Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Legalność dekodera haseł MD5 + PASSWORD

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie,

Mam pytanie czy posiadanie/opublikowanie takiego dekodera który łamie hasła w MD5+PASSWORD do ~30 znaków jest legalne?

Funkcja takiego programu:

Podajesz zakodowane hasło a on Ci je zwraca.

Pozdrawiam

Metin2 To zło! Koniec z tworzeniem serwerów! Czas na publikowanie rzeczy!

Opublikowano

A jak myślisz?

Posiadanie noża też jest nielegalne bo możesz nim zabić człowieka?

LOL. Ty chcesz zrobić BruteForce, atak słownikowy, czy zbierać od użytkowników kombinacje hash-odkodowane?

Bo wiesz że hashy nie złamiesz?

Opublikowano

Ps. wystarczy php pętla+serwer + zapis do mysql + około 1-2ms.

Opublikowano

źle mnie zrozumiałeś. Ustawiasz pętle i robisz prosty generator znaków, dane zapisujesz do mysql czyli samo CI generuje: a,b,c,...,aa,ab,ac,...ba,bb,bc, itp. Po miesiącu masz już około hymm 10-12 znaków. Czekasz kilka miesięcy i masz 30 znaków wygenerowanych. Potem piszesz łatwy skrypt co z tabeli x wyszuka Ci podany fragment i z tej lini wyświetli wartość y.

Opublikowano

Heh dobry taki dekoder Lyons jak byś mógł to podrzuć :D /Jezeli dobrze mysle to chodzi ci o generowanie hasla MD5 czyli te password w mysql na normalne?: >

Szukam Ekipy / Gildii na s9 agronas czerwoni lv +35

Opublikowano

Takie coś już istnieje - rainbow tables, no i takie tęczowe tablice do 7 znaków, przy charsecie:

ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ0123456789!@#$%^&*()-_+=

ważą ok 20gb, więc wyobraź sobie wygenerowanie takiej tablicy do 30 znaków lul

Chcesz zarobić na własnym cheacie/bocie? Pisz na PM

Cracking, analiza programu/strony, boty (także web), cheaty

kwoh2cmd.png

Opublikowano

Ja mam wygenerowane około 30 znaków, 3 miesiące się generowało. Jak otrzeźwieje to udostępnię na internecie.

@EDIT:

Mój waży około 25gb...

Opublikowano
Po miesiącu masz już około hymm 10-12 znaków. Czekasz kilka miesięcy i masz 30 znaków wygenerowanych.

Pozdro z ładowaniem takiej bazy, na dodatek na jakimś tanim serwerze.

Opublikowano

Fajna sprawa taki decoder md5, ale trzeba mieć naprawdę super dedyka lub komputer jeżeli nie chcesz czekać kilak miesiecy

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano

Pozdro z ładowaniem takiej bazy, na dodatek na jakimś tanim serwerze.

0 problemu.

Ja mam wygenerowane około 30 znaków, 3 miesiące się generowało. Jak otrzeźwieje to udostępnię na internecie.

@EDIT:

Mój waży około 25gb...

Hmm...ciekawe.. ciekawe.

Opublikowano

Gdzies w internecie widzialem rainbow tables do lamania slownikiem zabezpieczen WPA, wazyly 33GB.

Tutaj do lamania metoda brute force nie musisz miec super dobrego procesora tylko bardzo dobra grafike, np. GTX690, wtedy lamiesz grafika i idzie to zdecydowanie szybciej (w procesorze dobrej klasy masz przykladowo 8 rdzeni, a w grafice dobraj klasy masz okolo 1200 procesorow strumieniowych). Nistety koszt takiego lamania jednorazowego bedzie nieoplacalny, jak masz zamiar lamac wiele hasel md5 to wtedy kupujesz komputer z plyta i procesorem serwerowym i grafika z jak najwieksza iloscia procesorow strumieniowych.

Unbanned :]

Wszelkie pytania/wiadomości kierować na

Misiekantos253

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...