Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Przegrzania komputera

banditek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

gram sobie gram i czasem wyłączy mi się sam komputer .. Wszystko jest gorące , Smiało mógłbym zrobić na nim jajecznice

Mam otwartą klape i wszystko pięknie z kurzu wyczyszczone .

Zasilacz i karta graficzna są tak gorące że bez przesady się można poparzyć

Zasilacz iBox 400 wat w którym się rypie wentylator --- pare dni temu zamówiłem Chifteca 450 wat

3 gb ram

Gf 9500

amd atholn x2 5600+ 2.9.

Nie wiem czym jest spowodowane przegrzewanie się mojego komputera ? Zasilacz czy może to winna jakiegoś podz.

wymienie na nowego Chifteca i bedzie wszystko ok?

Opublikowano

Buda jakaś normalna, czy też iBox?

Wszyscy się chwalą, to i ja się pochwalę:

PC:
  CPU: 
Intel Core i7 6700K @ 4.5GHz
  COOLER: SilentiumPC Fortis 3 v2
  MOBO: MSI Z170A-G43 Plus
  RAM: 2x8GB HyperX Fury Black 2400MHz CL15
  GPU: Palit nVidia GeForce GTX1070 JetStream @ 2012MHz/4004MHz
  AUDIO: AIM SC808
  SSD: Goodram Iridium Pro 240GB
  HDD: Western Digital Caviar Blue 1TB 
  PSU: SilentiumPC Enduro FM1 550W
  CASE: SilentiumPC Pax M70 Pure Black v2

PERYFERIA:
  Monitor: 
Eizo EV2450
  Audio: Technics SA-AX540 + Altus 110 (modyfikowane) + Superlux HD681EVO + Brainwavz M1
  Klawiatura: SPC Gear GK530 RGB Kalih Brown
  Mysz: A4Tech Bloody Blazing A90
  Podkładka: A4Tech Bloody B-081 
  Gamepad: Microsoft Xbox One Wireless Controller + Asus BT400
  Drukarka: Brother MFC-7460DN
  Kamerka: Logitech C270

LAPTOP:
  Model: 
Lenovo ThinkPad X230
  CPU: Intel Core i5 3210M @ 2,5GHz
  GPU: Intel HD4000
  RAM: 2x4GB Samsung 1600MHz
  SSD: Samsung PM830 128GB
  SCREEN: 1366x768 IPS, matowy
  3G: Ericsson H5321 gw
  BATTERY: Lenovo 9 Cell Extended Life Battery 44++

Opublikowano

Kurwa, post poszedł w pizdu.

Ekhem.

po 1. Białko ścina się w 42 stopniach, więc na prawie każdym procu podczas grania w gre jesteś w stanie zrobić jajecznice

po 2. Buda to obudowa

po 3. Zagraj sobie w jakąś gre i po 3 godzinach (gry) sprawdź temperaturę programem speed fan.

temparatura od 0 do 50 w stresie - ok

od 50 do 70 - gorąco

od 70 up - za gorąco

Opublikowano

ja myślę że to przez zasilacz - wentylator jest zrypany i pewnie nie chłodzi tak jak trzeba ...

Opublikowano

mam program HWmonitor i teraz jak piszę i mam otwartą tylko przeglądarke to mam 61-63 stopnie C na karcie graficznej

Opublikowano

Pytanie co parzy- jak radiator to w sumie dobrze, jak cała reszta, ew kości pamięci to lipa

ps: chłodzenie masz boxowe (na karcie grafy)

Opublikowano

a więc po tym jak przyjdzie zasilacz czeka mnie wymiana grafiki ?

albo ja dzisiaj jestem jakiś tępy albo waszych słów nie kminie czasem ?? jaka sekcja ? :P

wszystko parzy jak by chciało pierdyknąć , siedze przy biurku to dosłownie mi ciepłym powietrzem bucha

Opublikowano

a więc wzwiązku z tym że mi się grzeję sekcja zasilania .

