Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

tablet vs. netbook

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam do dyspozycji 450/500 zł i nie wiem co za to dostanę .

A więc tak ciekawi jakiego tableta dostanę za 500 a jakiego netbooka chodzi mi o neetbooki z windowsem

muszą być nowe i twardziel powyżej 15 gb.

jeśli coś znajdziecie na allegro wstawcie tutaj link ;P

P.S

Posty typu " neetbook" , "tablet" , "bierz tableta lepszy " będą natychmiastowo zgłaszane jako spam !

NIe chcę linków do licytacji wszystko ma być na kup teraz

Każdy krok w przód to o jeden mniej !

Opublikowano

Kupuj netbooka. Tablety (przynajmniej te tanie) to gówno.

Wiem co mowie bo sam mialem takiego i to tylko wyjebanie kasy w błoto

Poszukaaj sobie acer aspire one, w miare fajne i tanie )

HBV27j.png

Opublikowano

Nie będę podawać jakiś śmiesznych linków, powiem tak - laptop za 500 zł będzie ładnie styrane, i słabe. Taki nootebook przyda się tylko do wordpada ... Wez tableta, przynajmiej oglądniesz film, posłuchasz muzyki czy poserfujesz po necie.

1343817120-U262310.png
Opublikowano

Nie będę podawać jakiś śmiesznych linków, powiem tak - laptop za 500 zł będzie ładnie styrane, i słabe. Taki nootebook przyda się tylko do wordpada ... Wez tableta, przynajmiej oglądniesz film, posłuchasz muzyki czy poserfujesz po necie.

głupoty pierdolisz i tyle. Miałeś w ogóle kiedyś tableta takiego tańszego? Wiesz w ogóle jakie to gówno jest?

Proszę Cię, wyjdź i się nie udzielaj. Na lapku do 500zł można bez problemu grać w gry itd. Dodam jeszcze że laptopy mają

dużo lepsze parametry biorąc pod uwagę stosunek ceny do jakości względem tabletów.

HBV27j.png

Opublikowano
Na lapku do 500zł można bez problemu grać w gry itd. Dodam jeszcze że laptopy mają

dużo lepsze parametry biorąc pod uwagę stosunek ceny do jakości względem tabletów.

Padłem po tym :D nie wiem jakiego kupił byś nowego laptopa za 500zł ale za pewnie procek 1 rdzeń około 1,2Ghz 1GB Ram i System windows starter gdzie nawet filmów nie obejrzysz....

Nie opłaca się kupować elektroniki w takiej cenie bo będzie to gówno..... Na laptopa jeśli chcesz w coś pograć trzeba wydać minimum 2k...

@edit @UP: Tak można grać w gry, pasjans, saper..... i takie tam zarąbiste gry....

@TOP: nie bierz nic za 500zł bo będzie to wywalenie kasy w błoto... dołóż 1500zł i wtedy coś kupuj...

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

Padłem po tym :D nie wiem jakiego kupił byś nowego laptopa za 500zł ale za pewnie procek 1 rdzeń około 1,2Ghz 1GB Ram i System windows starter gdzie nawet filmów nie obejrzysz....

Nie opłaca się kupować elektroniki w takiej cenie bo będzie to gówno..... Na laptopa jeśli chcesz w coś pograć trzeba wydać minimum 2k...

@edit @UP: Tak można grać w gry, pasjans, saper..... i takie tam zarąbiste gry....

@TOP: nie bierz nic za 500zł bo będzie to wywalenie kasy w błoto... dołóż 1500zł i wtedy coś kupuj...

Hyhy , Ja miałem toshibe netbook'a za 1000 zł i intel atom 4x 1,60 (Jakoś tak) 1 Gb ramu :) i byłem zadowolony w gry dało się grać ;) lekki i przenośny model to był Toshiba nb520 taka zielona , nie pomyl kolorów bo w serii nb520 kolor ma znaczenie ;)

Cześć.

Opublikowano

Dobra człowieku, ale porównaj sobie kurwa parametry lapka za 500zł i parametry tableta za 500zł.

No i na czym się da pograć w gry? Na lapku czy na tablecie ? Tutaj taki przykład, nie dawno miałem

okazję kupić lapka z prockiem 2x2,2, 2gb ramu, kartą 256mb i dyskiem 80 za 300zł. Oczywiście z papierami i ze

wszystkim. No i porównaj teraz takiego lapka do tableta z prockiem góra 1,2; ramem w granicach 256.

Co wychodzi lepiej? Ten laptop czy tablet? Oczywiście lapek był używany ale w stu procentach sprawny.

HBV27j.png

Opublikowano

@up

nie ma takich tanich lapków z takimi parametrami chyba że bez dysku twardego barterii

Jeżeli by nie było to chyba bym nie pisał.

Tutaj masz jakiegoś pierwszego lepszego którego znalazłem w 10sek :

http://allegro.pl/15-6-medion-akoya-3-2ghz-4gb-250gb-radeon-hd-hdmi-i2515547784.html

Prawdopodobnie cena jeszcze nieco urośnie ale porównując parametry które opisałem wyżej do tych tutaj jest różnica

i sądzę że jest on tani.

Musisz przeglądać aukcje i na pewno znajdziesz coś dobrego i taniego. To nie ma tak że wchodzisz na allegro i już znajdujesz zajebista maszyne po małej kasie w 5min. Trzeba chwile poświęcić żeby coś znaleźć

edit: masz tutaj jeszcze taki

http://allegro.pl/hp-dv6000-2x-1-8ghz-2gb-ram-200gb-15-9-bcm-i2520124125.html

HBV27j.png

Opublikowano

Jeżeli by nie było to chyba bym nie pisał.

Tutaj masz jakiegoś pierwszego lepszego którego znalazłem w 10sek :

http://allegro.pl/15...2515547784.html

Prawdopodobnie cena jeszcze nieco urośnie ale porównując parametry które opisałem wyżej do tych tutaj jest różnica

i sądzę że jest on tani.

Musisz przeglądać aukcje i na pewno znajdziesz coś dobrego i taniego. To nie ma tak że wchodzisz na allegro i już znajdujesz zajebista maszyne po małej kasie w 5min. Trzeba chwile poświęcić żeby coś znaleźć

edit: masz tutaj jeszcze taki

http://allegro.pl/hp...2520124125.html

Ale my tu rozmawiamy o nowych a nie kradzionych z lombardu :)

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

Ale my tu rozmawiamy o nowych a nie kradzionych z lombardu :)

Kto mówi że kradzione z lombardu ? Skoro napisałem że wszystkie papiery to znaczy że nie jest kradziony.

Jak można kupić coś z papierami a nawet rachunkiem i to kradzionego? Sądzisz że coś używanego jeżeli ma gwarancję jest gorsze niż coś nowego? Jedno jak i drugie możesz odnieść na gwarancję gdy się zepsuje.

Dobra to tyle moich wypowiedzi w tym temacie bo zaczyna mnie to irytować.

HBV27j.png

Opublikowano

Osobiście polecam tableta , a to dlatego że jest ich dużo i są o wiele moim zdaniem funkcjonalne niż netbooki.

Dłuższej grafiki się nie dało?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...