Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q] Kontrolowanie pojazdów powietrznych

Keniger

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co lepsze waszym zdaniem ? Moja super mysz Revoltec RE121 :D

Czy Joystick SAITEK Cyborg FLY 5 albo jakiś inny ?

W sumie ciężko zapanować nad maszyną sterując myszką szczególnie celowanie. A w Joysticku wszystko jest dokładne, jak wy myślicie :D

Proszę o waszą pomoc ;p

OndteAw.png
Opublikowano

Ja zawsze jak dorwę jeta/heli to biorę pada. Dokładniej się celuję , a jeśli ktoś ma wprawę to cuda można zrobić z padem,

Opublikowano

Look na tego gościa :D

http://www.youtube.com/user/irontjunfisk?feature=g-user-bul

On własnie lata na joysticku.

Dobra wczoraj odziwo dostałem jakiegoś olśnienia i miałem 37/20 jetem xD Aczkolwiek gdy zacznę w kogoś strzelać (Wrogi jet) to oczywiście zaczyna uciekać -.- I lipa 5 minut gonienia za nim, moja mysz jest niedokładna nawet pomimo 3000dpi :F

To co Pad czy Joystick ?

OndteAw.png
Opublikowano

Widać, że gra na padzie. Nawet na 6k dpi nie zrobisz obrotu 360 w pół sekundy. Takie coś tylko na padzie jest możliwe.

Opublikowano

LooooL poszedłem do kolegi zagrać w bf3 na ps3, jak wsiadłem do samolotu to od razu crash ;x

Myślisz że Joystick będzie tak samo dobry jak pad ? Pada trzeba obcykać a Joystick taką prostą konstrukcje ma ;d

OndteAw.png
Opublikowano

Graj tym, czym Ci jest wygodniej, to oczywiste. Moim zdaniem joystick tutaj się do tego najbardziej nadaje, w końcu po to został stworzony.

Opublikowano

Ja latam myszką i mało kto da rade mnie wymanewrować ;) Microsoft Sidewinder x8, latam na 1500 a max to 4000

"Kiedyś usłyszałem jedną bardzo mądrą rzecz, że na świecie nie ma ludzi normalnych i nienormalnych, tylko są ci pozamykani w zakładach i ci którzy nie zostali przebadani."

~Słoń

Opublikowano

Jak zwykle wspaniały użytkownik "FrugoIsGood" gada kompletne głupoty.

Moim zdaniem jest tak, że żadne joye nie przebiją umiejętnego operowania myszką i klawiaturą w pojazdach powietrznych.

Owszem, może i są bardziej precyzyjne (joye), ale jeżeli poszperać ustawień w myszce i to może okazać się dobrym rozwiązaniem.

Podsumowując:

jak dla mnie tak czy siak wolę joysticki, choć jak widzę niektórych, którzy operują myszką i klawiaturą np. w heli to jestem pod wrażeniem, po prostu takiego czegoś bym nigdy nie zrobił na moim joyu. (kto wie, może na lepszym :))

Do helki (zawsze!) jest lepsza mysz i klawiatura, choć do jeta, by poprawić jego precyzyjność nadaje się joystick.

Jeżeli nie masz umiejętności do latania na myszy (zresztą tak jak ja :D) polecam zakup joya. :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...