Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] dotyczące pluginów na teleportacje.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie. Posiadam serwer Survival/RP i chciałbym zrobić mapę FB (z gm). Nie wiem jak się do tego zabrać ponieważ jak zrobię nową mapę i ustawię na niej warpa np. /warp fb to gracze po wpisaniu tej komendy a następnie np. /spawn będą mogli wynosić itemy z gm (można również wyjść z gm do innej mapy). Na serwerze używam pluginu MultiverseCore oraz MultiversePortals.

Czy można zrobić tak że wchodzi się do teleportu, on przenosi nas na tą mapę fb, gracze wpisują komendę /gm, biorą itemy, budują co chcą a gdy chcą wrócić na standardową mapę survival to będą musieli przejść przez teleport ale na tej mapie już nie będą posiadać gm oraz itemów z mapy fb.

Może są do tego specjalne pluginy.

Proszę o pomoc.

Opublikowano

Miałem ten plugin ale usunąłem z jakiś miesiąc temu bo nie wiedziałem do czego on służy. Jeżeli dzięki niemu wolno tak przechodzić to dzięki za pomoc, leci +

Opublikowano

http://forums.bukkit.org/threads/tp-multiworld-v1-9-0-the-easy-multi-world-plugin-1317.35521/

Prosz.

8can.png

|| CPU: I5-2500 || GPU: MSI Gtx 660 Titan || Ram: DDR3 8GB GoodRam || Zasilacz: Antec 500W || Płyta Główna: Asrock H61M ||

Opublikowano

Wgrałem Multiverse-Inventories i mam buga.

Gdy gracze się normalnie tp to wszystko jest ok, itemy się zmieniają, ale gdy gracz stanie przed teleportem, wyjdzie i wejdzie na serwer to itemy przenoszą się na standardową mapę. Ktoś pomoże to skonfigurować?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...