Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Build] Talon

xamizo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

2.png

Posiadam: 7600 IP

Zależy mi na: duzym DMG, troche wiecej HP. Duza predkosc ataku

Preferuję: Nie wiem.. Posiadam Mastera Yi, Trisiane (nawet dobrze sie gra, lecz juz sie nudzi) i Dr. Mundo. Myslalem nad Hecarimem, lub XinZhao

Opublikowano

Xin dostał potężnego buffa , może on służyć jako tank , solo toper , jugnler . Jak załapie kilka killi , masz łatwe fragi.Ma slowa , podrzucenie , odrzucenie z ult. Dobry champ ... więc radze ci go kupic ;]

Opublikowano

Xin nerf w next patchu, zobaczymy jak będzie po nim, na razie jako jungler miażdży. Po 3 lvl ganki cud miód i maliny, na topie też się dobrze sprawuje. Co do hecarima, w obecnej mecie na topie nie kontruje praktycznie nic, oprócz postaci bez escape mechanizmu. Polecam Xina.

Opublikowano

Dobry jest lee sin,

można go robić nie tylko pod junglę, ale też solo topa. Jest wytrzymały, ma niezły dmg, ma slowa, shielda. Ulti trafiające kilka celi. Jak ogarniesz to sam będziesz carrował gry.

Gość Landiago
Opublikowano

@Up

Lee sin to bardzo cięzka postać do opanowania:p Trzeba dużo wardów kupować itp na escape system.

Ja polecam Fiorę. Cienkie DMG z początku ale jak feeda złapiesz to wycarrujesz grę

Opublikowano

Olaf, lee lub xin.

Olaf toporek, true dmg, ult dobry do tfów jak i do escape.

Lee AoE slow, ult do tf i ganków, Q dobre na ganki.

Opublikowano

a co sądzisz o talonie ?

Talon dobry dmg ,spowolnienie,silent,ulti do tf jak i dobry do ucieczki,doskok do postaci. ;]

Opublikowano

@Up

Lee sin to bardzo cięzka postać do opanowania:p Trzeba dużo wardów kupować itp na escape system.

Ja polecam Fiorę. Cienkie DMG z początku ale jak feeda złapiesz to wycarrujesz grę

Zależy, bo inni się szybciej uczą, a inni wolniej, więc nie mów, że coś jest ciężkie do opanowania. Dla innych jest łatwy do opanowania np Yorick, a dla Ciebie trudny ...

Hmm, długo myślałem i zdecydowałem, że polecę Ci Jax'a. Ogromny dmg, bardzo wytrzymały, dość szybko ubija postacie, ogólnie bardzo dobra i mocna postać.

Opublikowano

Ja raczej wolno sie ucze, a z gra mam wiele problemow :D Ten kto ze mna gral, ten wie o co chodzi ;)

Na razie podajecie postacie, ktore kosztuja ~3k.

Gdybym sie jednak zdecydowal na Xin'a, to zrobic z reszta kasy?

Opublikowano

za 6,3k masz duży wybór,jednakże polecę kupić Evelynn i Xina.Eve to świetny jungler z dużym as (e) oraz spam-skilem.

Xin z kolei ma dobry sustain,as,armor pene i jest też dobry w jungle.

random.jpg

,,Odi profanum vulgus et arceo"

2lvpyc.jpg

by Cristiano.

1353427424-U307916.png

by MrSpritex1 (ja)

Opublikowano

z Xinem nie chce na razie ryzykowac. Skoro ma byc nerf w next patchu. Zreszta nie jest drogi, to moge sobie go kupic kiedy indziej :)

Pogralem Talonem na pbe i musze powiedziec, ze jestem zadowolony (ropierdala :D). °Wiem, ze na normalnym LoLu bedzie trudniej, ale zaryzykuje ;)

W takim razie poprosze o build'a dla Talona ;)

Opublikowano

Ja dla talona mam taki:

-buty + 3 poty

-doran's blade

-doran's blade

-berserki (jeżeli dobrze idzie)/mobilitki (dla ganków)/merce (jeżeli ap na midzie zbyt ciśnie)

-brutalizer

-bloodthirster

-robię youmuu's ghostblade z brutalizera

-infinity/guardian

-guardian/infinity (sprzedaję dorana)

-last whisper dla dmg/frozen malet dla survi (sprzedaję dorana)

Pozdrawiam

Opublikowano

Butky 3 potky

2x doran

merki

brutalizer

mallet

atma

wits end\MOM

brutalizer -- > last whisper

bt

random.jpg

,,Odi profanum vulgus et arceo"

2lvpyc.jpg

by Cristiano.

1353427424-U307916.png

by MrSpritex1 (ja)

Opublikowano

Butky 3 potky

2x doran

merki

brutalizer

mallet

atma

wits end\MOM

brutalizer -- > last whisper

bt

Elo, talon pod tanka? Ty chyba nie masz pojęcia o tej grze dziecko. Nie wiem kto ci kurwa kida dał, bosz.

Talonem pod AD full zapierdalaj. Jeśli masz dobry build na sion'a to nim ciskaj ; )

Build:

Butki i 3x potka

doran

merkury

doran

tłuczek

B.F Sword

Krwiopijca

IE

Last Whisper (Ostatni szept)

Potem survi i jazda.

1344070068-U346826.png

Sygnatura wykonana przez: Marselo

Opublikowano

Na razie robie w ten sposob:

butki- potki

blutalizer

merkuriale lub ionians'y

2x krwiopijec

youmumu (czy jakos tak xD) ( z blutalizera)

infinity edge

a dalej sie nie udalo, nie wiem czym zapelnic ostatniego slota (?).

Opublikowano

Na razie robie w ten sposob:

butki- potki

blutalizer

merkuriale lub ionians'y

2x krwiopijec

youmumu (czy jakos tak xD) ( z blutalizera)

infinity edge

a dalej sie nie udalo, nie wiem czym zapelnic ostatniego slota (?).

Nie masz w tym buildzie survi, więc polecam guardiana. Jeżeli naprawdę ownisz to

last whisper, żeby przebić ewentualny armor przeciwników, który pewnie stackują na Ciebie

:)

PS. nie polecam ioniansów. Sam na nich kiedyś leciałem, ale bardziej opłaca się inwestować w berserki, dzięki którym łatwiej uda nam się wyprowadzić kombo. Pamiętaj że auto ataki są bardzo ważne, gdyż dzięki zmaksowanemu E i pasywce zadajemy aż 25% więcej dmg z łapy.

Opublikowano

Talon to moj main, wiec bede dobrze wiedzial, co dobre:

Buty+3poty

Brutalizer

Merce

Bloodthrister

Youmoo

Frozen mallet

Last whisper

Guardian angel

Z tym buildem wytrzymamy focus, zdejmiemy kazdego na combo i jie bedziemy useless w teamfightach

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...