Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q]IS-7 vs IS-4

Lionwoj

53 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jaki czo?g wybra??

• IS-7
      45
    • IS-4
      8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam odblokowane KW-3(częściowo odblokowane) brak w garażu obecnie, i moje pytanie zbierać na KW-3 i iść do is-4 czy lepiej pograć na kw-1 i odblokować kw-1s i iść w IS-7

Posiadam teraz Tiger II, ale chciałem iść tez w ruskie czołgi:)

Proszę o porady oczywiście polecą like:)

Opublikowano

Bierz IS-7 zajebisty nie grałem nim ale wiem że taki jest duża mobliność prędkość,działo również jak i pancerz [dokładnych danych nie znam]

xxx

Opublikowano

Jak juz rozwijasz niemieckie to zostan przy nich nie mozna robic wszystkich drzewek na raz bo to jest nie zwykle trudne każdą nacja gra sie inaczej niemcy sa celne z duza iloscia HP ale maja mały dmg a za to ruskie są OP maja pierdolniecie ale celnosc... jej nie ma dlatego radze ci grac niemcami cały czas a jak juz ten 10 tier będziesz miałto wtedy w ruskie idz

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

IS-7 gdyz ma bardzo oplywowe ksztalty i duzo rykoszetuje. Pancerz ma slabiutki ale super ksztalty. Najlepszy pancerz z przodu z ht t110 ma chyba.

636451494245979649038.gif

Opublikowano

Jak już doszles do tigera , tak jak kolega wspomniał zostań w niemcach.

Później IS-7

Opublikowano

Ja posiadam is-4 czołg owszem może za mobilny nie jest ale jak jesteś ogarniętym graczem rozkładasz mausa na gołe klaty :D a is-7 tego nie zrobi.Działko całkiem niezła penetra 258 i dmg 440 .IS-7 z tego co wiem to ma tą samą penetre ale troszkę więcej dmg ale za to ma gorszy pancerz i nie da się nim grać kątowo co jest jego wielkim-. IS-4 jak dobrze się ustawisz to mają koncert na twoim pancerzu jak tylko pociski dzwonią od niego.Moim zdaniem IS-4

Opublikowano

Up, twoja wypowiedz jest jakaś sensowna i daje do myślenia i teraz to sam nie wiem już;x

Opublikowano

Mam IS-8 z topowym działem, czyli tym co ma IS-4. I gdy strzelam do IS-4 wiem, że go spenetruje, odwrotnie jest gdy strzelam do IS-7 - wtedy słyszę "nie przebiliśmy pancerza". Bierz IS-7

"Kiedyś usłyszałem jedną bardzo mądrą rzecz, że na świecie nie ma ludzi normalnych i nienormalnych, tylko są ci pozamykani w zakładach i ci którzy nie zostali przebadani."

~Słoń

Opublikowano

Ja posiadam is-4 czołg owszem może za mobilny nie jest ale jak jesteś ogarniętym graczem rozkładasz mausa na gołe klaty :D a is-7 tego nie zrobi.Działko całkiem niezła penetra 258 i dmg 440 .IS-7 z tego co wiem to ma tą samą penetre ale troszkę więcej dmg ale za to ma gorszy pancerz i nie da się nim grać kątowo co jest jego wielkim-. IS-4 jak dobrze się ustawisz to mają koncert na twoim pancerzu jak tylko pociski dzwonią od niego.Moim zdaniem IS-4

IS-7 nie położy maus'a ? śmieszny jesteś

IS-7 nie można grać kątowo bo po co ? wyjeżdżasz do przeciwnika przodem i strzelasz ;p

IS-7 może i ma słabszy pancerz ale jest bardzo mobilny co daje mu wielką przewagę

IS-4 przebije go nawet kw-1s z top działem (390 dmg 175 penetracji) nie ma tylu rikoszetów co IS-7

Opublikowano

IS-4 łatwiej przebić w bezpośrednim starciu ze względu na olbrzymi weak spot. Jako IX tier był bardzo dobry, ale nawet z obecną ilością hp nie polecałbym nim gry w 1wszej linii (działo ma dobre)

IS-7 vs IS-4? Wybieram IS-7

signature@501527218-Arthei@eu@106@0@1101garage@501527218@eu@0@321000@-1.png

Opublikowano

Piszecie , IS-7 , a nawet nie podacie konkretnych powodów. Wcisne tu swoje zdanie.

IS-7 vs IS-4 ? To zależy jaki tryb gry lubisz. Czy lubisz jechać na pałę , żeby dorwać każdego i wystraszyć ich , czy wolisz poczekać , i przykampić oraz rozpłatać gościa jednym strzałem.

IS-7 Jest to czołg bardziej nadający się na front , a IS-4 jest to bardziej czołg "snajperski". To jest moje zdanie.

Piszecie , IS-7 , a nawet nie podacie konkretnych powodów. Wcisne tu swoje zdanie.

IS-7 vs IS-4 ? To zależy jaki tryb gry lubisz. Czy lubisz jechać na pałę , żeby dorwać każdego i wystraszyć ich , czy wolisz poczekać , i przykampić oraz rozpłatać gościa jednym strzałem.

