Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Mini-Tut]Masz problem z połączeniem sie z internetem na kablu na Liveboxie? Zajrzyj tutaj!

-panandrzej-

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć!

Piszę ten temat, ponieważ dużo osób może mieć ten sam problem jaki ja miałem.

Ok, chodzi mi o łączenie się przez port żółty. Żeby to działało trzeba coś zmienić w ustawieniach Liveboxa. Ok krok

1. Klikamy tutaj(--->) http://192.168.1.1/ lub to kopiujemy i wklejamy tam gdzie się wpisuje adresy stron

2. Wyświetli nam się okienko do zalogowania się. W obu linijkach piszemy admin (z małej wszystko)

3. Gdy się zalogujemy na środku ekranu mamy jakieś usługi m.in. "Połączenie internetowe" "Telefon przez ADSL" itd

4. Wyłączamy opcje "TV przez ADSL"

5. Wyłączamy stronę

6. Podłączamy Xbox'a przez port żółty

7. Mamy dostęp do internetu!

Dzięki za obejrzenie mojego Tutorialu i prosiłbym szanownego Moderatora o zdjęcie mi 2-3 punktów ostrzeżeń :)

Pzdro!

1378238828-U336505.png
Opublikowano

Nie przewidziałeś, że ktoś może mieć telewizję od Orange podłączoną pod żółty port, a stacjonarkę pod czerwony.

Tut bez sensu, przecież to może podlegać do każdej konsoli...

Równie dobrze może napiszę tut jak odblokować barierę w liveboxie i co, też będzie mi się należało zdjęcie 5% ?

Swoją drogą, livebox'a ma mało osób, bo to gówniany modem/router (nie wiem jak to coś nazwać, już nie modem a jeszcze nie router)...

8wjJf.jpg

by vPaN

exMod Konsole •  exMMT Montażysta

Opublikowano

Nie przewidziałeś, że ktoś może mieć telewizję od Orange podłączoną pod żółty port, a stacjonarkę pod czerwony.

Tut bez sensu, przecież to może podlegać do każdej konsoli...

Równie dobrze może napiszę tut jak odblokować barierę w liveboxie i co, też będzie mi się należało zdjęcie 5% ?

Swoją drogą, livebox'a ma mało osób, bo to gówniany modem/router (nie wiem jak to coś nazwać, już nie modem a jeszcze nie router)...

Panie Rudii, proszę pamiętać że istnieje opcja odłaczenia kabelka oraz co w zwiazku z tym że mało osób ma Liveboxa, jak ktoś ma Liveboxa i ma taki problem to ten Tutorial mu się przyda. Pozdrawiam :)

1378238828-U336505.png
Opublikowano

I potem bawić się z przełączaniem kabelków kiedy się ma liveboxa w trudno dostępnym miejscu lub innym pokoju. Yea, sure...

8wjJf.jpg

by vPaN

Opublikowano

Ten tut nie ma sensu. Jak widać nie masz racjonalnego wytłumaczenia na mój powyższy post.

Close.

8wjJf.jpg

by vPaN

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...