Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Build] Co sądzicie o tym [buildzie] dla Dariusa ?

Mondego

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Bardzo dobry build na Solo Top'a. I wcale tak na DMG się nie skupia tylko na Late Game ponieważ jak widzisz są 2 gold genratory, tym build'em idziesz pod OffTanka.

wobqx.jpg
Opublikowano

Inaczej. Build pod solo topa jest nie opłacalny, ponieważ :

- darius i tak jest banowany na rankedach, więc sobie solo topów nie porobisz.

- na draftach każdy sra przed darkiem, zazwyczaj first ban.

- na normalach zazwyczaj robisz duo topa, wiec build pod solo topa sie nie sprawdza.

A nawet jeśli grasz Darkiem solo topa, to i tak go zownisz i nie opłacalne jest kupowanie philosopha przy statach 5/0.

Opublikowano

To może ja się teraz wypowiem. Grałem różnorakimi buildami i dzisiaj stestowałem też ten. Darius z buildem pod tanka jest trudny do zabicia nawet kiedy focusują na nim w 4/5. Runy, resisty i pancerz robią swoje. Grałem dzisiaj tym buildem pod off-tanka i muszę przyznać, że lepiej mi się fraguje właśnie tym buildem, który przesłałem i nie jestem papierowy, a wręcz przeciwnie długo się utrzymuję. Także gorąco polecam ten build osobom, które nadal poszukują dobrego buildu.

91.jpg

Opublikowano

Inaczej. Build pod solo topa jest nie opłacalny, ponieważ :

- darius i tak jest banowany na rankedach, więc sobie solo topów nie porobisz.

- na draftach każdy sra przed darkiem, zazwyczaj first ban.

- na normalach zazwyczaj robisz duo topa, wiec build pod solo topa sie nie sprawdza.

A nawet jeśli grasz Darkiem solo topa, to i tak go zownisz i nie opłacalne jest kupowanie philosopha przy statach 5/0.

Bo low elo nooby nie wiedza, jaki to darius jest slaby...

Zara mi zjeby wyleca z argumentem: "hyba cie pojebalo, jego ólti to tysionc TRÓ DIMEJDŻA!!!"

No dobra, to ulti zadaje troche dmg, ale trzeba zestackowac 5x pasywa, co przy np jaxie nie jest latwe.

A co on ma poza ulti i pasywem? Nic...

Banalnie go zniszczyc przed 6lvlem. Po 1deadzie w early darius jest bezuzyteczny. Kontruje go kazdy ranged solotop oraz jax, riven, ww, renek i wiele innych.

@top

Ten build ma potencjal, jezeli w jungli jest tank

Opublikowano

^Trochę taki offtopic się powoli robi, bo ten temat nie miał na celu zestawienia wad i zalet Dariusa, a jedynie chciałem zapytać innych o opinię buildu. Temat w sumie można zamknąć, chyba, że ktoś jeszcze chce wyrazić w miarę konstruktywną opinię.

91.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...