Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nauka programowania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,chciałbym się dowiedzieć z jakich źródeł mam się uczyć,czego mam się uczyć,jeśli chcecie możecie nawet napisać jak mam się uczyć,abym mógł stworzyć sobie prostą gierkę lub bota(Nie wiem które prościej zrobić)

Pytanie kieruję do starych wyjadaczy,zdaję sobie sprawę że to będzie trudne zadanie,natomiast mam nadzieję że jeżeli będę się ambitnie uczył to coś osiągnę.

Pozdrawiam!

Weteran
Opublikowano

Witaj,

tego typu tematy pojawiały się miliony razy na forum. Nie ma sensu zakładać kolejnego. Wystarczy trochę samemu poszukać.

Jeżeli nie brakuję Ci zapału, możesz wziąć się za c++. Napiszesz w nim cokolwiek dusza zapragnie, lecz ten język nie jest najlepszym rozwiązaniem dla początkującego.

Jeżeli czujesz, że nie podołasz, zainteresuj się AutoIt. Bez problemu napiszesz w nim bota, lecz z grą może być już trochę większy problem.

Opublikowano

Mimo że temat był wałkowany milion razy,dziękuję za odpowiedź.Co do autoit mogę stworzyć praktycznie każdego bota?

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Od siebie polecam Pythona.

Wiadro Bluba Rura Blant

(̅__(̲̲̲̲̲̅̅̅̅̅̅(̅_̅_̲̅м̲̅a̲̅я̲̅i̲̅h̲̅u̲̅a̲̅n̲̅ a̲̅ ̅_̅_̅((()ڪ

Opublikowano

Ja polecam C++ lub też Pythona - autoit posłuży Ci tylko do hacków/botów i mniejszych programów, zaś C++/ Python przydadzą Ci się na przyszłość

Opublikowano

witam także nie zakładając nowego tematu chciałbym się spytać jakiego języka się uczyć po Pascalu ? Aby było miej więcej tak po kolei :)

Myślałem o Delphi ale czy byłby to dobry wybór ?

Opublikowano

Delphi a pascal to prawie ten sam język, więc lepiej od razu uczyć się Delphi.

Twoja stara robi catch the clowny w Game Makerze.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Delphi ma problemy ze zgodnością kodu w r?żnych wersjach.

- Visual Basic

- AutoIt

- LUA

- Squirrel

Te języki są dobre dla kompletnie zielonych.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...