Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

SUPLEMENTY / ODŻYWKI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, mam 15lat, 60kg ... 170-175cm i chce zacząć brać SUPLEMENTY / ODŻYWKI , tylko nie wiem czy mi się opłaca. Chce brać i trenować, chodzić na siłke itp,chce nabrać więcej siły w klacie i mięsniach ... Tylko nie wiem od czego zacząc , i jak trenować... Da ktoś radę?

Nie chce spalić brzucha itp. Przytyć, przytyje.

zv669_sipeantus.png

Gość Mostro#3
Opublikowano

Pochodz ze 3 miechyna sucho. Pozniej dolacz sobie do tego gainer + weglowodany + mono kreatynki.

Opublikowano

Zacznij jeść, a nie suplementy.

hejter naczelny | aktywny od 2k6 | król forumka | gold member | blue member | mpc champion | best member | exmod | exvip
Km5iG.png

Opublikowano

Hmmm. A odzywski mi pomogą? Mam tutaj link ; http://skg1964.pl/?s...ty-odzywki,40,3 ...

Nie bd ukrywać ze jestem kibicem,jeźdzę na wyjazdy,mecze, jeźdzę w barwach , pare razy mnie skosili, pare razy dostałem po mordzie... Za słaby jestem, i chce trochę nabrac, nie chce być cieniasem... Chce chodzić na mma/boks , ale to tak za rok/dwa ... Chce bardziej nabrać, mam kumpla który ma 13lat, a ma mięsnie jak dwie moje ręcę,chodzi na siłke i bierze odzywski, jest mocny. Tylko ze on bierze towar kupiony za 200/400zł... Co kupić coś?

ps; jestem dość dużo. ;d

A co robić, np. biegac,podnosić cieżanki , pompki,przysiady? ;o

Nie jestem zadnym pseudo elo kibicem... Jestem zwykłym dzieciakiem,który dla klubu zrobi wszystko, i chce się czasami z chujni wybronić.

zv669_sipeantus.png

Opublikowano

Odpuść sobie, bo jesteś jednym z tych co myślą, że jak kupią sobie suple to w miesiąc dojebią 10 kilo mięśnia.

hejter naczelny | aktywny od 2k6 | król forumka | gold member | blue member | mpc champion | best member | exmod | exvip
Km5iG.png

Opublikowano

Odpuść sobie, bo jesteś jednym z tych co myślą, że jak kupią sobie suple to w miesiąc dojebią 10 kilo mięśnia.

Ja nic nie myśle, ja po prostu chce nabrać mieśni, i klate. ;>

zv669_sipeantus.png

Opublikowano

Może niech nie odpuszcza, ale jak będzie pracował rok dwa bez przerw, to efekty będą wyśmienite. I tu jest taki fant, że w naszym wieku bardzo szybko przybiera się w mięśnia nawet nie biorąc odżywek. I ja bym CI polecił taki sposób.

ćwicz hantlami na sam początek ( rozgrzewka).

Potem sztanga. Ćwiczenia wzmacniające brzuch i uda też pomogą.

I w wolnych chwilach pływanie. Systematyczne i wysyłkowe da CI duży efekt powiększenia mięśni czworogłowu, bicepsa i tricepsa.

Opublikowano

jeździj rowerem, nie w GTA!

odejdź od kompa.

Rób pompki, i brzuszki mi pomaga :P

I jak chcesz mieć rzeźbę to polecam to, a nie suplementy, tabletki i inne gówna...

To ci sie kiedys na zdrowiu odbije...

Opublikowano

I jak chcesz mieć rzeźbę to polecam to, a nie suplementy, tabletki i inne gówna...

To ci sie kiedys na zdrowiu odbije...

Pierdolenie. Meta się może na zdrowiu odbić, ale nie jakieś białko czy węgle w prochu.

Km5iG.png

Opublikowano

Okej, od jutro zaczynam ćwiczyć. A jeśli chodzi o cieżaki, wystarcza dwa np. po 15 kilo na dwie ręce? I jeśli chodzi o białko , to jakieś kupić, czy wystarczy jeść, codziennego użytku? I czyli zadnych odżywek nie kupować?

zv669_sipeantus.png

Opublikowano

Jeśli ułożysz sobie dietę węglowodanowo-białkową to nie potrzebujesz białek w prochu. I tak Ci się przyswoi.

I na sam początek zaczynaj od 5kg na jedną ręke, po tygodniu 10, po 2 15. Sztanga = 20/25/30/35(?)

Kurde,nw czy się nie przekonać do tych używek,aby szybciej nabrać siły. Odżywki + treningi .

zv669_sipeantus.png

Opublikowano

Kurde,nw czy się nie przekonać do tych używek,aby szybciej nabrać siły. Odżywki + treningi .

Idź zajeb metę, elo.

Km5iG.png

Opublikowano

mogę ci polecić tanie ale dobre białko (serwatka 80%) WPC Ostrowia albo WPC łowickie. pamiętaj że suple to tylko dodatek, czyli jeśli nie będziesz jeść jak trzeba to nic nie urośnie. No i najważniejsza sprawa to cierpliwość w uzyskiwaniu dobrych rezulatów i mocna psychika.

Opublikowano

ale chłopakowi troche w głowie na mieszaliscie.

Jesteś poczotkujacym odzywki suple nie powinny cie narazie wogle interesowac. podstawa to pożądna dieta. żeby zdobyć mieśnie is iłe jak pisali dieta na mase. Powinny w tej diecie przeważać weglowodany al eni proste słodycze tylko złożone jak ryz makaron itp.

Suple to są uzupełnieniem tego czego nie mozesz dostarczyc w diecie. jeżeli nie mozesz dostarczyć odpowiedniej ilości biłka można pokusić sie i kupić odżywki.

Jak widze myślisz ze w ciagu miesiaca zaraz zdobedziesz 10 kg suchej masy ? to ci odrazu mówie ze nie. jak uda ci się z 5 kg to jest juz dużo zależy tez od organizmu twojej budowy ciała.

Sprawa mozę zeby cie obronić to sztuki walki np samo obrona znana dobrze nie czyste zagrania czyli Krav Maga ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...