Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ]Nasus

Nether

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co myślićie o tej postaci bo z tego co widzę to mało ludzi nim gra a powiem że postać jest strasznie silna szczególnie jej Q ;) Czekam na odpwiedzi

Opublikowano

nasus bardzo dobra postać na solo topa .

jego dmg żalezy od farmy i stakowania q

a jeżeli chcesz build to tak :

- Mercury's Treads

- Philosopher's Stone

- Shurelya's Reverie

- Randuin's Omen

- Trinity Force

- Warmog's Armor

Opublikowano

Postać silna, jednak ludzie nią nie grają ze względu na trudność. Większość ludzi leci tylko na kille, a aby być dobrym nasusem trzeba 20-30 minut farmić swoje q, dopiero potem tons of dmg.

Opublikowano

A co mamy napiasć:

1. Tak postać jest bardzo silna

2. Useless shit ??

Ta postać jest rzadko spotykana w kilku powodów:

1. łatwo skontrować, możną ją picknąć jedynie jako counterpick np. na trynde

2. dobra w late, najczęściej gry kończą się w 20-35min.

3. w czym taka irelia jest od niego gorsza ? też dobre late, ale early, mid nie jest tak fatalne, a wręcz powiedziałbym że irelia od 9lvl na topie ciśnie wszystko.

4. obecna meta częściej wybiera takiego offtanka, który potrafi się wbić na ad carry i zabić w 3-5s (czyt. irelia, wukong, xin, riven, lee sin)

Nasus co najwyżej może spowolnić, ale jak przeciwnicy dobrze bronią swoich carry to w żaden sposób się do nich nie dostaniesz.

Nie zmienia to faktu, że ta postać w teorii ma nadal jedno z najlepszych late.

Sam czasem go pickuje, ale granie tą postacią wygląda tak: farma, farma, farma, 30min, farma, jak jest już 40minuta to jesteśmy w stanie b. dużo zrobić, ale jak już mówiłem gry się zwykle kończą wcześniej.

U tej postaci sprawa wygląda tak: 8cs>kill, nasus który ma 10/0/0 i 80 farmy zrobi mniej od nasusa 2/2/4 z 200 farmy.

Możliwe, że ta postać jest rzadko pickowana również dlatego, że jest nudna ? zawsze jak nią zagram to nie mam ochoty na następną gre, bo wiem że znowu mnie czeka afk farm do 30minuty.

Opublikowano

@2up build dobry ale można go zrobić też tak

Early : Doran Tabi/Merki w załeżności od sytuacji Moc Trójcy Egida Legionu

Late Full : Tabi/Merki Moc Trójcy Egida Legionu Koniec Rozumu Warmong Atma ja tak gram i jest super :)

@1up[Gryffin] postac nie jest trudna trzeba tylko cierpliwości ;)

Opublikowano

postac jest mocna, dobry passyw [lifesteal], q jak wyfarmisz masakra, jedno z lepszych slow w grze, nienaganne ulti

co do buildu to budujemy go normlanie pod off tanka oraz atma

­

Opublikowano

nasus bardzo dobra postać na solo topa .

jego dmg żalezy od farmy i stakowania q

a jeżeli chcesz build to tak :

- Mercury's Treads

- Philosopher's Stone

- Shurelya's Reverie

- Randuin's Omen

- Trinity Force

- Warmog's Armor

Nasus nie jest zbyt dobry na topa, bo załóżmy ma na topie garena i garen go zniszczy ...

Nasus, to nie jest trudna postać... Ma ogromny dmg - nawet nie musi farmić swojego Q, tylko ludzie tak pier!@#$$, że musi farmić, bo tak jest napisane w jego skillu. Gówno prawda, z odp itemami wystarczy te 100minionów w 10minucie i więcej nie trzeba, bo uzbieramy na odp item i już jest kozak.

Ludzie nie grają nasusem, ponieważ jest zapomniany, ale jednak bardzo mocny. Nasus, jest bardzo dobry, gł przez te jego ulti, które jest wkurzające, bo możesz być nafeedowany a jemu i tak dużo nie zrobisz...

Moje ocena nasusa jest pozytywna, na dodatek ma ogromnego plusa ode mnie za skórki ; )

Opublikowano

Nasusa mam całkiem długo i zgodze się z kolegą ze ludzie nie graja ze względu na trudność bo postać nie za łatwa ale zajefajna OGROMNY SLOW 160 speeda to nie dużo :/ , BIG OP Q za miniona + 3 dmg , Ulti fajne bo w TF odpalasz ludzie sie bija a ulti ludzi do okoła ostatnio goniłem typa (nasusa) i padłem przez swoja głupote odpalił ulta patrz 480 dmg + q itd. Postać godna polecenia + OGROMNY LIFE STEAL vampiric scepter za free doslownie

1337

Opublikowano

Nasus ma chyba największy bazowy ms (325), z quintami + masterkami to jest jakieś 356 bez butów, to więcej niż Ashe z butami. W late to jedna z silniejszych postaci, mocno wyfarmione Q zadaje dużo dmg, W ma olbrzymi slow + zmniejsza attack speed, no i E, które zmniejsza resisty. Nie każdy go kontruje, ale trzeba się najpierw nauczyć nim farmić.

fe7afd2c01dc5fe025c76fe9bf8c0b0e.jpeg
4to7r2K.png

Opublikowano

Nasus nie jest zbyt dobry na topa, bo załóżmy ma na topie garena i garen go zniszczy ...

Nasus, to nie jest trudna postać... Ma ogromny dmg - nawet nie musi farmić swojego Q, tylko ludzie tak pier!@#$$, że musi farmić, bo tak jest napisane w jego skillu. Gówno prawda, z odp itemami wystarczy te 100minionów w 10minucie i więcej nie trzeba, bo uzbieramy na odp item i już jest kozak.

Ludzie nie grają nasusem, ponieważ jest zapomniany, ale jednak bardzo mocny. Nasus, jest bardzo dobry, gł przez te jego ulti, które jest wkurzające, bo możesz być nafeedowany a jemu i tak dużo nie zrobisz...

Moje ocena nasusa jest pozytywna, na dodatek ma ogromnego plusa ode mnie za skórki ; )

nasus jest zapomniany ale fajny

ale wiesz zależy jak kto gra tym nasusem ;]

Opublikowano

nasus jest zapomniany ale fajny

ale wiesz zależy jak kto gra tym nasusem ;]

Teoria i praktyka, Zastanów się o co mi chodzi :).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...