Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kupno słuchawek

Farex

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, jako że zepsuły mi się słuchawki to postanowiłem kupić nowe. I teraz pytanie do was: jakie polecacie słuchawki z wbudowanym mikrofonem przeznaczone głównie do grania. Szukam jakiś lepszych słuchawek, cena w granicach 200-300 zł.

Opublikowano

Polecam

Słuchawki STEELSERIES 5H V2 USB

Sam je posiadam kupowałem je w czasie gdy kosztowały ponad 400 zł, teraz masz je za 300.

Są godne polecenia dla najbardziej wyrafinowanych graczy, były uzyane na zawodach esl w takich grach jak counter strike, gdzie słuch to podstawa.

5 głosników w 1 słuchawce, to wspaniała jakość dzwięku.

Polecam

teamgtpng_rqpsxax.png
Opublikowano

@Up

Nic nie wiem o tych słuchawkach, ale polecam te:

Słuchawki CREATIVE SB Tactic 3D Alpha [180zł] - Link do filmiku w którym opisane są wszystkie części + oprogramowanie (np. zmiana głosu)

http://www.youtube.com/watch?v=hwz6-PBlq4I

Kupując słuchawki Creative SB Tactic 3D Alpha zyskujesz:

Słuchawki z mikrofonem podłączane do komputera za pomocą kabla ze złączem 2x mini jack lub portem USB. Pracuje na paśmie przenoszenia 20 Hz - 20 kHz o czułości 100 dB oraz mikrofon pracujący na paśmie przenoszenia 80 Hz - 14 kHz o czułości 41 dB. Słuchawki posiadają magnes neodymowy o średnicy 40 mm.

Dane Techniczne:

Linia: Nie

Kolor: Czarny

Dane Fizyczne:

Waga: [g] x

Rodzaj słuchawek: Na głowę

Sposób mocowania mikrofonu: Na pałąku

Charakterystyka Słuchawek:

Min. pasmo przenoszenia [Hz] 20

Maks. pasmo przenoszenia [Hz] 20000

Czułość [dB/mW] 100

Impedancja: [ohm] 32

Głośniki: Neodymowe

Membrany: 40mm

Charakterystyka Mikrofonu:

Stereofoniczny: tak

Min. pasmo przenoszenia [Hz] 80

Maks. pasmo przenoszenia [Hz] 14000

Czułość [dB/mW] 41

Inne: redukcja szumów, edycja własnego głosu

Dane Techniczne:

Regulacja głośności: mikrofonu i słuchawek

Komunikacja z komputerem: MiniJack 3.5mm

Załączone wyposażenie: płyta CD z sterownikami i oprogramowaniem

Gwarancja: 12miesięcy

Min

Informacje:

Ogólnie fajne słuchawki, giętki pałąk (Nie połamie się). Możliwość zmiany swojego głosu, zmiana dźwięku specjalnie do gier (CoD etc. stworzone przez Team Dignitas - Można zrobić też samemu) i różne bajery.

Możliwość także podłączenia słuchawek przez USB lub miniJackiem.

Opublikowano

creativki ponoć łatwo się psują, a co do steelseries także polecam ci to co kolega @2xUP grałem na tych słuchawkach u kolegi i były po prostu niesamowite, a co najważniejsze wygodne, także polecam a jak nie steelseries'y to może jakieś sennheiser'y ?

Opublikowano

Hm polecam Fatal1itki tak jak kolega UP a i taka przestroga, nie kupuj bezprzewodowych słuchawek bo jak dla mnie to jest shit. Wolę jak jest kabel ! ;)

Opublikowano

@Up

STOP FATALITY.

@top

gamecom 377

Gość AvalonV2
Opublikowano

Żadnych Creative, bo po dwóch / trzech miesiącach już nie będą działać przez słabe kable, poczytaj w internecie. Wybierz Steelseries 7H za ~350zł.

Opublikowano

Żadnych Creative, bo po dwóch / trzech miesiącach już nie będą działać przez słabe kable, poczytaj w internecie. Wybierz Steelseries 7H za ~350zł.

chyba smieszny jestes, mam creativy aurvana live 2 lata i nic sie nie zepsulo

1377531174-U173186.png

Opublikowano

Po jakie licho kupować słuchawki przewodowe??

Jebnij się w łeb, jeżeli Ci zależy na jakości muzyki/dźwięku to podstawa to solidny kabel.

Jeżeli nie szanujesz to się niszczą, to chyba logiczne? Ja mam swoje ponad pół roku i nic im się nie stało.

Opublikowano

Zastanów się nad Creative Fatality lub Razer Carcharias. Niby Razer robi sprzęt muzyczny nadający się do śmieci, ale te słuchawki zbierają dobre opinie, jeśli chodzi o granie.

Lepiej jednak kupić słuchawki muzyczne, bo są po prostu lepsze od "for g4mers". Jeśli troszkę poszperasz i zwiększysz budżet do ok. 320zł, to kupisz sobie Sennheiser HD555, które są świetne do grania, muzyki i filmów. Podaj też swoją kartę dźwiękową, bo możemy Ci dobrać słuchawki, które karta będzie ograniczać.

7m9a.png

Opublikowano

Ja bym brał Fatal1tki. Jedyny minus jest taki, że trochę przygniatają uszy, ale idzie się przyzwyczaić. Tłumienie dźwięku z zewnątrz jest znakomite, basy i reszta w sam raz, mikro wyśmienitej jakości odłączane(po odłączeniu dostajesz mikro na jack'a 3.5mm działające niezależnie)

lacki:

Często takie "for gamers" mają lepiej rozłożone głośniczki co daję dźwięk 3D, który przydaję się w FPS.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...