Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ]Morgana vs Veigar

TroLLu.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Veigar ma łatwiejszego stuna ale Morgana ma niezłe AOE ulti które z Klepsydrą Zhonyi robi sieczkę w TF'ach

Na Twoim miejscu kupiłbym te dwie postacie są bardzo dobre i bardzo tanie :)

Opublikowano

Veigar to typowy nuker, dostaniesz stuna = leżysz. Można w jednym meczu wyciągnąć sobie 150 dodatkowego ap. Użyteczne klatki w tf. Fajny pasyw.

Morgana fajna farma, niegankowalna ze wzgledu na tarcze, ult który zmienia losy tf, snare.

Również polecam tego i tego czempiona

Opublikowano

Veigar jest w stylu easy2play hard2master.

Czyli łatwo jest nim grać dobrze, ale trudno nim grać perfekcyjnie.

A morganą grać dobrze jest trochę trudniej niż veigarem, ale grać perfekcyjnie jest łatwiej.

Wiem, że jest to trochę masło maślane, ale uwierzcie mi taka jest prawda.

W skrócie jeżeli grasz na poziomie początkującym/średnim polecam veigara.

Gdy grasz dobrze polecam morgane, a gdy grasz perfekcyjnie również polecam veigara.

Opublikowano

Hmm.. Veig może złożyć nawet nafeedowanego ap carry tak samo może zabić lub zbić większość hp ene ad carry.

A co do Morgany.. Jeśli lubisz skillshoty to jej Q<klatka> ci się spodoba :D W dobre do farmienia wszystkiego co się rusza a tarcza pomaga ci w survivalu gangów :P poza tym ma całkiem fajne AOE ; d oraz jej ult może zrobić więcej w TF :P

Tyle ode mnie :D

Opublikowano

Obie postacie mam w moim arsenale i tak:

Morgana - Troll Skill Klatka+Bagno I ziomek ma już pół hp

Veigar - Combo Stun na E, podkładamy pod ziomka minę na W, i dodatkowo uderzamy Q, Jeśli ziomek ma mało hp możemy rąbnąć ulti i koniec frag nasz, :]

Niby Veigar trudny do zrozumienia ale bardziej polecam właśnie go niż Morgane, dla początkującego gracza właśnie według mnie on jest najlepszy.

Opublikowano

Myślę, że veigara będzie okej.

Jest łatwy do ogarnięcia, ma stuna, jest antymagiem, aoe skill, dobry dmg, free ap.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...