Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Video TUT] Minecraft poradniki: Niewidzialna płytka naciskowa

d'emploi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wszystko przedstawione na filmiku:

[media=]

[/media]

Chcesz ze mną pogadać? Wejdź na mój kanał i przeczytaj opis (nie będę reklamować tu żadnych adresów)

@@@@@@@EDIT@@@@@@@@@

Dodane informacje dot. butelki i sposobu jej uzyskiwania

Opublikowano

Fajne, przydatne. Poza tym filmik sam w sobie przyjemnie się ogląda. Masz nieszumiący mikrofon i fajnie się ciebie słucha. Kręć dalej poradniki bo masz potencjał :) Leci lajk.

Jak na to wpadłeś? :D

I dobrze zrobiłeś że zainwestowałeś w sprzęt. Większość "lets plejerów" nie myśli nawet o sprzęcie i potem dziwią się że mało widzów. Sprzęt to praktycznie podstawa. A i zapomniałem, masz suba :)

Game Over

Opublikowano

Jeżeli chodzi o jakość audio i wideo to sporo czytałem i zainwestowałem lekko w sprzęt, by widzowi przyjemnie się tego słuchało.

Jak na to wpadłem? Użytkownik youtube, który umieszcza swoje materiały na zagranicznej scenie tego portalu zrobił coś podobnego.

Opublikowano

zadam jedno pytanie- czy exp nie znika jak itemki po 5 minutach

Dobre pytanie, nie myślałem o tym.

Nawet jeśli, to na serwerach multiplayer, jeżeli gracza nie ma w pobliżu chunku bodajże 350 kratek to chunk jest nieaktywny, więc itemy zostają.

A jeżeli chodzi o singleplayer, to ten trick nie jest jakoś potrzebny, a jeżeli już używać tego do wystroju, to można postawić dispenser (a w nim bottle of enchanting) i podłączyć go do zegara (czyt. redstone clock)

Opublikowano

Mam pytanie, jak doprowadziles energie do drzwi?:/ Bo ja probuje z redstone, czerwonymi pochodniami i nie moge tej energii doprowadzic.. Pomoze ktos?

Opublikowano

Użyłem negacji. Pod drzwiami była pochodnia, która poprzez negację, która znajdowała się przy płytce była wyłączona. Po wleceniu kulki na płytkę naciskową pochodnia przy płytce gasła, a ta przy drzwiach zaświecała się.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...