Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z mikrofonem

Bezimienny.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej, dziś przyszły mi słuchawki Sound Blaster 3d Tactic Alpha i mam problem z mikrofonem. Mikrofon podpinany do zewnętrznej karty dzwiękowej "THX - ten kto miał te sluchawki wie o co chodzi" i bezpośrednio do karty. Ale mikrofon podpinany do słuchawek nie działa!? Mam sterowniki. Podejrzewam, że gdyby autorzy sluchawek fabrycznie zamontowali do słucahwek nie byłoby problemu. Mam Win 7 x64

Opublikowano

Witaj!

Słuchawki mają opcję podłączenia pod dźwiękówkę zwykłym złączem słuchawkowym typu Jack. Możesz w ten sposób podłączyć je do swojej karty. Żeby jednak poczuć pełnię możliwości skorzystaj z zawartego w opakowaniu adaptera USB i zainstaluj sterowniki, które znajdziesz na oficjalnej stronie Creative. Działają pod XP/Vista/7. Zasadniczo ten adapterek usb będzie działał niezależnie od Twojej dźwiękówki. Możesz pod kartę podpiąć głośniki i pod drugie wolne usb podłączyć słuchawki, powinno grać z obydwu źródeł. Jedyny minus tych słuchawek to sterowniki. Na XP doprowadziłem je do używalności czystym fartem, metodą prób i błędów. Na szczęście z odsieczą przyjdzie pomoc online Creativa, ew. ja mogę doradzić. Pozdrawiam! Zobacz sobie też linki - www.elektroda.pl i www.skapiec.pl

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...