Nowy zasilacz nic tu nie pomoże więc już bez wymysłów i gdybania gf 9500 trzeba wywalić

Opublikowano

Gdyby nie zwierze, które posiadam, tak wyglądałby mój komp (Wiadomo, że to nie byłby to taki jebacz, ale leżałby tak samo :X

Do tego proca radek HD4850

Opublikowano

a więc problem rozwiązany zamówie nową grafike i po sprawie podobno jest to tania i beznadziejna .

dzieki za pomoc i przepraszam za moja bez myslność ale po całym dniu roboty nie jeden z was miałby tak :)

Opublikowano

mój GTX 460 firmowe oc po przeczyszczeniu na gf ultra full HD 86 stopni i jakoś dalej chodzi xD

Hmm wiesz ze jest gorąco na dworze nie ??? najpierw bym zmienił paste termo-przewodzącą chodiz mi o procek a 50 stopni w stresie to chyba na chłodzeniu wodą a nie boxowym prawda ???

Vo chyba wiesz ze prawie każdy procek na boxowym w stresie ma powyżej 50 stopni nie ???

Intel core 2 Quad q6600 4x2.4GHz

!down no to ładnie teraz mam 58 ale rok nie czyściłem mój komputerek mam 4 lata jeszcze jest w obudowie micro-atx :/

Opublikowano

rak222:

U mnie na boxie na 955BE temp. nie przekraczała 55*C, a teraz na Perfrormie 45-46*C podczas redneru, a jak gram to może z 43*C.

Na GPU temp NIGDY (^^) nie przekroczyła 60*C na AUTO

Autor pewnie ma budę-piekarnik. Porównaj takiego I-Box'a np. z HAF'em X.

Opublikowano

to ja się pochwalę- (ehh miałem gdzieś loga z gpu-z, ale się zapodział), że moja karta graficzna na pełnym stresie miała 97*C a w skyrimie 50 fps+ bez lagów. Wyżej bałem się wchodzić, żeby nie spalić. Ale to na 2 kompie, gdzie w akcji była GF 8600GT znana z temperatur 70+

procek mam ogarnięty ( w obydwu kompach) śmiga aż miło (na alpine mam w stresie ok 45 a na box ok 60)

Opublikowano

mam z 2 stron klape zdjetą wiec jest przewiew .. a problem jest odkąd ostatnie upały są ;p

rozmawiałem z informatykiem i powiedział ze wszystko powinno być wporzo po wymianie zasilacza .

i box za słaby jest

Opublikowano

mam z 2 stron klape zdjetą wiec jest przewiew .. a problem jest odkąd ostatnie upały są ;p

rozmawiałem z informatykiem i powiedział ze wszystko powinno być wporzo po wymianie zasilacza .

i box za słaby jest

To zmień ten zasilacz i zobaczysz, ale skoro robi ci problemy to bardzo możliwe.

PC: AMD Ryzen R5 5600X 4.6GHz 1.125V  /\ SPC Fortis 3 /\ MSI B450 Tomahawk /\ 32GB Kingston Fury Renegade RGB 3600MHz CL16 /\ XFX RX 6800 SWFT319 16GB  /\ Lexar NM620 2TB + Kingston NV1 512GB + MX500 500GB /\ MSI MPG A850G /\ Genesis Irid 505 Black V2 /\  Acer XV272UPbmiiprzx "27" WQHD + IIyama x2483hsu-b1 "24" FHD /\ Win10 Pro
Mobilne: One+ 11 5G 16/256, Konsola: PS4 PRO CUH-7016B 1TB, PS3 Super Slim CECH4004A 320GB, PSP 2003 32GB SD, Steam Deck 2TB, Xbox One S TV: TCL C728 55" UHD VA 120hz
Muzyczny sprzęt: Asus Xonar DGX + HyperX Cloud Core + Creative Pebble X Plus, Diora WS354+Imago Acoustic ima 383 70W+Logitech Bluetooth, Soundcore Motion+, Soundcore Q30 ANC

Opublikowano

banditek, a może Twój wiatraczek przestał chłodzić? Sprawdzałeś? Jeśli wiatrak nie chłodzi komputer może się przegrzewać, zwłaszcza jeśli długo masz go włączonego.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

banditek, a może Twój wiatraczek przestał chłodzić? Sprawdzałeś? Jeśli wiatrak nie chłodzi komputer może się przegrzewać, zwłaszcza jeśli długo masz go włączonego.

Pozdro trollu i nie "wiatraczek", bo je masz w polu tylko WENTYLATOR.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...