Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q]Umieszczanie filmikow na YouTube

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc, chcialbym zamieszczac muzyke na YouTube. Tylko nie wiem co zrobic, zeby YouTube sie nie przywalilo ze umieszczam cos bez zgody autora. Czy wystarczy umiescic wykonawce + nazwe prod.? Czy moze cos jeszcze?

61093c6efb.png

Opublikowano

Czesc, chcialbym zamieszczac muzyke na YouTube. Tylko nie wiem co zrobic, zeby YouTube sie nie przywalilo ze umieszczam cos bez zgody autora. Czy wystarczy umiescic wykonawce + nazwe prod.? Czy moze cos jeszcze?

Ja zacząłem dodawać muzykę, ale ona pochodzi o nielicencjonowanych producentów, muzyka znana, nie łamiąca praw autorskich, ale Tobie, osobie nieobeznanej radzę się za to nie zabierać, bo nie wystarczy dać wykonawcę. Zamieszczać możesz tylko na licencji creativ commond. Musisz miec 100 % praw do utworu.

sygnlamborginipro.png
Opublikowano

Ja tam do filmików na yt dodaję nutki mało znane albo jakieś remixy.

Niestety czasem yt się przywali do filmiku i włączą tam swoje reklamy wyłączając moje.

Nic Ci to nie da że napiszesz nazwe nuty itd. Swoją drogą do czego jest Ci potrzebna ta muzyka na yt?

Chcesz robić np. gameplaye i na nich zarabiać? Jeżeli tak to musisz szukać czegoś bez praw autorskich.

Jeżeli robisz filmiki i nie chcesz na nich zarabiać to możesz dodawać muzykę nawet z prawami autorskimi.

Przy takich filmikach zostaną co najwyżej dodane reklamy i to wszystko. Czasem ale to bardzo rzadko

zdarzy się że youtube wyłączy Ci muzykę w filmiku, mi na ok 90 filmików wyłączyli tylko w 2 filmikach muzykę

ale żadnego nie skasowali :)

HBV27j.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...