Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Sugestia] Nowy dział Ikariam

Easy.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka .

Nie wiem czy temat dobry ale jest :P

Chciałbym zaproponowac dodanie działu Ikariam.

Teraz coś o grze :)

Ikariam

Producent -> Gameforge

Aktualna wersja -> v 0.5.0

Data wydania -> 2006

Gatunek --> MMOSG

Ikariam ? darmowa, strategiczna gra internetowa, oparta na przeglądarce internetowej, należącą do gatunku MMOSG. Powstała w 2006 r., jej twórcą jest niemiecka firma Gameforge. Gra zdobyła znaczną popularność za granicą (wersje angielsko- i niemieckojęzyczna), gdzie pojawiła się kilka tygodni przed wydaniem edycji polskiej. W Polsce od momentu startu uruchomiono 21 serwerów (światów) gry, nazwanych kolejnymi literami greckimi; każdy gromadzący kilkanaście tysięcy kont graczy.

Zasady gry

Ikariam to strategia czasu rzeczywistego (RTS), tj. wykonywanie czynności w grze nie odbywa się w turach, lecz trwa przez pewien czas. Ataki, budowanie jednostek, badanie technologii odbywa się także wtedy, kiedy gracz nie jest zalogowany.

Gra polega na stopniowej rozbudowie imperium i przypomina serię Civilization Sida Meiera. Świat podzielony jest na kilkadziesiąt archipelagów, każdy archipelag składa się z kilku wysp, na każdej wyspie znajduje się do szesnastu (początkowo dziesięć) + jedno do wykupienia za ambrozję sterowanych przez graczy osad.

W rozgrywce w Ikariam położono nacisk na współpracę, handel i dyplomację. Na każdej z wysp jest dostęp do drewna (podstawowy surowiec) oraz do jednego z czterech surowców luksusowych (wino, marmur, kryształ lub siarka) ? dlatego początkowy rozwój imperium jest w dużym stopniu uzależniony od szybkiego kontaktu z sąsiadami i sprawnej wymiany dóbr. Gracz nie rozwija swojej własnej ekonomii ? zamiast tego, wszyscy gracze na danej wyspie posiadają i rozbudowują wspólny: tartak,winnice, kamieniołom, kopalnię kryształu i kopalnię siarki za pomocą drewna.

Militarny aspekt rozgrywki jest utrudniony ze względu na obecność magazynów utrudniających rabunek oraz wysokich kosztów wypraw wojennych.

Rejestracja graczy, logowanie się i udział w grze jest bezpłatne, ale wbudowano w nią mechanizm zakupu ? za prawdziwe pieniądze, za pośrednictwem karty kredytowej, SMS, PayPal, Moneybookers itp. ? "ambrozji", zwiększającej wydajność tartaku i kopalni zasobów luksusowych, umożliwiającej zamianę nadwyżek jednych zasobów na inne, których gracz w danej chwili potrzebuje (tzw."Handlarz"), przeniesienie miasta i jeszcze kilka operacji zwiazanych z walką. <<-- Źródło:http://pl.wikipedia.org/wiki/Ikariam

To teraz kilka ss :)

ikariam3u.jpg

ikariam1f.jpg

I to by była taka moja mała sugestia :)

oDYVDfv.gif
Opublikowano

@Up

Czy wy do każdej gry musicie miec jakieś boty ?

Pewnie weszłeś na google wpisałeś boty do ikariam i napisane że nie ma to już piszes że na nie .

Nie grałeś to nie pisz zbędnego posta !!!

A skąd wiesz czy 0 tematów w dziale :P ?

@ D4wid3k

Jaki świat :) ?

Opcja " Edytuj " Nie boli :P !!!

oDYVDfv.gif
Opublikowano

@Up

Czy wy do każdej gry musicie miec jakieś boty ? Tak - spójrz nazwa forum

Pewnie weszłeś na google wpisałeś boty do ikariam i napisane że nie ma to już piszes że na nie . śmieszny jesteś

Nie grałeś to nie pisz zbędnego posta !!! Ta? Grałem ok. 3miechów po starcie gry

A skąd wiesz czy 0 tematów w dziale :P ? Jestem w nim dłużej niż ty?

@ D4wid3k

Jaki świat :) ? takie sprawy to na pw

I kogo post jest spamem? Ja dałem opinie a ty tu z bulwersem. Twój post to spam bo nic nie wnosi do tematu

Ps. Wielkie nie

/Add

Zapewne bd. jak z settlers czyli:

- Regulamin lokalny

- Na jakim świecie gracie

- "cyz jest jakiś hak do grz???/"

- i śmieszne tuty typu: "[Tut] Jak się zarejestrować"

Litości. Jak ten dział powstanie to piszę sugestie o dodanie wszystkich gier via www jakie tylko znajdę na necie.

/edit

Zainteresowanie jest ogromne ;)

sxvv.png

otlo.png

NIKT tu się nie wypowiada, bo nikt nie chce działu z 5tematami...

Od kiedy do Ikariam były prywatne serwery :P ??

Od 2lat? Widać, że jesteś super fanem tej gry ;)

@Krycha

Dziwisz się ?? Jak ty się gdzieś wypowiesz to nikt już się nie wypowiada :P

Ja tylko wyjaśniłem temat. Jak chcecie to bierzcie ten dział. Bd. z niego niezła beka jak założycie ;)

a7a3b8122182356e.png.8036b3d7be84292c9ea465f2360fa784.png

Opublikowano

Jestem na nie, dział stał by pusty.

Kiedyś tworzyłem prywatny serwer do ikariama ale nie chciało mi się jakoś uploadować plików na serwer(120mb).

udyr_signature_2_by_janitsu-d82aykp.png

Opublikowano

@Krycha

NIKT tu się nie wypowiada, bo nikt nie chce działu z 5tematami...

oDYVDfv.gif
Opublikowano

Na nie . Grałem gra mi się nie spodobała, w dziale udzielały by się max 5/8 osób a wchodziło do 40 < i to przy max ludzi na forum i nudzie innych.

Opublikowano

@Krycha

Nie ma narazie żadnego, tworzyłem wejdź sobie nawet na fangorn każdy Ci tam potwierdzi że robiłem.

Niestety format i plików nie ma :)

udyr_signature_2_by_janitsu-d82aykp.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...