Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z renderowaniem filmików z mc

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, od razu mówię, że to nie jest problem z grą tylko z renderowaniem gry. Otóż kiedy nagrywam filmik wszystko ładnie pięknie jest ale kiedy renderuję w format mp4 nie mam dźwięku, słychać tylko szum jak z telewizora kiedy tzw. ,, śnieży obraz " . Tak jak bym usunął całkowicie dźwięk z filmiku, zostawił sam obraz, renderowałem już na plik .avi i wszystko ładnie śmiga, lecz plik który ma 5sek. ma 50mb. Mój internet jest za słaby, żeby wrzucać taki duży plik na np. YouTube... Wie ktoś co jest powodem tego problemu? Próbowałem już wyrenderować najpierw na .avi później na mp4 ale nie działa, robi jakiś plik z kosmosu.

Dziękuję z góry za odp.

@Edit 1: Kiedy próbowałem z inna grą, gry które tak próbowałem renderować na mp4 to : Battlefield 3, Modern Warfare 3, Lego Batman 1 oraz 2, Borderlands i Mirror's Edge to działało normalnie, wszystko śmigało bez ścinek. :c

@Edit 2: Tak robię, dźwięk z gry oraz obraz nagrywam frapsem, swój głos AudaCity, a renderuję w Sony Vegas Pro 10. A co do Camptasi, nie będę nagrywać nią, bardzo ,, nie wygodnie " mi się tym nagrywa, prędzej renderować filmiki, ale nie nagrywać

Opublikowano

Po 1

Filmy nagrywaj Frapsem

Po 2 Dzwiek nagrywaj Auda City

Po 3 jesli jestes nowy to polecam ci camtasie pisz gg 31395350 pomoge ci za suba ;p

homepage04.jpg

___ __ _ _ ____ ____ __ ____ __
/ __) / \ ( \/ )( __)(__ )/ \(__ )/ \
( (_ \( O )/ \/ \ ) _) / _/(_/ / / /(_/ /
\___/ \__/ \_)(_/(____)(____)(__) (_/ (__)

Opublikowano

Widocznie jesteś skazany na to aby film nagrywać osobno a dźwięk osobno pobierasz Auda City nagrywasz coś z gry i osobno dźwięk potem dźwięk dodajesz do filmu przy renderowaniu.

Opublikowano

Chcesz poradnik jak dobrze nagrać Let`s play ? Napisz mi na PW. Spokojnie, trochę się na tym znam.

PS. nie chcę spamować linkami bo jeszcze pkt. dostane ;D

Opublikowano

Poradnik SKKF

homepage04.jpg

___ __ _ _ ____ ____ __ ____ __
/ __) / \ ( \/ )( __)(__ )/ \(__ )/ \
( (_ \( O )/ \/ \ ) _) / _/(_/ / / /(_/ /
\___/ \__/ \_)(_/(____)(____)(__) (_/ (__)

Opublikowano

Poradnik SKKF

Widziałem jego poradnik, robiłem tak jak on, ale on na poradniku renderował w Adobie Premier a ja renderuję w Sony Vegas Pro 10 bo jak na razie nie stać mnie na lepszy program ;c
Opublikowano

Eh. Renderuj do .wmv i będzie śmigać =.= Ale tak szczerze Ci powiem. Nie wybijesz się na Minecrafcie =.=

Renderuję też, no ale mam zbyt słaby internet na przesłanie tak dużego pliku, wieki mi by się przesyłał 1 film ;c I nie chodzi mi tylko o nagrywanie mc, po prostu mam problem z renderowaniem tylko tej gry i tyle, nikt nie mówi, że chcę się na tym wybić...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...