Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaką klasą grać ;) - Dla nie zdecydowanych ;)

Shacky

Jaką klasą grać ;) - Dla tych co nie wiedzą ;)  

42 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jak? klas? gra? ?

• Wojownik
      11
    • ?ucznik
      15
    • Mag
      16

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mag zdecydowanie. Nim najlepiej sie wg mnie expi. Ja próbowałem grać wszystkimi postaciami. Grałem łukiem 43 lvl i boże jak długo idzie exp na komecie. Potem wojem 38 lvl i ciągne ledwo wiec zaczełem magiem. Mag pro 47 lvl teraz tylko niechce mi sie wbijac joba no ale :)

Opublikowano

Łucznik ma za łatwo , Polecam grać Wojem lub dla hardcore Magiem ;D nie grajcie łucznikami za dużo ich ... i nie da się grać w końcu przyjdzie dzień co w Nostale będą same łuczniki , teraz jak od czasu do czasu zagram to 3/4 to łuczniki , mało wojowników a maga to ciężko spotkać nie kiedy ;x.

Kiedy nienawiść każe się człowiekowi rozwijać, staje się ona jedną z wielu form miłości.

Po śmierci obawiam się tylko reinkarnacji.

Mogę zatracić się we własnych myślach..
Chcę być szefem, w głowie mam tylko chromowane dziewiątki.

Opublikowano

Zgadzam się łucznik to postać dla tych co lubią mieć wszystko z górki , wojownik <mhm> sam nim gram i mam 77lv więc to o czymś świadczy że jest fajny :) , Mag ma najlepsze dmg w nostale i nigdy nie missuje na mobach ale nie jestem pewien czy missuje na graczach ....

Wybór należy do ciebie ty wybierasz postać w którą będziesz ładować swój czas :)

Opublikowano

Według mnie mag jest the best nie missuje ale czasem przerywa mu zaklęcie ale to nic dobre sp a szczególnie blue według mnie jest najlepszy a np łuczników jest już za dużo i drogie są dla nich rzeczy a magów jest mało to i tanio dla nich

Opublikowano

Ymm...Luk z WK to naprawde prosta gra...Nie, jednak nie bo ogarniety WK pada na bazylach.To nie jest najlepsza SP! ( chociaz ten de-buff na element jest genialny) Patrzmy na berka ( last ogromne DMG, najprzyjemniejsza karta do expa).DG no coz...Nie mial ani nie gralem.Red +1 (moj) daje rady ubic caly spot enkow, jak dobrze zluram, wejdzie omdlenie ze skilli to ohoho...Last, skill na 18jlvl, pozar no i exp leciiii ;-) Chociaz nie czesto sie tak zdarza i musze sie meczyc.Holly? Jak lubisz hellac i byc zdany na innych to karta dla Ciebie! (chyba ze go ogarniasz, masz go dobrze ulepszonego i zrobionego ;-)).

kunshi.jpg

Sygnatura jest mojej roboty <3 Chcesz podobną ? :)

Opublikowano

Magiem najszybciej wbic lvl. Jego 2 karta to holka ma elemnt swiatla i w dodatku leczy daje buffki i zdejmuje debuffy. Jak jest lod to holka wbijesz lvl raz dwa ;)

1365339323-U58387.png

By Valky <3

Opublikowano

Barycz , ale pamiętaj że największe zapotrzebowanie na LoD jest jeżeli posiadasz wk. Na holy aby dużo wbić musisz mieć w pt wk, natomiast jak ty jesteś wk to nie musisz się martwić o pt :).

Ja teraz gram magiem , mam holy +9 i nie nażekam ( holy + strój krzaka + krzak daje nie wyobrażalną moc na element światła ;))

Opublikowano

Najltawiej gra się magiem ze wzgledu na to, ze holy jest jako 2 sp i mozesz od razu isc na lod a na innych postaciach sie meczysz. "Gra lukiem jest za prosta" piszą tak ludzie, ktorzy nigdy nie grali lukiem bądź przeczytali jak ktos napisal to na forum nt i teraz powtarzają. Kazdą postacią gra się rownie dobrze, zalezy czy chcesz bic, byc tankiem, lub leczyc innych itp. itd.

Opublikowano

Woj sie nie meczy...Holly dostaje na 46 hollke i musi bic i bic do 55 ( calkim milo bo duzo ludzi sie poznaje =)) ale wojem gdy wbijesz grajac tylko na warku 55 masz tam duzy job, robisz tylko sobie 3 SP i pytasz sie czy nie mozesz wejsc raz czy dwa na normie by wbic joba na crusa.No lucznik ma gorzej ale 3/4 kupuje WK na 59 wiec no coz...

kunshi.jpg

Sygnatura jest mojej roboty <3 Chcesz podobną ? :)

Opublikowano

mag ponieważ ma najwyższe dmg i ma dużo many co mi sprawia niekiedy problemy np na mojm łuku 49 lub woju 47 gdzie jest tego mało tylko i szkoda że z miotacza krytyki tylko wali :/ fajnie by było jak z 1 broni krytyki by dawał..

Opublikowano

Ja polecam woja. Sp4 jest u niego całkowicie niepotrzebna, co uważam za plus, bo nie musi wbijać chorego 55 joba ( łucznika nigdzie nie wezmą bez wk), na LoD. War wymiata, bo jest do wszystkiego, czyli: exp ( wysoki dmg, wysoka obrona), pvp, LoD jako luracz, i glaca jako tank. Łucznik jest przereklamowany, a magiem ciężko się gra. Sam gram wojem, mam 53 lvl, i expiąc na kremie luruje po 10 mobków, używam lasta i nic nie zostaje :].

Opublikowano

UP . Berek jest akurat potrzebną kartą woja. Ja kiedyś miałem 77lvl ( jak nie było LoDu ) i wiem że od 68-70lvl więcej bez berka nie wbijesz. W sumie nie ma innego expa jak szopy / gołębie. Pamiętaj też że berek ma chyba największe dmg z sp woja, posiada dobre skille a dzięki ele mroku może rozwalić każdego na glacku jak i na arence. Dla mnie SP woja to tak jak ty powiedziałeś : Warek ;)

A teraz do tematu :

Zdecydowanie MAG. Jest to klasa że poziom 70+ możesz wbić w mgnieniu oka. W przeciwieństwie do innych klas , mag ( w 99% ) na 55lvl posiada już dobre holy więc LoD masz zagwarontowany. Pozatym Blue i DG stanowią potęgę na PVP.

Jak miałbym komuś polecać to zdecydowanie MAG, jednak można rozważyć grę wojem. Łucznik jest dobry jednak już ,, Stary " . Jak zobaczę jak ludzie się zachwalają wk to aż mnie mdli bo ja obecnie na koncie kolegi ( 64lvl, holy +3 ) rozwaliłem wk +11 89lvl bez straty hp.

jigorus.png

By Harukimisu

W sumie to nie zawsze. rezygnuję z posady Moderatora. Dzięki za wszytko i powodzenia...

Jeszcze kiedyś wrócę więc nie liczcie że się mnie tak łatwo pozbędziecie ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...