Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Typ serwera uwielbiany przez oldschool'owych graczy

Vulgaris

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Slava!

Pytanie jak pytanie, jestem ciekaw jaki typ serwera pragnie teraz społeczność Minecraft.

Coś co by nas / was zatrzymało na więcej niż 2 dni na serwerze.

Coś co się uda, a zarazem ucieszy i wciągnie.

====

Jeżeli możecie, to odpowiedzcie ;)

Przydadzą się wskazówki.

Pozdrowienia Slava!

== Weteran Silkroad International ==

Varios = 74Lv

Bow//Fire//Cold

Serv - Mercury = Isro

[*] 7 sierpnia rocznica kradzieży [*]

Opublikowano

@up Ładniutko :)

Pamiętam czasy silkroad, własny serwer dedykowany i ponad 20 ludzi na serwie ^-^ ''

Ale mi chodzi o coś innego, nie o reklamę twojego serwera, choć zapowiada się ładnie to widziałem prezke chyba, a o czym teraz ludzi marzą, o jakim serwerze :)

Varios = 74Lv

Bow//Fire//Cold

Serv - Mercury = Isro

Opublikowano

Hmm ja to bym chciał jakiś survival frakcje :P Ale taki prawdziwy, działające tnt, zapalniczka, mcmmo, nether itd. A nie że są działki, cuby, lwc :(

Opublikowano

Czyli po prostu jest spawn, z 5 działek dla honorowych, a jak wychodzisz to rozpierdzielasz (sorki) co chcesz, tak?

Albo mi się wydaję albo większość administratorów ustawia anty-tnt aby po 2 dniach nie było rozwalonej całej mapki, no chyba że będą dwa world'y. w jednym spawn, działki dla ludzi nie lubiących przygód tylko budowanie swojego domu, eventy itp. a w drugim prawdziwy czysty zgriefowany survival.

Może coś takiego? co jak co ale administracji często nie chce się sprzątać ^^

@topic

Ostatnie pytanie, ile slotów wejdzie bez lagów na laptopie 4gb ram (zaznaczam to iż nie jest używany w ogóle, i nie będzie chyba że do serwera), 24/7, z łączem 24mb/s?

Varios = 74Lv

Bow//Fire//Cold

Serv - Mercury = Isro

Opublikowano

Wiesz to są moje upodobania 8) Załóżmy jakbyś chciał robić fb to ich jest pełno, skb teraz też popularne, hardcore to różnie, rpg trochę czasu zajmuje zrobienie :P Można oczywiście zaszaleć i zrobić paintball, ic2 + bc2, z pluginem war czy survivalgames, ale jest to trochę czasochłonne i wymaga trochę wprawy i wiedzy :)

A tnt to nie tak szybko rozwalisz bo trzeba uzbierać proszek, a wszystkie frakcje robią swoje claimy gdzie nie można griefować tylko wysadzić to tnt, więc co albo oni Cię wpuszczą albo admin włączy tnt. Więc jaki sens frakcje bez tnt? Trzeba siać mordor a nie oglądać graczy za ścianą bez możliwości dojścia do niego

:D Mapę prędzej zgriefują wszędzie stawiając cobbla itd bo tnt nie łatwo zdobyć :P

Opublikowano

@up wszystko załatwione, wszystko wymyślone, w reszcie mam plan którzy (mam nadzieję) nie zawiedzie :)

Dzięki za poświęcenie czasu ;)

Varios = 74Lv

Bow//Fire//Cold

Serv - Mercury = Isro

Opublikowano

Vulgaris nie rób kolejnego Survival + Frakcje, jest naprawdę masa takich serwerów, 90% które są zareklamowane na MPCForum to totalna porażka, w tytule jest napisane ulubione serwery przez oldschoolowych graczy, nie wiem czy do takich należę, ale w Minecraft'a gram od Bety 1.3, i od tamtej pory nie było żadnego dobrego, czystego Survivalu.

Nieregulaminowa sygnatura

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...