonline"

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

jestem początkującą osobą w kompilatorze AutoIT/jeśli utworzyłem post w nie właściwym miejscu proszę o usuniecie z góry dziękuję.

Chciałem wysłać klawisz do okna gry "Muonline" nazwa klasy okna "MU", okno "MU" aktywuje ale nie wciska klawisza w ekranie gry, zrobiłem to w ten sposób:

WinActivate("[CLASS:MU]") - uaktywniam okno nie aktywne

Send ("MU{ENTER}") - wysłanie klawisza

i moje pytanie brzmi w czym tkwi problem ? ponieważ w notatniku takową reakcje widać (działa).

Bardzo proszę o podbowiedz/pomoc z góry dziękuję i pozdrawiam.

Opublikowano

Hmmm a może mu online ma coś w stylu hackshield, gameguard? z resztą to bardzo ciekawe że wpisałeś wysyłanie do mu a wysyła do notatnika. wklej cały kod

comment_aKm2b5jSiJgvkhmrlSzZ5Yc80OK7Mzta

Opublikowano

z notatnikiem miałem namyśli że dziła wysyłanie klawiszy tak testowałem a potem zamieniłem to na okno MU,

tak ta gra jest zabezpieczana przez Firme "gameGuard"

Opublikowano

to wtakim razie jak gg blokuje to jak oni to robią że wiedzą kiedy użytkownik wciska klawisz a nie program hmm ciekawe

jakieś pomysły/ informacje na ten temat? dużo użytkowników normalnie to wykożystuje i działą więc jest to możliwe.

Opublikowano

gameguard jest i nic nie zrobisz. Możesz spytać w odpowiednim dziale czy da się go obejść

comment_aKm2b5jSiJgvkhmrlSzZ5Yc80OK7Mzta

Opublikowano

Napewno się da.

Mógł by mi kolega podpowiedzieć gdzie ten dział mieści się u was na stronie ?

PS: a nie można inaczej jakoś wysłać tego klawisza ?

Weteran
Opublikowano
Send ("MU{ENTER}")

Po co to dodałeś? Bot ma chyba klikać tylko enter, prawda?

1329036830-U154499.png
Opublikowano

Tak tylko ma wsisnąć Enter

PostMessageA() jeśli dobrze pamiętam to było z c# ok przesiadam się na c :) dziękuję za info

M4niak

MrDeska

dlaczego dałem Send ("MU{ENTER}") bo jak wcześniej dałem Send ("{ENTER}") to też nie działało :(

Weteran
Opublikowano

Poczytaj o ControlSend jeżeli chcesz wpisywać nazwę, czy klasę okna do komendy, ale wątpię, że zadziała skoro są zabezpieczenia.

1329036830-U154499.png
Opublikowano

Local $window

SendKey($window, AscW("1"))

Func SendKey($hWnd, $vk_key)
   DllCall("User32.dll", "int", "PostMessage", "hwnd", ControlGetHandle($hWnd, "", "Edit1"), "int", 0x100, "int", $vk_key, "int", 0)
EndFunc

Pozmieniaj sobie $window i key'a ;)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

M4niak dzięki za odpowiedz,

sorry że dopiero teraz ale Płyta główna mi się spaliła i nie miałem na nową :( ale wkońcu udało się uzbierać,

dzięki jeszcze raz i pozdrawiam HEY.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...