Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

League of legends kilka słów o rankedach.

bartek19623

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam tutaj bartek19623 i powiem wam dzis kilka słów o rankedach co należy robić co można robić a czego nie powinno się robić itp.

Co to jest ranked?:

Ranked jest to gra rankingowa która daje nam po wygranych rundach elo(punkty) którą można grać po osiągnięciu lvla/poziomu 30.Dzięki temu nabijamy sobie ranking i możemy wybić się na wyższe miejsce na rankingu.

Czy za rankeda dostaje więcej pz czy dostaje rp?:

Za rankeda dostajesz tylko pż ile za normalną grę,zalezy to od długosci i od tego czy masz pierwszą wygraną dnia.Rp absolutnie nie dostajesz je można dostać czasem na święta,robiąc refy lub poprostu kupić.

Banowanie postaci na rankedzie co i jak:

Po wybraniu nam ludzi do drużyny któraś osoba z teamu może zbanować 3postacie(poprostu po zbanowaniu czyli zablokowaniu nikt nie będzie mógł nimi grać tej rundy).

Jakie postacie banujemy?? banujemy postacie op lub te które poprostu mogą narobić dużego zamieszania.

Podam trzy najczęsciej banowane:morgana kassadin oraz trynd (trynd nie robi może jakiegoś zamieszania ale banują go ze względu na ulti i grę typu click click click.)

Czy przeciwnik widzi co banujemy? Tak przeciwnik widzi co banujesz i ty widzisz co on banuje.

Zbanowalismy postacie i co dalej?:

Po zbanowaniu postaci nasz team i wrogi team wybieramy postaci na przemian.

Widzimy co wybrał przeciwnik i on widzi co my wybraliśmy.

Czy postać mogę wybrać tak jak zawsze jaką chce?:

Nie powinieneś się dostosować ponieważ w teamie powinien być:

Jungler solo toper mider support oraz jakieś ad lub op postać.

Z tym powinniscie się na czacie kto kogo ma wybrać nie troll pickujcie czyli nie wybierajcie postaci nie stosownych do teamu/do zasady i nie zwracajcie uwagi tylko na siebie przy wyborze postaci.

Wybraliśmy postcie co teraz w grze?:

W grze jest tak samo tylko są bardziej doświadczeni gracze oraz te gry mogą oglądać ludzie więc też próbujcie wypaśc jak najlepiej.

To by było na tyle to mój pierwszy poradnik z lola przepraszam za niedociągnięcia itp.Poradnik pisany na szybko i bez myślenia ponieważ to 22:34 i chce mi sie spać:X.

Jeśli wam pomogłem to prosiłbym o lubię to. <_<

bartek19623---18.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...