IS-7 Jest to czołg bardziej nadający się na front , a IS-4 jest to bardziej czołg "snajperski". To jest moje zdanie.

tiger20m.jpg

Opublikowano

@up dobrze mówisz nie dajecie konkretnych powodów

Mam IS-8 z topowym działem, czyli tym co ma IS-4. I gdy strzelam do IS-4 wiem, że go spenetruje, odwrotnie jest gdy strzelam do IS-7 - wtedy słyszę "nie przebiliśmy pancerza". Bierz IS-7

taaa jak jedzie prosto na cb to się nie dziw ^.^ jakoś jak się ustawie pod kątem (odpowiednim) to t95 może mnie w noo cmoknąć sami wiecie gdzie xD i obiekt bardzo często dzwoni

Opublikowano

Ja rowniez czekam na premiery tych filmow. Wnioskujac z wypowiedzi innych mozna uznac ze is-7 jest najlepszy w grze i nic mu nie dorowna.

636451494245979649038.gif

Opublikowano

Jak juz rozwijasz niemieckie to zostan przy nich nie mozna robic wszystkich drzewek na raz bo to jest nie zwykle trudne każdą nacja gra sie inaczej niemcy sa celne z duza iloscia HP ale maja mały dmg a za to ruskie są OP maja pierdolniecie ale celnosc... jej nie ma dlatego radze ci grac niemcami cały czas a jak juz ten 10 tier będziesz miałto wtedy w ruskie idz

Bardzo ładnie napisane. A dlatego bo wiem to z doświadczenia. Niestety nie opłaca się robić wszystkich Najcji bo po :

1.Strata kasy!

2.Strata czasu!

3.Brak zadowolenia ( np kupiłeś AMX M4 i uważasz że ten czoł ssie ... 1 milion kredytów w piach)

gj6Xe.png Pomagam na GG ( 9509484 ) i PM. Jeśli masz sprawę to pisz ; )
by Valky

Opublikowano

mam już IS i nie jest tak źle:) ale w KW-1S to normalnie się zakochałem xD super czołg z niego jak się założy 122mm:)

ps. wie ktoś gdzie się podział temat ze spisem modów(nie chodzi mi o ten podpięty) tylko o ten co były w nim ss jak wgrać itd:)

Opublikowano

Bardzo ładnie napisane. A dlatego bo wiem to z doświadczenia. Niestety nie opłaca się robić wszystkich Najcji bo po :

1.Strata kasy!

2.Strata czasu!

3.Brak zadowolenia ( np kupiłeś AMX M4 i uważasz że ten czoł ssie ... 1 milion kredytów w piach)

1. Jakiej kasy ? :O Przecierz do IS-7 , pattona , kazdych innych tierow wysokich mozna dojsc bez premium. Ewentualnie zakupić 1 czołg 5 tier do zarabiania kredków i tyle.

2. Oto chodzi w grze , jak ktoś nie ma czasu to zdobędzie czołg jutro , pojutrze , lub za tydzień , za miesiac lub za rok.. Nikt nie musi grać dużo.

3. Cóż , ryzyko wkalkulowane w gre. Zawsze możesz , po czyichś radach pójśc w konkretne drzewo w nacji i być zadowolnym.

Opublikowano

wtrącę swoje 5gr...

Jak jesteś na tigerze to leć do X niemieckiej potem rosjana... OJ NIE NIE :) tygrys jakoś się rusza ale e-100 i maus to już sa żółwie, które nadają się tylko na defa bazy przy CW - nie oszukujmy sie... Lepiej leć w ruskie niz masz potem klnąć na Niemców (chyba że do CW masz nastawienie a klan potrzebuje deffenderów w centrum mapy globalnej)

Tylko dzieci patrza na grubość pancerza niestety nie tylko to się liczy ale i kąt ustawienia blachy :)

Kątować is7 to jak poprawiać dame z łasiczka w paint.... nie po to twórcy tego czołgu i banda inżynierów robili jemu tzw motylki i skoski żebyś to niszczył kątowaniem... od frontu problemem jest tylko wizjer ale to sie robi szybko lewo prawo lewo prawo... mausa to t-50-2 niszczy ale jego na solo to raczej wszystko niszczy bo to defender, ktory przy malej ilosci hp ma poprostu zginąć zeby nie można było go przepchać, my nazywamy go TAMĄ na CW.

Co do działka IS7 a IS4 - is7 ma mniejsza penetracje a dmg wiekszy o 50. działo w is4 jest to działko z is8 co mnie bardzo dziwi ze X tier ma działko z IX no ale trudno. Powyżej było napisane że is4 to snajper z daleka acc 0,38 nie jest snajperem... tak można mówić od 0,35 i to żeby trafiał trzeba mieć juz starszyna (okolice 2 perka). Odnosnie mobilności... niech nikt mi nie mówi ze is4 ma lepsza od 7 :)

IS7 - dobry na CW (jak nie najlepszy) IS4 - zabawa na randomach i alternatywa is7 gdy ten ma freeza na CW

Sama droga do is4 a is7 wygląda nieporównywalnie.... IS3 vs kv4 hahaha is3 bog na mapie kv4 stodoła

ja radze idz w is7 a potem rozwijaj is4 - czesc sprzetu bedzie juz odkryta wiec szybciej dojdziesz do is4 a do tego bedziesz mial juz duzo praktyki na ruskich

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...