Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Cross 125

saints

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, probuje znalezc na allegro crossa 125 czy cos kolo tego ale interesuja mnie te mniejsze od normalnego a wieksze od motorynki... za bardzo nie znam sie na tym i nie wiem jak ich szukac. Ktos by pomogl?

Opublikowano

Zalezy od tego co chcesz robic. Mozesz albo po piasku zapierdzielac albo jezdzic po miescie.

Do jazdy bardziej kaskaderskiej bierz wyzej niz 125, a do takiej luznej jazdy cos slabego

201581433273810245187.jpeg

Opublikowano

No wiec 185cm wzrostu, waga 82kg... no i do jazdy po polach, lasach. Nie jestem az takim amatorem bo od 7 lat jezdzilem na motorynce o pojemnosci 50cm3... jedank juz jakis czas stoi zakatowana i pomyslalem nad crossem.

Opublikowano

MZ 125, Derbi Senda 125 SM, Yamaha xt125x. Nie wiem, czy takie Ci odpowiadają. Będą się nadawać zarówno na drogę, jak i jakąś przejażdżkę po lesie. Oczywiście nie są to crossy do przepraw przez rzeki, wodospady i góry :) Raczej nie będziesz na tym wyglądać, jakbyś ujeżdżał psa xD

7m9a.png

Opublikowano

No właśnie w tym problem że 6 kafli nie wywalę na to...

Jak już to coś koło 1,5 / 2.

Możecie coś podać? Jakieś rodzaje czy coś? Bo ja tylko te 2 znam.

Chodzi mi o wielkość kół i wgl wielkość całej maszyny :D

Opublikowano

Trochę mało jak na 125ccm (chodzi o budżet). Chyba lepszym wyjściem będzie kupienie 50-80ccm z dobrym "kopem", niż słabe 125ccm. Zobacz sobie Derbi Senda 70ccm. Można za 2k znaleźć, ale to nigdy nie są pewniaki. Co do rozmiaru, to na forum (nawet dot. motocykli) nikt ci nic nie poradzi, bo jednemu jest wygodnie, drugiemu nie. Najlepiej przejść się na giełdę/zlot i przymierzyć się do maszyny (choć wątpię, aby na zlocie ktoś miał crossa 70-125ccm). Jeśli tak bardzo chcesz 125ccm, to polecam poczekać, aż minie sezon i kupić coś w okresie jesień/zima, bo wtedy ceny są niższe.

7m9a.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...