Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mists of Pandaria - Premiera 25 Września 2012 roku !

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie !!!

Jak już zapewne wiecie najnowszy dodatek do World of Warcraft wychodzi 25 września 2012 roku

:). Znając firmę Blizzard chcą wypuścić grę w 100% dopracowaną więc możemy się spodziewać że czas wydania gry może zostać przedłużony. Ja osobiście nie mogę się doczekać :) Co wprowadzi najnowszy dodatek ?

Nowa rasa - Pandaren

Nowa klasa - Monk

Wyższy poziom - 90lvl

Nowa kraina - Pandaria

Nowe instancje raidowe

Nowe drzewka talentów

I wiele, wiele więcej

:)

Trailer:

Może podzielicie się swoją opinią na ten temat ?

simply.4557.gif

Opublikowano

W każdym dodatku dodają dokładnie to samo:

- zwiększony max lvl

- nowe lokacje

- nowe raidy/dungeony/bg/areny

- zmiany klasowe

Nie dodali nic, co przyciąga uwagę, przez co stracili graczy. Wielu osobom taka gra już się znudziła. Nie zapominam o walkach petów, nowym systemie talentów, scenariuszach PvE.

Scenariusze mogą być ciekawe, lecz walki petów... nie pasują mi do tej gry.

Mam nadzieję, że tym razem gracze będą się dłużej męczyli z zabiciem finalnego bossa dodatku, niż w Cataclismie. Fajnie byłoby zobaczyć, jak gildia po 100+ wipe'ach cudem pokonuje takiego bossa, jak miało to miejsce w dodatku Wrath of the Lich King (gildia Paragon padła znacznie więcej niż 100 razy).

Opublikowano

Jak wyżej... Blizzard nic nowego nie dodaje a dodatki kosztują.... Myślę, że ludzie poprostu będą grać dalej na Cata jeszcze przez długi czas. Pewnie i jak jeżeli wyjdzie następny dodatek to będzie trzeba zakupić Mists'a

Opublikowano

Slyszałem plotki ze na Mists of Pandaria :

- bedzie reset statów czyli np. tank nie bedzie miał tak jak na cata 200k Hp tylko te staty bedą zredukowane to 10 - 20 tysiecy

- global za darmo

Nie wiem czy to prawda no ale jak tak bedzie to ja na globa ide nawet jak bedzie platny ;)

1377430129-U769346.png
Opublikowano

- global za darmo

Mógłbyś podać źródło, z którego przeczytałeś tą plotkę, o ile pamiętasz? Fajnie byłoby pograć bez abonamentu na globalu, co prędzej czy później i tak nastąpi. Wiele gier przechodzi właśnie na system F2P (Free to Play). Blizzard ma ogromne zyski z abonamentu i nie sądzę, by od tak sobie z tego zrezygnowali ;)

Opublikowano

Nie jestem pewny, czy czasem 25 Września to dobry moment na premierę ? Chociaż z drugiej strony, Cata zostało wydane 7 grudnia 2010 roku...

Ale racja Menddor. Od WOTLK, zalatywać nudą WoW zaczął. Scenariusze PvE + Walki mini petów. Coś ciekawego, ale nie na dłuższą metę, albo przynajmniej dla casuali.

A co do globa za darmochę. Blizzard kiedyś wspominał, że jeśli znajdzie się MMO, które pobije WoWa, oni zrobią WoWa Free4Play. A szansa na to spora, jak rosną oczekiwania względem Guild Wars 2

Opublikowano

Powiem tak. Gram na globalu i wiem że jak zaczyna grać ktoś nowy to kupuje podstawke + tbc i kończy gre. Czemu ? Bo to są tak zwane dzieci metina. Jeżeli wyjdzie Wow za free to odejdą starzy wyjadacze a ludzie nie przyjdą bo wow jest dla nich za trudny. Nie mówię tu o wszystkich. Nie widzę takiej możliwości by zrobić wow'a za free. GW2 nie przekonało mnie do siebie.

simply.4557.gif

Opublikowano

@McLeoks.

To dziwne, bo od premiery Cata. Ludzie skarżą się, że gra stała się strasznie casualowa, pod takimi względami jak kupowanie skilli. Bo raz kupisz i sam się rozwija skill. No dobra, w MOP rola trenerów klasowych, ograniczy się tylko do zmian talentów i glyphów, bo skille teraz automatycznie gracze mają zdobywać.

Dla mnie minusem sporym Cata jest, że usunięte questy klasowe np. Lock nie musi questów robić już, idzie do trenera i kupuje pety.

Opublikowano

@up

Wiem, ale to skarżą się staży wyjadacze. Blizzard chciał ułatwić grę nowym osobą. MOP moim zdaniem przyciągnie graczy ponieważ jest wydawany 1 miesiąc po GW2 więc osoby którym się nie spodoba GW to przejdą na mop'a ;)

simply.4557.gif

Opublikowano (edytowane)

W każdym dodatku dodają dokładnie to samo:

- zwiększony max lvl

- nowe lokacje

- nowe raidy/dungeony/bg/areny

- zmiany klasowe

Nie dodali nic, co przyciąga uwagę, przez co stracili graczy.

I tu się moi drodzy mylicie.

Wprowadzono system (nie wiem jak się nazywa xD) , który bd łączył serwery na podstawowych kontynentach, tzn. jeśli założymy sobie nową postać nie bd musieli już grać sami, jak to teraz wygląda tylko serwery zostaną połączone , przez co wiecej ludzi bd się bawić na tych niższych lvl.

Wprowadzono też system aoe loot, tzn jeśli pare mobów zabiliśmy nie bd . musieli z każdego podnośić, tylko wystarczy że podniesiemy z jednego ..

- Wprowadzono również taki system : "Po premierze gry czekać na nas będzie 14 bossów w trzech strefach – wśród wrogów znajdą się rasy mogu, mantid oraz sha. Raidy zaoferują trzy poziomy trudności - normalny, heroic oraz Raid Finder. System Raid Finder okazał się sporym sukcesem w Cataclysmie, ale Blizzard postanowił go nieco zmodyfikować. W Mists of Pandaria po pokonaniu danego bossa każdy otrzyma szansę na pozyskanie z niego przedmiotu dla siebie. W jaki sposób? W najnowszym dodatku do World of Warcraft po śmierci bossa każdy gracz wykona rzut o przedmiot – jeśli uda mu się osiągnąć odpowiedni wynik, wówczas otrzyma coś, co jest przydatne dla jego klasy. "

I napewne jeszcze wiele ciekawostek o których nie wiem. :) zapowiada się interesująco .

Edytowane przez LuuuuuuuziQ
Opublikowano

Nom ;)

Jeszcze sie dowiedziałem że wprowadzono achivmenty dla całego konta, nie postaci, i mounty są przypisane do konta. ;D

Myśle że bardzo fajna opcja ;)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Wszyscy płaczą, że pandy i tym podobne. Jednak dla mnie, osoby która gra na serwerze klimatycznym to tysiące godzin NOWYCH klimatów, a ich ciekawość jest zależna od tego jak poprowadzi je mistrz gry. Pozytywnie widze również na wprowadzenie scenariuszy. Podsumuwując jednym zdaniem, jak z każdym dodatkiem tak i tym będzie fala narzekań, ja jestem raczej pozytywnie nastawiony.

784091427630431250239.png

Regulamin sygnatur

Opublikowano

Jak dla mnie to nawet ciekawe moz być.. Spróbować pograć pandą i nowa klasa - chyba większość chciałaby spróbować czegoś nowego.

Nie mówiąc już o zwiększonym lvl, nowych instach itd.

Jak dla mnie może być dobre.

Opublikowano

BliZzard moim zdaniem robi najlepsze filmiki, pod wzgledem efektywnosci.

Wystarczy zobaczyc na World of Warcraft, czy nawet diablo III , ktore mnie zachwycilo, pod wzgledem przerywnikow video.

Ten trailer jak zwykle, miazdzacy.

Juz na nim mozna zauwazyc, ze MOP nastzwiony bd na PVP i walke ally z horda ;)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Moim zdaniem najlepszym co wprowadza w tym dodatku ( oczywiscie procz

- zwiększony max lvl

- nowe lokacje

- nowe raidy/dungeony/bg/areny)

to to ze Intelect nie bedzie mial wplywu na ilosc naszej many to wyrowna i ulatwi kazdemu zabawe, a i usuna Relic'i

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

No panowie!! jeszcze chwila i zasmakujemy nowego mam nadzieję epickiego dodatku do najlepszej gry mmo !!

ps. Pre order już zamówiony :)

Opublikowano

Oj tam u mnie w gildii już pięć 90-tek jest :D

ps. jeszcze 4.5gb pobierania, bo formata specjalnie zrobiłem, żeby WoW lepiej chodził...